ΑΡΗΣ

"Τσεκάρει" από πρώτο χέρι Θανάση Αντετοκούνμπο

"Τσεκάρει" από πρώτο χέρι Θανάση Αντετοκούνμπο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Προ ημερών ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πήρε μία γεύση της κατάμεστης Nick Galis Hall. Πλέον ο τεχνικός του Άρη Δημήτρης Πρίφτης θα τον έχει υπό τις οδηγίες του στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας την ίδια ώρα που καλά κρατεί μία πρώτη φημολογία.

Το αν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο θα φορέσει τη φανέλα του Άρη θα φανεί στην πορεία. Το σίγουρο είναι ότι από τη διάρκεια των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ είχε αναπτυχθεί φημολογία ότι αποτελεί διακαή πόθο του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Νίκου Λάσκαρη. Το σίγουρο είναι ο τεχνικός της ομάδας Δημήτρης Πρίφτης θα τον έχει υπό τις οδηγίες του στην έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας για το Προολυμπιακό τουρνουά.

Το καλοκαίρι πάντα είναι μία περίοδος σεναρίων. Μόνο που το συγκεκριμένο είχε ξεκινήσει από πολύ πιο πριν. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μπορεί να είναι ο αδερφός του Γιάννη, μπορεί να έχει πάρει μία γεύση από το ΝΒΑ με τους Νιου Γιορκ Νικς έστω και μικρή όχι όμως από το πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας μας που είναι εντελώς διαφορετικό. Πόσο δε η φανέλα του Άρη και το βάρος αυτής.

Το γεγονός της συνεύρεσής του με τον τεχνικό του Άρη Δημήτρη Πρίφτη μπορεί να σημαίνει πολλά μπορεί και όχι. Όπως ακόμη και το αν αποτελεί πόθο του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Νίκου Λάσκαρη. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Άρης θα ασχοληθεί για την απόκτηση ενός παίκτη με τα χαρακτηριστικά του δεδομένο ότι ο Μιχάλης Πελεκάνος δεν φαίνεται να είναι στα πλάνα της νέας αγωνιστικής περιόδου παρά το ότι έχει συμβόλαιο και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Μάλιστα οι απολαβές του ανέρχονται στις 70.000 ευρώ. Υπόθεση που φαίνεται να έχει αναλάβει ο τεχνικός της ομάδας που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να έχει άμεσα τετ α τετ μαζί του.

Στα συν του Θανάση Αντετοκούνμπο είναι ότι πρόκειται για έναν 24χρονο Έλληνα διεθνή φόργουορντ που διψάει για μπάσκετ και θέλει να πρωταγωνιστήσει. Κάτι που του το επιτρέπει ο Άρης σε Ελλάδα και Ευρώπη δεδομένης της συμμετοχής στο FIBA Europe Cup της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Στα υπόψιν Καββαδάς και Μπόγρης

Από την ελληνική αγορά στις βασικές επιλογές είναι για ένα ακόμη καλοκαίρι, και δεύτερο συνεχόμενο, ο Βασίλης Καββαδάς. Ο διεθνής σέντερ προέρχεται από μία γεμάτη χρονιά στον Αρκαδικό όπου αγωνίστηκε με την μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό. Ο Καββαδάς μπορεί να ανήκει στους "ερυθρόλευκους" αλλά δεν φαίνεται και πάλι να βρίσκεται στα πλάνα του τεχνικού των πρωταθλητών Ελλάδος Γιάννη Σφαιρόπουλου. Αυτό σημαίνει ότι ή θα δοθεί εκ νέου δανεικός ή θα μείνει ελεύθερος με καταληκτκή ημερομηνία την 27η Ιουλίου.

Ακόμη στα υπόψη από την ελληνική αγορά είναι ο Γιώργος Μπόγρης ενώ σε πρώτη φάση στα υπόψη του Δημήτρη Πρίφτη να μην είναι ο Μιχάλης Τσαϊρέλης του Ολυμπιακού που έχει φορέσει δύο φορές τη φανέλα της ομάδας στο παρελθόν, ο οποίος μένει ελεύθερος. Κι όσο από τους υπάρχοντες δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η ανανέωση με τον Βασίλη Σίμτσακ και η κλήση για αναπροσαρμογή του αρχηγού Σπύρου Μούρτου ώστε να μην χαθεί για το ποσό των 5.000 ευρώ που φέρεται να είναι σε σχετικό όρο στο συμβόλαιό του. Επίσης δεδομένη θεωρείται η παραμονή των Βασίλη Ξανθόπουλου και Θόδωρου Ζάρα όπως και των νεαρών Φλιώνη και Δίπλαρου.

Δύσκολα θα μείνουν Τσούπκοβιτς και Κοέν

Όσον αφορά τους δύο κοινοτικούς που ήταν στο φετινό ρόστερ τους Σλάβεν Τσούπκοβιτς και Τζέικ Κοέν, που έχει συμβόλαιο με την Χάποελ Ιερουσαλήμ, δεν φαίνεται πως θα παραμείνουν. Μάλιστα από την ευρωπαϊκή αγορά ακούστηκε το όνομα του Βόσνιου σέντερ της Άλμπα Βερολίνου Ελμεντίν Κικάνοβιτς. Παίκτη με εμπειρία Euroleague που ο Άρης αντιμετώπισε δις στη φετινή πορεία του στο Eurocup και στη φάση του ομίλου για τους Last 32.

Απομακρύνεται ο Ουάιτ

Τέλος σχετικά με το αμερικάνικο καρέ αυτός που φαίνεται στη δεδομένη χρονική στιγμή να απομακρύνεται είναι ο Οκάρο Ουάιτ. Είτε γιατί έχει ως προτεραιότητά του να αγωνιστεί σε ομάδα του ΝΒΑ είτε γιατί μπορεί να καταλήξει τελικά στον Ολυμπιακό είτε ακόμη και σε κάποια από τις Αρμάνι Μιλάνο ή Μάλαγα. Το βάρος της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης σε άμεση συνεργασία με τον Δημήτρη Πρίφτη δείχνει να έχει πέσει στον Τζερέλ ΜακΝίλ όσο και στους Ντομινίκ Ουότερς, μετά τα εξαιρετικά playoffs που πραγματοποίησε, αλλά και Τζαμέλ Χάγκινς. Και οι τρεις τους είναι ενήμεροι για το ενδιαφέρον της παραμονής τους όπως και για τη διάθεση αύξησης των απολαβών τους σε συνδυασμό με την αύξηση του συνολικού αγωνιστικού μπάτζετ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ