ΑΡΗΣ

Οι χειρότερες ήττες του Αρη στην Ευρώπη

Οι χειρότερες ήττες του Αρη στην Ευρώπη

Από τη σεζόν 1991-92 είχε να ηττηθεί ο Αρης τρεις φορές στην ίδια ευρωπαϊκή διοργάνωση με 20+ πόντους διαφορά. Διαβάστε τις χειρότερες ήττες που έχουν υποστεί οι "κίτρινοι" από το 1986 έως σήμερα.

Παρά τη νέα ήττα στη Γαλλία ο Αρης παραμένει στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Basketball Champions League. Παράλληλα όμως γράφει και ιστορία (...από την ανάποδη) με τις αρνητικές επιδόσεις του στη διοργάνωση. Δεν είναι σύνηθες, βλέπετε, για τον πάλαι ποτέ “αυτοκράτορα” να χάνει με τόσο μεγάλες διαφορές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και στην τρέχουσα σεζόν μετράει ήδη τρεις ήττες με περισσότερους από 20 πόντους διαφορά στο Basketball Champions League, από τη Νίμπουρκ, τη Μπεσίκτας και (χθες) από τη Ναντέρ, κάτι που είχε να συμβεί 26 ολόκληρα χρόνια!

Από τη σεζόν 1991-92 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (όπως ονομαζόταν εκείνη την εποχή η EuroLeague) είχε να χάσει τρία παιχνίδια με 20+ πόντους διαφορά την ίδια σεζόν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ο Αρης. Η ήττα από τη Ναντέρ , δε, βρήκε μία θέση στις βαρύτερες που έχει υποστεί τα τελευταία 32 χρόνια. Συγκεκριμένα την 11η, μία δηλαδή κάτω από αυτήν που καταλαμβάνει το επίσης φετινό 70-99 στην Τσεχία από τη Νίμπουρκ.

Η πιο βαριά ήττα που έχουν υποστεί οι “κίτρινοι” τα τελευταία 32 χρόνια καταγράφηκε στη Γερμανία από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν με 126-80 τη σεζόν 1991-92. Η πιο... δυσκολοχώνευτη, βέβαια, δεν είναι άλλη από εκείνη που είχε γνωρίσει στο Μιλάνο στις 6 Νοεμβρίου 1986, στον επαναληπτικό αγώνα του 98-67 στο Αλεξάνδρειο. Με αφετηρία εκείνο το παιχνίδι, λοιπόν, αναζητήσαμε τις χειρότερες ήττες που έχουν υποστεί οι “κίτρινοι” στην Ευρώπη μέχρι και σήμερα...

Οι 20 χειρότερες ήττες του Αρη τα τελευταία 32 χρόνια

Οι χειρότερες ήττες του Αρη στην Ευρώπη

Photo credits: championsleague.basketball

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ