ΑΡΗΣ

Πρίφτης: "Βγάλαμε σοβαρότητα στο παρκέ"

Πρίφτης: "Βγάλαμε σοβαρότητα στο παρκέ"

Ο Άρης πέτυχε την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη έπειτα από τρία χρόνια και ο Δημήτρης Πρίφτης στάθηκε στα σημεία που έκριναν την αναμέτρηση με την Μπουντούτσνοστ.

Με οδηγό την άμυνά του ο Άρης δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της Μπουντούτσνοστ με 75-57 στη "Nick Galis Hall" και ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για τα σημεία που έκριναν το παιχνίδι.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Δημήτρης Πρίφτης: "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την σοβαρότητα, αλλά και για την ενέργεια που έβγαλαν στο παρκέ. Αναμφίβολα η Μπουντούτσνοστ είναι μια πολύ καλή ομάδα. Τα αποτελέσματά της στα παιχνίδια με Τσεντεβίτα και Μπάνβιτ δείχνουν την ποιότητά της. Είναι μια ομάδα που υπερτερεί σε σχέση με εμάς στην εμπειρία και στο διάβασμα, για αυτό και θα έπρεπε να εκμεταλλευτούμε τα κομμάτια που εμείς είμαστε πιο δυνατοί. Να παίξουμε δηλαδή με ενέργεια, πιεστικά, να χρησιμοποιήσουμε όλο το γήπεδο στην άμυνά μας. Τα κάναμε όλα αυτά θεωρώ σε ικανοποιητικό βαθμό και αυτός ήταν ο λόγος που νικήσαμε. Αυτή η νίκη δεν σημαίνει τίποτα.

Έχουμε μεγάλη συνέχεια, δεν πρέπει να μένουμε περισσότερο από όσο πρέπει ούτε στις ήττες, αλλά ούτε και στις νίκες. Μας περιμένει δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο με τον ΠΑΟΚ. Έχουμε δύο μέρες μπροστά μας για να ετοιμαστούμε. Ο Κουκ είναι ο κινητήριος μοχλός αυτής της ομάδας. Νομίζω πως μπορέσαμε να τον αποσυντονίσουμε στην οργάνωση και έτσι δημιουργήσαμε καλύτερες συνθήκες για το παιχνίδι για να φτάσουμε στη νίκη".

Σπύρος Μούρτος: "Η Μπουντούτσνοστ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Εμείς ήμασταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο δευτερόλεπτο και στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Τώρα αυτό που σκεφτόμαστε είναι το πρωτάθλημα και τον αγώνα που έχουμε το Σάββατο κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ισως να είναι η ταυτότητα της ομάδας ότι παλεύουμε δυνατά σε κάθε φάση. Οποιος και αν πατάει παρκέ, έστω και για τριάντα δευτερόλεπτα είναι έτοιμος να πιέσει και να διεκδικήσει κάθε μπάλα".

Ιγκόρ Γιόβοβιτς: "Η νίκη του Άρη ήταν απόλυτα δίκαιη. Μας εγκλώβισε με την άμυνά του. Κάποια στιγμή προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι αλλά ο ΑΡΗΣ δεν μας έδωσε το δικαίωμα. Ίσως χαρήκαμε υπερβολικά από τις νίκες με Μπάνβιτ και Τσεντεβίτα. Πρέπει να αναλύσουμε τι συνέβη σήμερα και είχαμε τόσο κακή απόδοση".

Άλεκς Μάριτς: "Ο Άρης κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό. Πίεσε στην άμυνα από το ξεκίνημα του αγώνα και εμείς δεν βρήκαμε ρυθμό σε κανένα σημείο. Ο αντίπαλός μας κέρδισε δίκαια. Η απόδοσή μας δεν είχε καμία σχέση με αυτή των προηγούμενων αγώνων κόντρα σε Μπάνβιτ και Τσεντεβίτα".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ