ΑΡΗΣ

Τσούλης: "Δεν ρωτήθηκα ποτέ για την διακοπή"

Τσούλης: "Δεν ρωτήθηκα ποτέ για την διακοπή"
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Τσούλης πρόκειται να είναι παρών στην αυριανή κλήση της ΚΑΕ Άρης στον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ για την απόφαση του Παναγιώτη Αναστόπουλου να διακόψει οριστικά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και δεν αρνήθηκε να τοποθετηθεί στο Sport24.gr για την αναφορά του και όχι μόνο.

Ο Κώστας Τσούλης δεν αρνήθηκε να τοποθετηθεί στο Sport24.gr παραμονή της κλήσης της ΚΑΕ Άρης στον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ για την απόφαση του Παναγιώτη Αναστόπουλου να διακόψει οριστικά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο κομισάριος του παιχνιδιού του περασμένου Σαββάτου στη Nick Galis Hall που ολοκληρώθηκε στα 42΄΄ πριν από το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου με το σκορ στο 31-33 μίλησε και για την αναφορά του και όχι μόνο.

"Δεν ρωτήθηκα ποτέ για την απόφαση της οριστικής διακοπής του παιχνιδιού και ούτε συναποφάσισα για αυτήν», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Εγώ αυτό που έκανα από την στιγμή που οι τρεις διαιτητές μπήκανε στα αποδυτήρια ήταν να μεταφέρω τις εντολές τους προς τις ομάδες".

Ο κ. Τσούλης όπως παραδέχθηκε ενημέρωσε τρεις φορές το διαιτητικό τρίο (Αναστόπουλος, Καρακατσούνης και Παναγιώτου) για την πορεία εκκένωσης των κερκίδων όπως είχε ζητηθεί για την συνέχεια του παιχνιδιού. "Την πρώτη φορά τους ενημέρωσα ότι είχε εκκενωθεί το 80% των κερκίδων, την δεύτερη φορά ότι απέμεναν άλλοι 100 και την τρίτη ότι είχανε αδειάσει. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο κ. Αναστόπουλος με ενημέρωσε ότι είχε αρχίσει να κλείνει το φύλλο αγώνα".

Σε ερώτηση για την πρώτη διακοπή στο παιχνίδι ο κ. Τσούλης δήλωσε: "Είχε να κάνει με μία ταινία από χαρτί που πιθανότατα δεν άνοιξε και βρήκε τον πρώτο διαιτητή τον κ. Αναστόπουλο στο κεφάλι του. Για αυτό και αποχώρησε από το παρκέ για να του παρασχεθούνε οι πρώτες βοήθειες και ακολούθως επέστρεψε. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν στόχος του φιλάθλου που την πέταξε αφού κάτι τέτοιο συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια από τους φιλάθλους του Άρη. Από την δεκαετία του ΄80. Ήταν απλά ο διαιτητής που έκανε το τζάμπολ και έτυχε να τον πετύχει. Πρόκειται για ένα συμπτωματικό γεγονός".

Κι όσο για την δεύτερη διακοπή; "Στην αρχή δεν κατάλαβα ποια ήταν η απόφασή του κ. Αναστόπουλου γιατί δεν πέρασε από την γραμματεία. Για αυτό και παρέμεινα στην θέση μου για περίπου πέντε λεπτά γιατί δεν διαπίστωσα κάτι που να αιτιολογεί διακοπή του παιχνιδιού. Δεν με ενημέρωσε και έμαθα την απόφασή του στην συνέχεια όταν πήγα στα αποδυτήρια των διαιτητών. Κατά την ομολογία του έπεσε κάποιο πλαστικό μπουκάλι πάνω του".

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Τσούλης όπως τόνισε αμέσως μετά πήγε και είδε το ριπλέι της φάσης και διαπίστωσε: "Παρά τις δέκα προσπάθειες που έκανα δεν είδα να τον χτυπάει κάτι και δεν διστάζω όπως όλα αυτά τα χρόνια να πω την αλήθεια. Ότι σας αναφέρω εξάλλου τα έχω γράψει και στην αναφορά μου στον Αθλητικό Δικαστή. Ο εκπρόσωπος της ΔΕΑΒ μου τόνισε πως πρέπει να βρήκε τον κ. Αναστόπουλο κάποιο πλαστικό ποτήρι που όμως εγώ δεν το είδα".

Ο κ. Τσούλης αναφέρθηκε και στον πειθαρχικό κανονισμό του ΕΣΑΚΕ που όπως τόνισε αναφέρει: "Ο διαιτητής για την οριστική διακοπή του παιχνιδιού σύμφωνα με τον πειθαρχικό κανονισμό του ΕΣΑΚΕ μπορεί να συναποφασίσει με τον κομισάριο. Εμένα όμως ούτε η γνώμη μου ζητήθηκε ούτε συναποφάσισα. Ούτε η αστυνομία είχε καμία συμμετοχή. Ήταν απόφαση του πρώτου διαιτητή".

Για το τι θα έκανε ο κ. Τσούλης με βάση την εμπειρία του στην θέση του κ. Αναστόπουλου ήταν κατηγορηματικός: "Έχω κρίση και ξέρω τι θα έκανα. Αν με ρωτήσει ο Αθλητικός Δικαστής θα απαντήσω".

Τέλος ο κ. Τσούλης φρόντισε να επισημάνει πως: "Ο κομισάριος του εκάστοτε παιχνιδιού στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ σύμφωνα με τις οδηγίες που του έχουνε δοθεί δεν μπορεί ούτε να κρίνει, ούτε να αποφασίζει αλλά να βοηθάει στην ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού".

Πλέον απομένει να φανεί ποια θα είναι η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ. Η κλήση της ΚΑΕ Άρης είναι προγραμματισμένη για τις 15:30 και η απόφαση θα πρέπει να γίνει γνωστή μέχρι το τζάμπολ της επόμενης αγωνιστικής. Αν όχι αύριο μετά το πέρας της απολογίας μέχρι μεθαύριο.

Την ίδια ώρα στο Αλεξάνδρειο στις τάξεις της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης σε συνεργασία με την νομική της υπηρεσία είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουνε κάθε περιθώριο για την επίτευξη του ενός και μοναδικού τους στόχου. Την συνέχεια του παιχνιδιού του περασμένου Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ από το σημείο της διακοπής του. Στα 42΄΄ πριν από το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου με το σκορ στο 31-33 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Τι θα ισοδυναμεί αυτή η εξέλιξη τον μη μηδενισμό στο συγκεκριμένο παιχνίδι άσχετα αν ο Αθλητικός Δικαστής κρίνει ότι θα πρέπει να επιβληθεί το οποιοδήποτε χρηματικό πρόστιμο και η τιμωρία της έδρας. Σίγουρα όχι όμως για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Απόλλων Πατρών. Ένα παιχνίδι για το οποίο ο τεχνικός του Άρη Δημήτρης Πρίφτης δεν υπολογίζει μόνο στον τραυματία Τόρεϊ Τόμας που ήταν και ο μοναδικός απών από την σημερινή διπλή προπόνηση στη Nick Galis Hall.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ