ΑΡΗΣ

Ο Παναθηναϊκός με τα... μάτια του Αρη

Ο Παναθηναϊκός με τα... μάτια του Αρη
EUROKINISSI

O Αρης υποδέχεται τον Παναθηναϊκό Superfoods (10/12, 17:00) και ο Σάββας Καμπερίδης σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ των "πρασίνων".

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League θα βρεθεί αντιμέτωπη με το "τριφύλλι" και ο συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη στάθηκε στο τι πρέπει να προσέξουν οι "κίτρινοι" μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους.

"Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο και καλό αγωνιστικό momentum, παρά την ήττα του από τη Ζαλγκίρις Κάουνας", παρατήρησε αρχικά κι συνεχεία πρόσθεσε:

"Καταρχήν, θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα και να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλό μας να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, όπου είναι εξαιρετικός, καθώς με δημιουργούς τον Καλάθη κατά κύριο λόγο, αλλά και τον Λεκαβίτσιους, ψάχνει να εκμεταλλευτεί τόσο την ταχύτητα των ψηλών (Γκιστ, Σίνγκλετον, Ογκαστ), όσο και το περιφερειακό σουτ των Ρίβερς, Ντένμον και Λοτζέσκι. Στο μισό γήπεδο θα πρέπει να παίξουμε με ενέργεια και συγκέντρωση. Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στην pick and roll άμυνα πάνω στον Καλάθη, καθώς αυτός αξιοποιεί τόσο τους ψηλούς στο roll όσο και τους σουτέρ".

Επίσης, ο Σάββας Καμπερίδης παρατήρησε πως "είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίσουμε το off screen παιχνίδι, ώστε να περιορίσουμε τα ελεύθερα σουτ, καθώς είναι μια ομάδα, η οποία ευστοχεί σε σχεδόν δέκα τρίποντα, κατά μέσο όρο. Στην επίθεση θα πρέπει να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα για να βρούμε τη καλύτερη δυνατή επιλογή. Θα πρέπει να εκτελέσουμε σωστά, τόσο απέναντι στην επιθετική pick and roll άμυνα όσο και απέναντι στην άμυνα με αλλαγές. Πάνω απ' όλα όμως, θα πρέπει να έχουμε κίνητρο και πάθος, ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις ενός πολύ απαιτητικού αγώνα".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ