ΑΡΗΣ

Βεζένκοφ: "Στόχος μου το ΝΒΑ"

Βεζένκοφ: "Στόχος μου το ΝΒΑ"
INTIME SPORTS

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ μιλά εφ όλης της ύλης στο Sport24, για το ρόλο του ηγέτη που 'χει φέτος στον Άρη, για το ΝΒΑ, για τη δικαίωση που νιώθει και για το μεγάλο "θέλω" που έχει.

Η γλώσσα των αριθμών αποδεικνύει ότι ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ αποτελεί τον ηγέτη του Άρη στην φετινή χρονιά όντας ο πρώτος σκόρερ του αλλά και στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ όπως και ο 3ος ριμπάουντερ της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη.

Ο 19χρονος διεθνής Βούλγαρος φόργουορντ με την απόδοσή του παρασύρει και τους συμπαίκτες του με τον ίδιο όπως παραδέχθηκε στο Sport24.gr να αισθάνεται δικαιωμένος και να στοχεύει στο ΝΒΑ.

Στη νίκη του Σαββάτου (27/12) επί των Τρικάλων, φρόντισε να συνδυάσει το ευρύ 91-60 με μία ακόμη παράστασή του και συνάμα να γνωρίσει την αποθέωση ειδικά στα δύο πρώτα δεκάλεπτα όταν και σημείωσε 22 πόντους κόντρα στα Τρίκαλα από τους 24 πόντους του. Σε ένα χρονικό σημείο όπου η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη προηγήθηκε με 44-30 με τον διεθνή Βούλγαρο φόργουορντ να σημείωσε του μισούς.

Οι 24 πόντοι του Βεζένκοφ αποτελούν ρεκόρ καριέρας στα 67 παιχνίδια του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ με το προηγούμενο να ήταν 23 σε δύο παιχνίδια. Στο φετινό με την ΑΕΝΚ Δημούλας στο «Nick Galis Hall» και στο περσινό με τον Απόλλωνα Carna στην Πάτρα. Σε δύο επίσης νίκες του Άρη.

"Εξελίχθηκε σε περίπατο"

Πώς σχολιάζει την χθεσινή του εμφάνιση, που τον έφερε σε σημείο να φλερτάρει με τον τίτλο του MVP της 11ης αγωνιστικής; " Ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς σε συνδυασμό με ότι βρέθηκα σε καλή μέρα από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Σε ένα παιχνίδι που μπορεί να εξελίχθηκε σε περίπατο για μας αλλά ήταν επικίνδυνο όπως όλα μετά από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ωστόσο φροντίσαμε όλες τις προηγούμενες μέρες να δουλέψουμε σκληρά και η δουλειά μας βγήκε μέσα στο γήπεδο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κι όχι μόνο στην επίθεση όπου βάλαμε 91 πόντους αλλά και στην άμυνα όπου δεχθήκαμε 60 απέναντι σε μία εκ φύσεως επιθετική ομάδα όπως είναι τα Τρίκαλα".

"Είμαι κομμάτι της ομάδας"

Για την δική του εμφάνιση, σχολίασε ότι "προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μου να καταφέρει να φθάσει στη νίκη. Από την αρχή της χρονιάς νιώθω καλά και αυτό μου βγαίνει. Είμαι κι εγώ κομμάτι της ομάδας όπως και όλοι οι υπόλοιποι με στόχο μου από την στιγμή που θα μπω στο παρκέ το πώς θα βοηθήσω να φθάσουμε στη νίκη".

"Πληρώσαμε τα τρίποντα με τον Κολοσσό"

Για το αν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ο Άρης στο ματς με τα Τρίκαλα άφησε επιμέρους τα σουτ τριών πόντων έχοντας 25/35 δίποντα και 8/20 τρίποντα, εξήγησε πως " ως ομάδα έχουμε μία πολύ καλή τριπλέτα ψηλών τους Νέιμικ, Χαρίση και Σίμτσακ και η απόδοσή μας αυτή στα δίποντα μόνο τυχαία δεν είναι. Αποδεικνύει ότι μπορούμε να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί μέσα και έξω από την γραμμή των 6,75μ. και αν το σταθεροποιήσουμε αυτό θα αποτελούμε έναν δύσκολο αντίπαλο για όποιον βρεθεί στον δρόμο μας".

Θυμήθηκε εν τω μεταξύ, το παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου όπου η αστοχία του ιδίου και των συμπαικτών του στα σουτ τριών πόντων στοίχισε την ήττα στο «Nick Galis Hall». " Σε μία από τις τρεις ήττες μας μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα αυτήν από τον Κολοσσό Ρόδου στην έδρα πληρώσαμε την αστοχία μας στα τρίποντα. Πρέπει να είχαμε σουτάρει αν θυμάμαι καλά και συνειδητοποιήσαμε ότι δεν μπορούμε να εξαρτιόμαστε μόνο από αυτά και δουλέψαμε πάνω σε αυτόν τον τομέα".

Τα πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ και το Κύπελλο

Ποιος είναι ο φετινός στόχος του Άρη στο πρωτάθλημα; " Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και να φθάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται. Ο πρώτος στόχος μας είναι να βρεθούμε στα πλέι οφ και από την στιγμή που θα το πετύχουμε αυτό θέλουμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα μας με την κατάκτηση της 6ης ή ακόμη και της 5ης θέσης".

Ως προς το ματς με τον ΠΑΟΚ που εκκρεμεί από τη 2η αγωνιστική, είπε πως " είναι κάτι που το θέλαμε όλοι στην ομάδα και αποτελεί μία δικαίωση για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε η διοίκηση της ομάδας για να το πετύχει. Ακόμη και αν το παιχνίδι ήταν ΠΑΟΚ-Άρης και θα είχε αυτή την εξέλιξη θα ήθελα να έχει την εξέλιξη αυτή. Το ερώτημα βέβαια που έχω είναι το πότε θα οριστεί και είναι θετικό ότι θα έχουμε και πάλι τον κόσμο στο πλευρό μας που μας δίνει πάντα την απαιτούμενη ώθηση για να φθάνουμε στη νίκη".

Ένα χρόνο νωρίτερα, πριν τα Χριστούγεννα του 2013 ο Άρης είχε κερδίσει στην έδρα του τον Πανιώνιο στον νοκ άουτ ημιτελικό του Κυπέλλου και έπαιρνε το εισιτήριο για τον τελικό. Η φετινή απουσία από το παιχνίδι που θα κρίνει τον τίτλο αποτελεί το παράπονο του Βεζένκοφ από την μέχρι τώρα πορεία της παρέας του. " Σίγουρα θα ήθελα να ήμασταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου και να διεκδικούσαμε τον τίτλο. Κάτι που πιστεύω ότι θα το πετυχαίναμε αν είχαμε προκριθεί επί της Νέας Κηφισιάς σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο καλάθι. Πλέον όμως η προσοχή μας είναι αποκλειστικά στραμμένη στις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα".

"Δικαίωση η παραμονή μου"

Για την δική του παραμονή το καλοκαίρι στον Άρη παρά το ενδιαφέρον που υπήρχε από άλλες ομάδες, δήλωσε ότι " από την πρώτη στιγμή ένιωσα δικαιωμένος για την απόφαση που είχα πάρει. Στην ζωή μου εξάλλου πάντα υποστηρίζω την απόφασή μου μέχρι τέλους".Όσο για το πού πιστεύει ότι έχει βελτιωθεί σε σχέση με την περσινή χρονιά; " Δουλεύω καθημερινά και σκληρά με την παρουσία μου στον Άρη να μου προσδίδει επιπλέον κίνητρο. Κι όσο σε σχέση με έναν χρόνο πριν θεωρώ ότι έχω γίνει πιο αθλητικός, δυνατός και εκρηκτικός".

ΤΟ ΝΒΑ και ο Άρης

Οι φετινές εμφανίσεις του με την φανέλα του Άρη είχαν ως αποτέλεσμα να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις ομάδες του ΝΒΑ, με πλήθος σκάουτ να βρίσκονται στο «Nick Galis Hall». Επ' αυτού, είπε ότι " στόχος μου είναι το ΝΒΑ όπως και κάθε αθλητή. Δεν σου κρύβω όμως ότι θα έφτανα τόσο γρήγορα τόσο κοντά για να βρεθώ εκεί. Σίγουρα έχει βοηθήσει το γεγονός της παρουσίας μου σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Άρης και οι εμφανίσεις μου".

Θα είναι στο ντραφτ του 2015; " Είναι κάτι που δεν το έχω αποφασίσει ακόμη. Θα το αποφασίσω όμως όταν έρθει η ώρα σε συζήτηση που θα έχω με τον μάνατζερ μου. Μέχρι τότε στο μυαλό μου είναι μόνο ο Άρης και το πώς θα προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερα μπορώ για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της", ενημέρωσε, πριν καταλήξει στο " το μεγάλο μου "θέλω" να είναι η κατάκτηση ενός τίτλου με τον Άρη, όπως πέρσι που είχαμε φθάσει στον τελικό του Κυπέλλου".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ