ΑΡΗΣ

Οι Μποχωρίδης-Τολιόπουλος-Φλιώνης δίνουν ελπίδα στον Άρη

Οι Μποχωρίδης-Τολιόπουλος-Φλιώνης δίνουν ελπίδα στον Άρη

Ο Άρης ξεκίνησε άσχημα την σεζόν, ενώ οι οικονομικές ατασθαλίες του παρελθόντος κυνηγούν την ομάδα. Η παρουσία της τριάδας των Μποχωρίδη, Τολιόπουλου και Φλιώνη όμως δίνει μία σπάνια ευκαιρία στους “κίτρινους” να χτίσουν κάτι καλό.

Το ντεμαράζ του Άρη τις τελευταίες αγωνιστικές είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Εκεί που οι “κίτρινοι” βρισκόντουσαν μπροστά στο φάσμα του υποβιβασμού, ήρθαν 4 νίκες στα τελευταία 5 παιχνίδια – με μοναδική ήττα από τον Παναθηναϊκό – να βάλουν την ομάδα σε τροχιά playoffs στην Basket League ! Το πραγματικό κέρδος ωστόσο είναι ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι στο μυαλό όλων, άλλο για την ομάδα.

Με τους “κίτρινους” να έχουν... ανασάνει αγωνιστικά και να δείχνουν να ξεφεύγουν από τους κινδύνους. Κάπως έτσι, στον Άρη έχουν μία καλή ευκαιρία να κάνουν ένα βήμα πίσω και να συνειδητοποιήσουν ότι παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα – που δεν αφήνουν την ομάδα να κάνει μεταγραφές από το εξωτερικό – βρίσκονται μπροστά σε μία μεγάλη ευκαιρία: Να χτίσουν μία περιφέρεια με πρωταγωνιστές Έλληνες παίκτες, που θα στηρίζει την ομάδα για χρόνια.

Η τριάδα των Λευτέρη Μποχωρίδη (25 χρονών), Βασίλη Τολιόπουλου (23 χρονών) και Δημήτρη Φλιώνη (22 χρονών) δίνει μία σπάνια πολυτέλεια στους “κίτρινους”, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους... χρυσάφι στην περιφέρεια, αφού διαθέτουν τρεις παίκτες με παρουσία στις μικρές εθνικές ομάδες – και μάλιστα με ηγετικό ρόλο – οι οποίοι θέλουν όλοι να κάνουν το επόμενο βήμα στην εξέλιξή τους.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Οι Μποχωρίδης, Τολιόπουλος και Φλιώνης δείχνουν να... διψάνε να εξελιχθούν. Εξίσου σημαντικό ωστόσο είναι ότι αν και αγωνίζονται και οι τρεις στις θέσεις των γκαρντ, έχουν την δυνατότητα να αλληλοσυμπληρώνονται και αν συνεχίσουν να δουλεύουν σωστά να δημιουργήσουν μία ισορροπημένη τριάδα στην περιφέρεια.

Είναι σαφές ότι και οι τρεις παίκτες έχουν ψεγάδια. Ο Μποχωρίδης δεν έχει σταθερό σουτ και πρέπει να ψάχνει την πάσα περισσότερο. Ο Τολιόπουλος οφείλει να βελτιωθεί σε καταστάσεις Πικ εν Ρολ ως δημιουργός. Ο Φλιώνης πρέπει να γίνει πιο θρασύς και να απειλεί περισσότερο. Όλα αυτά όμως είναι στοιχεία που μπορούν να δουλευτούν, με τους τρεις γκαρντ να έχουν την δυνατότητα να φτιάξουν κάτι καλό στον Άρη.

Ο ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ

Η αλήθεια είναι πως στον Άρη δεν είναι εύκολο να κοιτάζουν τόσο μακροπρόθεσμα λόγω των οικονομικών θεμάτων της ομάδας. Κάποια υγιής οικονομικά ομάδα ενδέχεται στο μέλλον να αρπάξει κάποιον εκ των τριών γκαρντ ή καποιον εκ των Βασίλη Χρηστίδη (21 χρονών), Στράτος Βουλαγόπουλο (18 ετών) και Βαλάντη Κουρτίδη (17 χρονών), που επίσης είναι εδώ και χρόνια μέλη των μικρών εθνικών ομάδων. Ο ρεαλισμός είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα του Άρη στην προσπάθειά του να κοιτάξει με αισιοδοξία το μέλλον.

Οι Μποχωρίδης-Τολιόπουλος-Φλιώνης δίνουν ελπίδα στον Άρη
TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ