ΑΡΗΣ

Σούμποτιτς: "Γιατί δεν ανέλαβα τον Άρη"

Σούμποτιτς: "Γιατί δεν ανέλαβα τον Άρη"
EUROKINISSI

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς εξήγησε στον Arena FM 89,4 γιατί αρνήθηκε την πρόταση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Άρη, ενώ τόνισε πως είναι σίγουρος για την παραμονή της ομάδας στη Stoiximan.gr Basket League

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Λευτέρης Σούμποτιτς μιλώντας για το ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ, την απόλυση του Γιαννάκη, το λόγο που αρνήθηκε να τον αντικαταστήσει στην τεχνική ηγεσία, αλλά και για την βαθμολογική θέση των "κίτρινων".

Αναλυτικά όσα είπε...

Για το παιχνίδι:

"Είδα το παιχνίδι, στεναχωρήθηκα πολύ, μπορούσε να πάρει το παιχνίδι ο Άρης. Αν χάνεις κρίσιμα ριμπάουντ και δεν βάζεις τις βολές έτσι γίνεται, αυτά έχει η μπάλα. Έδωσε ώθηση το πρώτο σουτ του Ζάρα, ενώ το δεύτερο ήταν μετά από δύο χαμένα ριμπάουντ. Αν δεν έμπαινε δεν θα μιλάγαμε για νίκη του ΠΑΟΚ, όμως έτσι είναι αυτό το άθλημα".

Για τις βαθμολογικές περιπέτειες του Άρη:

"Όχι δεν υπάρχει κανένα θέμα έχει πολλά παιχνίδια στην έδρα του ο Άρης και θα τα πάρει, θα βοηθήσει και ο κόσμος σε αυτό, το πρόγραμμα του είναι καλό. Δεν ανησυχώ καθόλου".

Για την απόλυση του Γιαννάκη και άρνησή του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία:

"Είδα τι έγινε και να μην κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, μου έγινε πρόταση να αναλάβω την ομάδα, αλλά αρνήθηκα. Μου ζήτησαν μόνο για δύο μήνες να την αναλάβω. Δεν ήθελα. Θα ήταν η 3η φορά που θα ερχόμουνα μεσούσης της χρονιάς και δεν ήθελα να φύγω πάλι σαν κυνηγημένος πάλι. Αυτοί που ήταν παλιά στην ομάδα ευτυχώς δεν υπάρχουν άλλο, αλλά δεν ήθελα να κατέβω πάλι έτσι".

"Μπορεί να μπει και στα πλέιοφ ακόμη ο Άρης. Δεν κρατάω κακία στην καινούργια διοίκηση. Γιατί δεν έχει γίνει μεταβίβαση των μετοχών, οπότε δεν έχω θέμα δεν μπορούσαν να δεσμευτούν και του χρόνου γιατί δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι αν θα είναι του χρόνου. Καθημερινά λαμβάνω μηνύματα από απλό κόσμο".

"Πόσο ωραίο θα είναι να είμαστε και οι τρεις εγώ ο Γκάλης και ο Παναγιώτης ο Γιαννάκης στην ομάδα και να την καθοδηγούμε. Όμως με σωστές συνθήκες, όχι έτσι να ξεφτιλιστούμε".

"Έτσι όπως είναι δεν γίνεται, αν ξεκαθαρίσει που το εύχομαι τότε το συζητάμε. Χάρηκα που μου έγινε η πρόταση αλλά δεν ξαναμπαίνω σε τέτοια περιπέτεια να έρθω για δύο μήνες και να φύγω μετά. Έχω βοηθήσει αυτήν την ομάδα αρκετά οπότε δεν αξίζω να έχω τέτοια συμπεριφορά, απλά ήθελα να δουλέψω σωστά και ολοκληρωμένα την ομάδα που με βοήθησε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη".

Για τον τρόπο που έφυγε ο Γιαννάκης:

"Έτσι είναι η μοίρα του προπονητή όσο περήφανους κι αν έχεις κάνει τους φιλάθλους της ομάδας και την διοίκηση, αν έρθει ένα κακό αποτέλεσμα φεύγεις".

"Ο προπονητής πάντα πρέπει να κρατάει ανοιχτή την πόρτα του. Πέρασε δύσκολα φέτος, με πολλά προβλήματα αυτός κρατούσε όλη την ομάδα, είναι άξιος συγχαρητηρίων. Μόνο αυτός μπορούσε να το κάνει αυτό, κανείς άλλος".

Για τον αν μπορεί να κρατήσει θετικά από τις εξελίξεις ο Άρης:

"Κάθε αλλαγή προπονητή φέρνει ένα καινούργιο αέρα. Οι παίκτες θέλουν ν αποδείξουν πράγματα στον καινούργιο προπονητή γιατί αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα θα λένε όλοι ότι φταίνε τελικά οι παίκτες και όχι ο προπονητής. Ούτε καν χρησιμοποιώ την λέξη παραμονή, ούτε την φαντάζομαι".

photo: eurokinissi

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ