ΑΡΗΣ

"Αν δεν έχεις κίνητρο για τον Πρίφτη, για ποιον έχεις;"

"Αν δεν έχεις κίνητρο για τον Πρίφτη, για ποιον έχεις;"

Ο Βασίλης Σίμτσακ μίλησε για τη σχέση του με τον Δημήτρη Πρίφτη και το γεγονός ότι ο Άρης είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει κάνει αλλαγή στο ρόστερ, ενώ αποκάλυψε ένα ιδιαίτερο περιστατικό με τον Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Άρης φιγουράρει πλέον στην τρίτη θέση της κατάταξης μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ και ο Βασίλης Σίμτσακ αναφέρθηκε στον ρόλο του στον Άρη του Δημήτρη Πρίφτη, το άγχος και το κίνητρο που προκαλεί η παρουσία του Νίκου Γκάλη στο Παλέ και την αδελφική σχέση του με τον Σάσα Βεζένκοφ.

"Mε τιμά το ότι βρίσκομαι στην ομάδα του Άρη και σε αυτή την ηλικία. Ο κόσμος ξέρει τι μπορώ να προσφέρω, οι προπονητές, η διοίκηση ξέρουν τι μπορώ να κάνω στο γήπεδο και εγώ τους το ανταποδίδω με το τι κάνω στο παρκέ" τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση στην εκπομπή "Pick n' Roll" του OTE TV ο σέντερ του Άρη.

Στη συνέχεια ο Βασίλης Σίμτσακ μίλησε για:

Την σχέση του με τον Δημήτρη Πρίφτη: "Ξέρει τι μπορώ να του δώσω, ξέρω τι ζητάει από μένα. Είναι πολύ εύκολα τα πράγματα και μπορώ να μεταδώσω αυτό που θέλει και στους συμπαίκτες μου".

Το γεγονός ότι ο Άρης είναι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που δεν έχει κάνει αλλαγή στο ρόστερ: "Αν δεν έχεις κίνητρο να παίξεις για έναν τέτοιο προπονητή, για ποιον έχεις; Υπάρχουν δύσκολες στιγμές σε μια χρονιά, που τίποτε δεν πάει καλά, αλλά αν ο προπονητής σε συνδυασμό με τη διοίκηση σου δείχνουν εμπιστοσύνη, κάποια στιγμή αυτό θα γυρίσει και προς τα πίσω. Από όλους τους παίκτες έχει πάρει το κάτι παραπάνω σε ξεχωριστά παιχνίδια. Μας το είχε πει από την πρώτη στραβή με τον Κόροιβο: κοιτάξτε να δείτε, εσείς είστε, εγώ είμαι, δεν θα γίνει καμία αλλαγή, οπότε βγάλτε τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί ως το τέλος έτσι".

Αυτό που χαίρεται στον εαυτό του: "Ενώ στην αρχή της χρονιάς με βλέπουν κάπως περίεργα, αναρωτιούνται τι τον πήραμε αυτόν, όταν τελειώνει η χρονιά όλοι μου λένε ότι θέλουν να μείνω και του χρόνου. Ξέρω τις αδυναμίες μου, ξέρω τι μπορώ και τι δεν μπορώ να κάνω. Δεν κοιτάω στον καθρέφτη και βλέπω άλλο παίκτη. Προσπαθώ να κάνω αυτά που δεν κάνουν οι καλύτεροι παίκτες. Την βρώμικη δουλειά, να πάρω ένα ριμπάουντ, να κάνω ένα καλό σκριν. Έχουν θέση και αυτά στο μπάσκετ".

Τον στόχο της τρίτης θέσης: "Όταν ένας παίκτης μπαίνει στο παρκέ δεν σκέφτεται θέσεις. Στα πλέι οφ θέλεις να περάσεις πρώτα στα ημιτελικά και μετά εκεί παρόλο που παίζεις με Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό, παίζεις για να κερδίσεις, δεν παίζεις για να χάσεις. Κανένας. Αν παίξεις για την 3η θέση μπορεί να καταλήξεις 6ος, πρέπει να παίζεις πάντα για τη νίκη".

Από τις πιο δύσκολες ήττες είπε ότι ήταν "με την ΑΕΚ στα πλέι οφ που χάσαμε 38 πόντους. Μας πόνεσε πολύ. Μας έκανε καλό. Με το που τελείωσε το παιχνίδι και πήγαμε στα αποδυτήρια είπα στα παιδιά «δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσουμε στον επόμενο γύρο». Μερικές φορές υπερισχύει ο εγωισμός άλλων πραγμάτων, έτσι συνέβη και τότε".

Το αν εξελίσσεται ένα νέο "δίπολο" ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ: "Είμαστε εμείς και η ΑΕΚ, συν τον ΠΑΟΚ που δεν πρέπει να τον ξεγράψουμε, οι διεκδικητές της τρίτης θέσης. Μακάρι να υπάρξουν κι άλλες ομάδες, μεγαλύτερος ανταγωνισμός, γιατί μόνο καλό θα κάνει το ελληνικό μπάσκετ…".

"Αν δεν έχεις κίνητρο για τον Πρίφτη, για ποιον έχεις;"

Το αν φοβήθηκε ότι ενδεχομένως θα ξέφευγε η κατάσταση στο παιχνίδι με την ΑΕΚ όταν προκλήθηκε σύρραξη στο Παλέ: "Δεν φοβήθηκα γιατί ξέρω και τα παιδιά της ΑΕΚ και τους δικούς μου συμπαίκτες. Είναι ήρεμα παιδιά. Υπάρχει πάντα ένταση, παλμός και στρες για τη νίκη και αυτό ίσως φέρνει λίγο πιο αραίες καταστάσεις. Στο τέλος κύλησαν όλα ομαλά…".

Τα συναισθήματα που υπάρχουν για τους παίκτες και δη τους Έλληνες που παίζουν με την φανέλα του Νίκου Γκάλη να κρέμεται στην οροφή του Παλέ: "Ειδικά όταν είναι στο γήπεδο και έρχεται να σε δει έχεις επιπλέον άγχος αλλά και κίνητρο να τον κάνεις να φύγει με το χαμόγελο".

Τη σχέση του με τον Σάσα Βεζένκοφ: "Έχουμε μέρα παρά μέρα επικοινωνία, έχουμε σχεδόν αδελφική φιλία. Είναι ξεχωριστό παιδί. Έχει καταφέρει να πάει σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Ήταν λίγο δύσκολα στην αρχή, αλλά επειδή είναι έξυπνο παιδί έχει καταφέρει να προσαρμοστεί…".

Μάλιστα αποκάλυψε ένα ιδιαίτερο περιστατικό με τον περσινό ηγέτη του Άρη: "Μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία που κερδίσαμε και είχε 29 πόντους, 14 ριμπάουντ, έκανε καταπληκτικό παιχνίδι. Ποιο παιδί την επόμενη μέρα θα πήγαινε στο ρεπό του να κάνει 500 εύστοχα σουτ, Κυριακή πρωί; Έναν να μου βρείτε θα τον παραδεχτώ".

Toν χαρακτήρα που έχει βγάλει ο Άρης φέτος από το ξεκίνημα: "Είμαστε μια ομάδα σκληρή στην άμυνα. Ήταν επιλογή του κόουτς Πρίφτη να φτιάξει την ομάδα έτσι και γι’ αυτό πήρε κάποιους Έλληνες παίκτες όπως τον Βασίλη (Ξανθόπουλο), τον Θοδωρή (Ζάρα), τον Μιχάλη (Πελεκάνο), τον Σπύρο (Μούρτο), να συνδυάσει την αθλητικότητα με την εμπειρία. Πιστεύω ότι τα έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό, υπάρχουν όμως ακόμα περιθώρια βελτίωσης. Μέχρι το τέλος τίποτα δεν είναι δεδομένο. Σκαλοπάτι – σκαλοπάτι να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά. Είναι στο χέρι το δικό μας και των προπονητών μας να τα καταφέρουμε. Μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι βοηθοί, ο Σάββας Καμπερίδης και ο Θωμάς Νίκου. Έγινε πολύ καλή δουλειά το καλοκαίρι και ο κόουτς τα βρήκε σχεδόν όλα έτοιμα".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ