ΗΡΑΚΛΗΣ

Ηρακλής: Ο Σούλερ πήρε φωτιά

Ηρακλής: Ο Σούλερ πήρε φωτιά
EUROKINISSI

Ο Τζαμάλ Σούλερ ήρθε στον Ηρακλή με το βιογραφικό του να γράφει “σκόρερ”. Το τέλος του πρώτου γύρου τον βρίσκει να δικαιώνει το παρατσούκλι του, με τον ΠΑΟΚ να είναι το “θύμα” του.

Οταν το καλοκαίρι κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι ο Ηρακλής είχε συμφωνήσει με τον Τζαμάλ Σούλερ είχε κάνει εντύπωση σε πολύ κόσμο το καλοκαίρι. Ήταν μία κίνηση που έδειχνε τις προθέσεις όλων στον Ηρακλή. Μία κίνηση που ήταν δεδομένο ότι θα κάνει την διαφορά.

Αυτό που αποδείχθηκε βέβαια στην συνέχεια ήταν ότι ο Σούλερ ήταν απλώς η κορυφή του παγόβουνου, με τον “Γηραιό” να αποκτά κι άλλους παίκτες από το πάνω ράφι, όπως ο Ολιβιέρ Χάνλαν, ο Βασίλης Καβαδάς, ο Ντάριους Γκάρετ. Ήταν ξεκάθαρο ωστόσο ότι το δίδυμο των Χάνλαν-Σούλερ, ένα δίδυμο επιπέδου τουλάχιστον Basketball Champions League, θα καθοδηγούσε την ομάδα.

Ο Χάνλαν έδειξε από την αρχή την κλάση του, δίνοντας μεγάλες νίκες στον “Γηραιό”. Ένα βήμα πίσω του, λιγότερο εντυπωσιακός, ήταν ο Σούλερ. Ο Αμερικανός ήταν σταθερά θετικός, αλλά δεν είχε κάνει την έκρηξή του, δείχνοντας να περιμένει την κατάλληλη στιγμή. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια όμως αποφάσισε να βγει μπροστά, με αποκορύφωμα το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όπου διέλυσε την άμυνα των αντιπάλων του με 26 πόντους με 5/10 τρίποντα στη νίκη του Ηρακλή με 99-82.

ΑΛΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ

Από τις 30 Νοεμβρίου και το παιχνίδι με το Λαύριο κι έπειτα, ο Σούλερ δεν είναι απλώς σταθερός. Είναι εξαιρετικός, θυμίζοντας τον παίκτη που θαύμαζαν όλοι τα τελευταία χρόνια στα ευρωπαϊκά γήπεδα, “βομβαρδίζοντας” χωρίς έλεος τα καλάθια των αντιπάλων του.

Στην τελευταία πεντάδα αγώνων του “Γηραιού” (κόντρα κατά σειρά σε Λαύριο, Κολοσσό, Προμηθέα, Ήφαιστο και ΠΑΟΚ), ο Σούλερ έχει 18 πόντους, 2.8 ριμπάουντ, 3.6 ασίστ και 1.2 ασίστ μέσο όρο με 43% στα τρίποντα σε σχεδόν 30 λεπτά συμμετοχής, έχοντας πάρει στις πλάτες του την ομάδα του. Σε αυτό το διάστημα ο Ηρακλής μετράει τρεις νίκες (κόντρα σε Λαύριο, Κολοσσό και ΠΑΟΚ) και μία ήττα στον πόντο (από Προμηθέα), δείχνοντας ξεκάθαρα ότι ο στόχος της 8αδας είναι ρεαλιστικός.

Όλα αυτά βέβαια δεν θα έπρεπε να προξενούν εντύπωση στην περίπτωση του Σούλερ. Ο Αμερικανός εξάλλου ήρθε με περγαμηνές σκόρερ στον Ηρακλή και κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται: Βάζει τη μπάλα στο καλάθι. Όσο συνεχίζει να το κάνει, μόνο καλά πράγματα μπορούν να συμβούν στον “Γηραιό”.

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ