ΑΡΗΣ

Πρώτη κίνηση του Άρη για Γιάνκοβιτς!

Το colpo grosso του φετινού καλοκαιριού για τον Άρη ακούει στο όνομα του Βλάντο Γιάνκοβιτς, με τους "κίτρινους" να επιμένουν στο δανεισμό του Αλέξανδρου Βεζένκοφ.

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς μπορεί να θέλει να παραμείνει σε ομάδα Euroleague ωστόσο αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο να είναι στο σχεδιασμό του Άρη για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ένα φλερτ που ξεκίνησε και απομένει να φανεί πως θα εξελιχθεί.

Οι πιθανότητες της απόκτησής του μπορεί να μην είναι πολλές σήμερα ωστόσο τα πάντα μπορεί να ανατραπούν στο πέρας των ημερών. Για αυτό και στον Άρη αποφάσισαν να ξεκινήσουν την προσπάθειά τους για την απόκτηση του διεθνή φοργουορντ.

Η περίπτωση του Γιάνκοβιτς αποτελεί ένα ακόμη παιχνίδι υπομονής για τον Δημήτρη Πρίφτη και τη διοίκηση της ΚΑΕ Άρης όπως συνέβη και με την περίπτωση του Βασίλη Καββαδά. Απομένει να φανεί αν και πάλι στο τέλος θα υπάρξει δικαίωση.

Η πρώτη επαφή έχει ήδη γίνει ανάμεσα στον Άρη και τον Γιάνκοβιτς. Έναν παίκτη που ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης τον γνωρίζει ακόμη περισσότερο και από τη μεταξύ τους συνεργασία σε Παναθηναϊκό και Εθνική ομάδα.

Στην πρώτη επαφή του αναλύθηκε πλήρως και ο ρόλος του στην ομάδα και το πλάνο που υπάρχει. Σύμφωνα με αυτό θα έχει θέση βασικού με τον ίδιο ωστόσο επί του παρόντος να έχει ως προτεραιότητά του τη στιγμή αυτή να αγωνιστεί εκτός Ελλάδας και δη σε ομάδα της Ισπανίας. Ουσιαστικά θέλει να βρει συμβόλαιο σε ομάδα Euroleague και για αυτό θέλει να περιμένει λίγο ακόμη. Σε περίπτωση δε που δεν προχωρήσει η απόκτησή του τότε θα γίνει κίνηση για φόργουορντ από την κοινοτική αγορά.

Την ίδια ώρα φαίνεται να επανέρχεται στο προσκήνιο ο δανεισμός του Αλεξάνδρου Βεζένκοφ από τη Μπαρτσέλονα. Σενάριο που προέκυψε εκ νέου χθες Τετάρτη (27/07) στο περιθώριο της επίσημης παρουσίασης του νέου μοντέλου ανάπτυξης των υποδομών σε σχέση με την πρώτη ομάδα που έκανε η ομάδα της Βαρκελώνης.

Το όλο θέμα είναι καθαρά διοικητικό και όχι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Κι αυτό γιατί ο Έλληνας τεχνικός φέρεται να έχει ήδη εξηγήσει στον Βεζένκοφ τον ρόλο του για τη νέα χρόνια και αυτός τον αποδέχθηκε. Όπως και το ότι επιθυμία του είναι σε λίγες μέρες που θα επιστρέψει από τις ΗΠΑ να μην αγωνιστεί με την Εθνική Βουλγαρίας.

Η εκ νέου αλλαγή δεδομένων όσον αφορά τον ενδεχόμενο δανεισμό του Βεζένκοφ έχει να κάνει με τη μεταγραφή του Βίβες από τη Βαλένθια. Τις τελευταίες ώρες η διοίκηση των "νυχτερίδων" δεν μοιάζει διατεθειμένη να τον παραχωρήσει. Μία μεταγραφή που μεταξύ άλλων τον έφερνε στα ανταλλάγματα με τη μορφή δανεισμού. Παράλληλα έχουν κυκλοφορήσει σενάρια που τον εμπλέκουν στα πλάνα των Φουενλαμπράντα και Σεβίλλη.

Επί του παρόντος στον Άρη θέλοντας και μη επιμένουν για την απόκτηση του Βεζένκοφ ως δανεικού από τη Μπαρτσελόνα για αυτό και δείχνουν διατεθειμένοι να περιμένουν. Και γιατί ο Πρίφτης τον θέλει, και γιατί ξέρει τον τροπο παιχνιδιού του από την προ διετίας συνεργασία τους, και γιατί δεν πιάνει πλέον θέση ξένου έχοντας πάρει την ελληνική υπηκοότητα από τα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη αλλά και γιατί αποτελεί ένα από τα αγαπημένα "παιδιά" της κερκίδας της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Όπως και να έχει ο χρόνος θα δώσει την απάντηση για το αν ο MVP της κανονικής περιόδου του περσινού ελληνικού πρωταθλήματος θα επιστρέψει και πάλι στη Nick Galis Hall έχοντας πλέον και εμπειρία Euroleague με τη Μπαρτσελόνα.

Εν τω μεταξύ στον Άρη μετά την απόκτηση του Βασίλη Καββαδά περιμένουν στα επόμενα 24ωρα δύο απαντήσεις. Από δύο Αμερικανούς. Έναν σούτινγκ γκαρντ και έναν σέντερ προχωρώντας σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό στη συγκρότηση του νέου ρόστερ.

Τέλος οι Δίπλαρος, Σαχπαζίδης και Πασχαλίδης (αφού υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο) αναμένεται να δοθούν με τη μορφή δανεισμού στους Μαχητές Δόξας Πεύκων που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Α2. Όχι όμως και ο Στέλιος Πουλιανίτης που ή θα παραμείνει στο ρόστερ μετά από τον δανεισμό του στον Κόροιβο Αμαλιάδας ή θα δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ