ΑΡΗΣ

SPECIAL OLYMPICS 2015: Κέρδισαν όλοι!

SPECIAL OLYMPICS 2015: Κέρδισαν όλοι!

Τα χαμόγελα και το κέφι... περίσσεψαν στους αγώνες που έλαβαν χώρα την Δευτέρα (30/11) στο παρκέ του "Nick Galis Hall" στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάς Μπάσκετ Special Olympics 2015!

Οι παίκτες και ο προπονητής του ΑΡΗ, Δημήτρης Πρίφτης, έγιναν για περίπου δύο ώρες... ONE TEAM (όπως είναι και το σχετικό σύνθημα) με παίκτες ειδικών ικανοτήτων και πρόσφεραν με την ταυτόχρονη παρουσία τους στο παρκέ όμορφο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στις εξέδρες.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία των Special Olympics με την ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. και το ίδρυμα "Λάσκαρη".

Μάνος Λάσκαρης (εντεταλμένος σύμβουλος ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.): "Ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή μέρα για εμάς. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα Special Olympics που μας έδωσαν την ευκαιρία να βοηθήσουμε τον σκοπό αυτό. Μέσα από αυτή την εκδήλωση βγήκαμε όλοι κερδισμένοι. Ως εκπρόσωπος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. και του ιδρύματος 'Λάσκαρη' θέλω να τονίσω πως θα σταθούμε δίπλα στην προσπάθεια του προέδρου και των στελεχών των Special Olympics και σε ανάλογες κινήσεις με κοινωνικό χαρακτήρα".

Διονύσης Κοδέλλας (πρόεδρος Special Olympics Hellas): "Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Είναι η 12η χρονιά που διοργανώνονται αυτοί οι αγώνες μέσα στο πλαίσιο των αγώνων καλαθοσφαίρισης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτοί οι αγώνες έχουν ένα σκοπό.

Πρώτα από όλα είναι να προβάλουμε τους αθλητές μας στο ευρύ κοινό. Πρέπει να καταπολεμήσουμε την περιθωριοποίηση που έχουν πολλά παιδιά. Θέλουμε να τους εντάξουμε στο κοινωνικό σύνολο και να αναδείξουμε τις δυνατότητες που έχουν. Οι αγώνες αυτοί είναι η καλύτερη και πιο δυνατή δίοδος για να αγωνιστούν όλοι αυτοί οι αθλητές μπροστά σε κοινό χωρίς κανένα πρόβλημα και να είναι τα παιδιά αυτά υπερήφανα.

Οι εντυπώσεις μου είναι συγκλονιστικές και συγκλονιστικές. Σήμερα εδώ είδα κάτι το συγκλονιστικό. Είδα τα παιδιά αυτά που και μόνα τους, αλλά και μαζί με τους παίκτες του ΑΡΗ έπαιξαν πραγματικά αξιοθαύμαστο μπάσκετ. Και δεν είναι μόνο τι έπαιξαν και πόντους έβαλαν, αλλά είναι αυτή η συναδελφικότητα που αναπτύσσεται και ανάμεσα στους αθλητές τους δικούς μας, αλλά και του ΑΡΗ, που έκαναν καταπληκτική δουλειά με τις πάσες και τον ενθουσιασμό που μετέδωσαν σε όλα αυτά τα παιδιά.

Ήταν κάτι το αξιοθαύμαστο και όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα τους. Η διαφορετικότητα δεν υπάρχει. Πρέπει να είμαστε όλοι ένα σύνολο όπου θα βοηθά ο ένας τον άλλον. Ήταν μια πραγματικά πολύ μεγάλη εμπειρία αυτό που ζήσαμε και θέλω να ευχαριστήσω την ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. , το ίδρυμα "Λάσκαρη" και τον κύριο Λάσκαρη προσωπικά και θέλω να ευχαριστήσω και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης".

SPECIAL OLYMPICS 2015: Κέρδισαν όλοι!

Δημήτρης Πρίφτης: "Ήταν ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα για εμάς, εν μέσω μιας περιόδου με πολύ άγχος και πολλές υποχρεώσεις. Είμαστε ενθουσιασμένοι που πήραμε μέρος σε αυτή την εκδήλωση. Ειδικά οι Αμερικάνοι είχαν πολύ μεγάλη χαρά που συμμετείχαν και αυτό είναι κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Συνήθως σε αυτές τις εκδηλώσεις εμείς προσφέρουμε χαρά και τα παιδιά στα οποία προσφέρουμε χαρά μας προσφέρουν κουράγιο. Πιο πολλά διδασκόμαστε εμείς από αυτά τα παιδιά και πιο πολύ δύναμη παίρνουμε από εκείνα. Είναι οι πραγματικές αγωνιστές της ζωής".

Jamel Hagins: "Ήταν σπουδαίο event. Το διασκεδάσαμε πραγματικά και εμείς και τα παιδιά. Είμαι χαρούμενος που ήρθαν κάποιοι να το παρακολουθήσουν από την εξέδρα και να στηρίξουν την κίνηση αυτή. Εγώ προσωπικά το διασκέδασα πραγματικά. Προσπαθήσαμε να περάσουν απολαυστικά τον χρόνο τους και είμαι χαρούμενος που τα καταφέραμε".

Βασίλης Σίμτσακ: " Ήταν πολύ ευχάριστο. Ξεφύγαμε και εμείς και τα παιδιά από την καθημερινότητά μας. Είναι κάτι που δίνει χαρά στα παιδιά που βρεθήκαμε εδώ, είναι χαρά και δικιά μας και ελπίζω να ευχαριστήσαμε όλο τον κόσμο που ήρθε εδώ και συμμετείχε.

Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις συνειδητοποιείς πως κάποια προβλήματα που θεωρούμε εμείς σημαντικά είναι τελείως ασήμαντα και προτεραιότητα έχουν άλλα στην ζωή".

SPECIAL OLYMPICS 2015: Κέρδισαν όλοι!

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ