ΑΡΗΣ

Ο Πρίφτης πρόκρινε τον Κλάσεν για τον Άρη

Ο Πρίφτης πρόκρινε τον Κλάσεν για τον Άρη

Ο τραυματισμός του Έρικ Μπάκνερ και η απουσία του για τρεις μήνες από τα παρκέ έβγαλαν τον Δημήτρη Πρίφτη στην αγορά για την ενίσχυση της θέσης του σέντερ στον Άρη με τον εκλεκτό του να είναι ο Όουεν Κλάσεν.

Μία εβδομάδα μετά το τραυματισμό του Έρικ Μπάκνερ και τη γνωστοποίηση της απουσίας του Αμερικανού σέντερ για τρεις μήνες το κενό του καλύπτεται εκ των έσω. Αρχικά με τους Σίμτσακ και Τσαϊρέλη και ακολούθως και μέσω της παρουσίας του Χρηστίδη. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Δημήτρης Πρίφτης δεν έχει βγει στην αγορά να βρει τον εκλεκτό του και σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr αυτός είναι ο Όουεν Τζέιμς Κλάσεν τον οποίο και εισηγήθηκε.

Ο τεχνικός του Άρη μετά την εικόνα που είχε τόσο στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού που τραυματίστηκε ο Μπάκνερ με τη Μονακό για το Basketball Champions League όσο και με τον Κολοσσό Ρόδου για τη Stoiximam.gr Basket League απόντος του κατέληξε στο τι παίκτη χρειάζεται. Τέτοια χαρακτηριστικά έχει ο πρώην σέντερ της γερμανικής Χάγκεν όντας πρώτος ριμπάουντερ του πρωταθλήματος με 7,8 κατά μέσο όρο ενώ σημείωνε 13,2 πόντους. Ο 25χρονος διεθνής Καναδός σέντερ έχει ύψος 2.08μ. και απομένει να φανεί αν η επιθυμία του Πρίφτη θα γίνει πράξη.

Ο τεχνικός του Άρη πρόκρινε την απόκτηση του Κλάσεν στη διοίκηση της ΚΑΕ Άρης αφού τον τσέκαρε και αφού συγκέντρωσε τα στοιχεία που επιθυμούσε. Όπως ακριβώς είχε κάνει και μετά το τραυματισμό του Βίκτορ Σανικίτζε όταν χωρίς δεύτερη σκέψη είχε εισηγηθεί την απόκτηση του Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς. Τον Σέρβο φόργουορντ που ήταν η δεύτερή του επιλογή το καλοκαίρι - πίσω από τον διεθνή Γεωργιανό φόργουορντ - που τελικά αποκτήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες την επιθυμία του να έγινε πράξη.

Κι αν στην περίπτωση του Ντραγκίσεβιτς ο Άρης έδειχνε να παίζει μόνος του κάτι ανάλογο δεν φαίνεται να ισχύει και τώρα με τον Κλάσεν. Στο κόλπο για την απόκτησή του από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος από τη Χάγκεν βρίσκονται τόσο η Μπουντούτσνοστ του Ηλία Ζούρου όσο και η Μπάγερν Μονάχου απέναντι στην οποία προ ημερών είχε σημειώσει 18 πόντους. Μάλιστα οι δύο ομάδες δείχνουν να έχουν προβάδισμα στο γεγονός ότι έχουνε προχωρήσει ήδη στην κατάθεση πρότασης στον διεθνή Καναδό σέντερ για την απόκτησή του.

Μάλιστα η λογική του μέχρι στιγμής φλερτ με τον Κλάσεν από πλευράς Άρη έχει να κάνει με τη χρονική διάρκεια της συνεργασίας. Για τρεις μήνες όπου ο διεθνής Καναδός ήταν σύμφωνος, όσο και το χρονικό διάστημα της απουσίας του Μπάκνερ, και αναλόγως με την απόδοσή του να κέρδιζε την παραμονή του μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Το σίγουρο είναι ότι οι επόμενες ώρες, ίσως και μέρες, να κρίνουν σε ποιον από τους τρεις υποψήφιους μνηστήρες του θα υπογράψει.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Πρίφτης, και ορθώς πράττειι, θέλει η ομάδα του να έχει μία ακόμη επιλογή στη φαρέτρα του. Τόσο για τη συνέχεια των υποχρεώσεων σε Basketball Champions League όσο και στη Stoiximan.gr Basket League όσο πολύ περισσότερο για το νοκ άουτ ημιτελικό του Κυπέλλου με χαρακτήρα τελικού με την ΑΕΚ στη Nick Galis Hall με φόντο την πρόκριση στο τελικό του θεσμού για τη διεκδίκηση του τροπαίου. Ουσιαστικά το μπαλάκι φέρεται να έχει περάσει στη διοίκηση της ΚΑΕ Άρης που καλείται να κάνει μία ακόμη οικονομική υπέρβαση και χωρίς όπως φαίνεται να προχωρήσει στη λύση κάποιου συμβολαίου για την ενίσχυση του ρόστερ μέσα στις δύο ρακέτες.

Επί του μεταγραφικού πάντως ο τεχνικός του Άρης στις δηλώσεις του για το αυριανό παιχνίδι για την πρεμιέρα του Β΄ γύρου της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League με την Έλιος στη Nick Galis Hall δεν θέλησε να πει κάτι συγκεκριμένο.

"Δεν έχω να πω κάτι για το μεταγραφικό μέτωπο. Δεν έχουμε αποφασίσει καν τι θα κάνουμε και αν θα το κάνουμε. Το σίγουρο είναι πως σε αυτό το παιχνίδι θα πάμε όπως είμαστε και από κει και μετά θα δούμε. Σε λίγες μέρες θα γυρίσει ο Καββαδάς, ελπίζουμε να μην κρατήσει περισσότερο από ένα δεκαήμερο η κατάσταση με τον Γιάνκοβιτς. Δεν είναι και πάρα πολύ ανοικτή η αγορά σε παίκτες και μάλιστα στο να πάρουμε ένα παίκτη για λίγους μήνες. Δεν είναι τόσο εύκολο. Πάντως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να μπορώ να σας πω".

"Να παίξουμε με άμυνα και με μεγάλη ένταση"

Κι όσο για το παιχνίδι και τις απουσίες που αντιμετωπίζει ο Πρίφτης είπε: "Πρέπει να είμαστε σοβαροί. Να παίξουμε άμυνα. Να παίξουμε με μεγάλη ένταση. Να είμαστε συγκεντρωμένοι. Να διαβάσουμε καλά τις φάσεις. Να μην κάνουμε λάθη. Να κάνουμε πολύ καλά τα βασικά ενός παιχνιδιού, που έχει να κάνει με την άμυνα, την πίεση, τα ριμπάουντ, τα λιγότερα λάθη. Είναι ένας αγώνας δύσκολος, γιατί πρέπει να τον κερδίσουμε.

Είναι ερεθισμένο το πέλμα του Γιάνκοβιτς. Σίγουρα δεν θα παίξει στο αυριανό παιχνίδι. Κατά 99% για να μην πω 100% για το παιχνίδι του Σαββάτου. Και μάλλον το ίδιο και με τους Μπάκεν Μπέαρς και θα δούμε από κει και μετά πως θα αντιδράσει το πέλμα του στην ξεκούραση και ανάλογα θα πράξουμε.

Στον αγώνα με τον Κολοσσό είχαμε κάποια βελτίωση, είχαμε ομαδικότητα στην επίθεση, είχαμε καλύτερη κυκλοφορία στην επίθεση, δουλέψαμε καλά στην άμυνα με τα χέρια στις μπάλες. Γενικά ήμασταν έντονοι στην αμυντική μας προσπάθεια. Σε ότι αφορά στην αφομοίωση, είναι πολύ δύσκολη η δουλειά μας. Συνεχώς έχουμε απουσίες, συνεχώς αλλάζουν τα δεδομένα, η τακτική, τα πλάνα. Αναγκαστικά προσαρμοζόμαστε και για αυτό δεν είμαστε και σταθεροί στην απόδοσή μας".

Δεν ρισκάρει με Γιάνκοβιτς

"Είναι ερεθισμένο το πέλμα του Γιάνκοβιτς. Σίγουρα δεν θα παίξει στο αυριανό παιχνίδι. Κατά 99% για να μην πω 100% για το παιχνίδι του Σαββάτου. Και μάλλον το ίδιο και με τους Μπάκεν Μπέαρς και θα δούμε από κει και μετά πως θα αντιδράσει το πέλμα του στην ξεκούραση και ανάλογα θα πράξουμε".

Τάδε έφη στις δηλώσεις του Πρίφτης όσον αφορά τον Γιάνκοβιτς που ουσιαστικά είπε πως δεν πρόκειται να ρισκάρει τη συμμετοχή του στο αυριανό παιχνίδι κόντρα στους Έλιος Σανς. Κι όχι μόνο αυτό αλλά κάτι ανάλογο θα γίνει και στα δύο επόμενα παιχνίδια της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Με την Κύμη για τη Stoiximan.gr Basket League όπως και με τους Μπάκεν Μπέαρς για το Basketball Champions League προς αποφυγή τυχόν υποτροπής που θα αφήσει τον διεθνή φόργουορντ ακόμη μεγαλύτερο διάστημα εκτός δράσης. Κάτι που σημαίνει ότι ο Πρίφτης επιθυμεί ο Γιάνκοβιτς να είναι έτοιμος για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών.

Ντραγκίσεβιτς: "Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί"

Από την πλευρά των παικτών του Άρη μίλησε ο Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς που δήλωσε: "Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί και συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε, όπως και το επόμενο, αφού δεν έχουμε περιθώρια για άλλες απώλειες. Έχουμε προβλήματα με τους τραυματισμούς, αλλά πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, αφού το αυριανό είναι πολύ σημαντικό ματς. Ο αντίπαλός μας δεν έχει τίποτα να χάσει και ήρθε εδώ για να παίξει καλό μπάσκετ, οπότε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το ξεκίνημα για να κερδίσουμε".

Για το αν η εμφάνιση με τον Κολοσσό ήταν μία ώθηση για τον ίδιο επισήμανε: "Σίγουρα. Θα προσπαθήσω να παίξω το ίδιο καλά και απέναντι στους Helios Suns και να είμαι πιο επιθετικός και στα δύο άκρα του παρκέ. Αυτή η εμφάνιση μας βοήθησε όλους πολύ, μοιράσαμε το σκοράρισμα σωστά, είχαμε σωστή προσέγγιση στο παιχνίδι και ήμασταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Έτσι πρέπει να προσεγγίσουμε και τον αυριανό αγώνα".

Για το αν το πιο βατό πρόγραμμα δημιουργεί έξτρα πίεση, λόγω της ανάγκης για νίκες σχολίασε: "Νιώσαμε καλά για τη νίκη επί του Κολοσσού και πρέπει να συνεχίσουμε να κερδίζουμε για να νιώσουμε ακόμα καλύτερα και να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Γνωρίσαμε κάποιες ήττες και έτσι δεν μπορέσαμε να κάνουμε ένα σερί νικών. Έχουμε αύριο τον αγώνα με τους Helios Suns, μετά παίζουμε εκτός έδρας με μία ομάδα που είναι τελευταία στον όμιλο, αλλά παίζει καλά στην έδρα της, και πρέπει να συνεχίσουμε με νίκες".

Τέλος για το ιδιαίτερο στιλ παιχνιδιού των Έλιος Σανς υποστήριξε: "Είναι μία ομάδα που παίζει καλά στην έδρα της. Εκτός έδρας δεν αποδίδει τόσο καλά, αλλά όπως είπα δεν έχουν τίποτα να χάσουν στον αυριανό αγώνα Παίζουν αρκετά ζώνη και με αλλαγές στην άμυνα και πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί απέναντί τους για να φτάσουμε στη νίκη".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ