ΑΡΗΣ

Ο Μπιρτς φέρνει τον Καββαδά πιο κοντά στον Άρη

Ο Μπιρτς φέρνει τον Καββαδά πιο κοντά στον Άρη

Η απόκτηση του Κεμ Μπιρτς από τον Ολυμπιακό ουσιαστικά θα φέρει εκτός ρόστερ τον Βασίλη Καββαδά, εξέλιξη που αναμένουν στον Άρη καθώς αποτελεί βασικό μεταγραφικό στόχο.

Ο Βασίλης Καββαδάς για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Δημήτρη Πρίφτη για την ενίσχυση της ρακέτας του Άρη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Μόνο που φέτος ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης θέλει να τον έχει υπό τις οδηγίες του όπως συμβαίνει από τη Δευτέρα στην προετοιμασία της Εθνικής μας.

Η απόκτηση του Κεμ Μπιρτς όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει τον Βασίλη Καββαδά εκτός του "ερυθρόλευκου"ρόστερ για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο μετά από τον δανεισμό του στον Αρκαδικό. Εκεί όπου έκανε εξαιρετική χρονιά με την ομάδα της Τρίπολης.

Ο Καββαδάς από την πρώτη στιγμή της ολοκλήρωσης του δανεισμού του και της επιστροφής του στον Ολυμπιακό ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά τις προθέσεις του. Είτε να παραμείνει στο ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδος είτε να αποτελέσει παρελθόν ώστε να συνεχίσει την καριέρα του όπου θα επιθυμούσε. Στην περίπτωση αυτή ο Άρης έδειχνε να είναι η βασική του επιλογή.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Καββαδάς πρόκειται να μείνει ελεύθερος από τους "ερυθρόλευκους" κάτι που δεν έχει να κάνει μόνο με την απόκτηση του Μπιρτς. Κι αυτό γιατί ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Σφαιρόπουλος υπολογίζει στον Πάτρικ Γιανγκ, που θα επιστρέψει έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του, και για τρίτο ψηλό πρώτη επιλογή φέρεται να είναι ο Γιώργος Μπόγρης. Την ίδια ώρα ο Νικόλα Μιλουτίνοφ ο οποίος βρίσκεται ήδη σε summer league στις ΗΠΑ θα δοθεί κατά πάσα πιθανότητα δανεικός.

Κι αν ο Καββαδάς αποτελεί την πρώτη επιλογή του Άρη από την ελληνική αγορά κάτι ανάλογο ισχύει από την κοινοτική με τον Μίλαν Μιλόσεβιτς. Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις με τον Βόσνιο φόργουορντ της ΑΕΚ την τελευταία διετία, πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και για επικοινωνία του Δημήτρη Πρίφτη μαζί του με το φλερτ να δείχνει να έχει μπει στη τελική του ευθεία.

Αυτό που απομένει πλέον είναι να κατατεθεί στον Μιλόσεβιτς η επίσημη πρόταση της ΚΑΕ Άρης, τη στιγμή που η ΑΕΚ το τελευταίο 48ωρο έχει επανέλθει, και ακολούθως να φανεί τι μέλλει γενέσθαι. Ο διαφαινόμενος ως διάδοχος του Σλάβεν Τσούκοβιτς στο ρόστερ του Άρη της νέας αγωνιστικής περιόδου τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε διακοπές και φροντίζει να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του. Αυτό που προκύπτει από το περιβάλλον του είναι ότι τις επόμενες μέρες θα πάρει την απόφασή του.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της αν και απέκτησε τον Τζαβάντ Γουίλιαμς και έχει με συμβόλαιο τον Ντούσαν Σάκοτα ενημέρωσε τον Μιλόσεβιτς ότι επιθυμεί την παραμονή του ως λύση στη θέση του σμολ φόργουορντ. Κι όσο για την πλευρά του Άρη δεν προτίθεται να μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού. Εκτός του Μιλόσεβιτς υπάρχει και άλλος παίκτης που αγωνίστηκε στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ που αναμένεται να αλλάξει ομάδα και εξετάζει από τη διάρκεια των playoffs.

Κι όσο για το αμερικάνικο καρέ και την παραμονή του; Ο πιο πιθανός δείχνει να είναι ο Τζαμέλ Χάγκινς. Η διαφορά με τον Αμερικανό σέντερ μετά τις τελευταίες επαφές δείχνει να είναι τέτοια ώστε να καμφθεί και να επέλθει συμφωνία. Κάτι που δεν φαντάζει με τους Ντομινίκ Ουότερς και Τζερέλ ΜακΝίλ που από την πλευρά τους δεν φαίνεται να βιάζονται με τον Δημήτρη Πρίφτη να εξετάζει και άλλες περιπτώσεις. Ειδικότερα κοινοτικών πλέι μέικερ, ακόμη και Αμερικανών με ευρωπαϊκή εμπειρία όπως είναι ο Ομάρ Κουκ. Τέλος στην περίπτωση του Οκάρο Ουάιτ στον Άρη τηρούν στάση αναμονής δεδομένου ότι ο Αμερικανός φόργουορντ δεν έχει απαντήσει αρνητικά και παρά το ενδεχόμενο ότι θέλει να εξαντλήσει όλα τα ενδεχόμενα για να εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο με ομάδα του ΝΒΑ.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ