ΑΡΗΣ

Ψάχνονται για τον αντί-Σανικίτζε στον Άρη

Ψάχνονται για τον αντί-Σανικίτζε στον Άρη

Ο σοβαρός τραυματισμός του Βίκτορ Σανικίτζε 1:33 πριν το τέλος του παιχνιδιού στη Nick Galis Hall όπως ήταν επόμενο επισκίασε την πρώτη νίκη του Άρη, αυτή επί των Τρικάλων, στη Stoiximan.gr Basket League. Ήδη οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται σε αναζήτηση κοινοτικού, που θα καλύψει το κενό του.

Ο Δημήτρης Πρίφτης μπορεί να περίμενε υπομονετικά τον Βίκτορ Σανικίτζε να ενσωματωθεί στη διάθεση του, όπως φάνηκε και στην πράξη αλλά τελικά τον... μάτιαξαν. Αυτό φάνηκε από τον τραυματισμό του διεθνή Γεωργιανού φόργουορντ 1:33 πριν το τέλος του παιχνιδιού στη Nick Galis Hall και όπως ήταν επόμενο επισκίασε την πρώτη νίκη του Άρη, αυτή επί των Τρικάλων, στη Stoiximan.gr Basket League. Για αυτό και ήδη αν και δεν έχει γίνει γνωστό το διάστημα της απουσίας του σε αναζήτηση κοινοτικού που θα καλύψει το κενό του.

Ο Σανικίτζε αν και είχε τραυματιστεί σοβαρά, με τον φόβο των ανθρώπων του Άρη ότι πιθανώς να έχει υποστεί ρήξη επιγονατίδας (σ.σ. επιγονατιδικού τένοντα) που αν επιβεβαιωθεί θα τον κρατήσει ακόμη και έξι μήνες μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους, δεν το έβαζε κάτω. Ο διεθνής Γεωργιανός φόργουορντ μεταφέρθηκε με φορείο στο ασθενοφόρο που τον περίμενε έξω από το παρκέ της Nick Galis Hall για να τον πάει κατευθείαν για εξετάσεις.

Νωρίτερα ο Σανικίτζε μετέβη από το φορείο και εν μέσω χειροκροτημάτων των φιλάθλων του Άρη που ήταν εκεί και φρόντισε να τους το ανταποδώσει. Συγκεκριμένα παρά τη στεναχώρια και τον πόνο του φρόντισε να τους κάνει το σήμα της νίκης και ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμπαράστασή του στο πρόσωπό του σε μία άκρως συγκινητική στιγμή.

Λίγα λεπτά αργότερα στη Συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του Άρη Δημήτρης Πρίφτης φανερά επηρεασμένος από ότι είχε προηγηθεί με το τραυματισμό του Σανικίτζε τοποθετήθηκε σχετικά. "Καλούμαστε να διαχειριστούμε έναν σοβαρό τραυματισμό, είναι και αυτό μέσα στον αθλητισμό, πρέπει να το διαχειριστούμε. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, δείχνει πολύ σοβαρός ο τραυματισμός. Όταν φεύγει με το φορείο ο παίκτης… Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου. Ζω τη στιγμή, ζω αυτό που έχει συμβεί. Θα πρέπει να το διαχειριστούμε".

Ένας τραυματισμός που ήρθε τρεις μέρες μετά την πρόκριση του Άρη στα ημιτελικά του Κυπέλλου επί της Κύμης και της νικηφόρας πρεμιέρας στη Stoiximan.gr Basket League επί των Τρικάλων. Ουσιαστικά με το καλημέρα των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας της Θεσσαλονίκης κι αφού είχε δέσει με τους υπόλοιπους από την πρώτη κιόλας προπόνηση φροντίζοντας μάλιστα με την εμπειρία του και την απόδοσή του μέσα στις τέσσερις γραμμές να τους κάνει καλύτερους.

Επί του παρόντος ο Πρίφτης και παρά το γεγονός ότι το κλίμα στα αποδυτήρια του Άρη δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό μετά τον τραυματισμό του Σανικίτζε ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση του κοινοτικού φόργουορντ που θα κληθεί να καλύψει το κενό του. Είτε για το διάστημα της απουσίας του είτε μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου σε Ελλαδα, πρωτάθλημα και Κύπελλο, και Ευρώπη στο νεοσύστατο Champions League της FIBA στην περίπτωση που μείνει έξι μήνες εκτός γηπέδων.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ