ΑΡΗΣ

Ο ΜακΝίλ εξέφρασε επιθυμία παραμονής του στον Άρη

Ο ΜακΝίλ εξέφρασε επιθυμία παραμονής του στον Άρη
ΜακΝίλ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τζερέλ ΜακΝίλ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι για να αποτελέσει το βασικό επιθετικό όπλο του Άρη, όπως και αποδείχθηκε στην πορεία και πλέον το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα παραμείνει και του χρόνου κάτι που δεν κρύβει πως το θέλει.

Το αν είναι νωρίς ή όχι να ξεκινήσει ο σχεδιασμός του Άρη της νέας αγωνιστικής περιόδου αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από όλους στο Αλεξάνδρειο η διοίκηση της ΚΑΕ. Το σίγουρο πάντως είναι πως οι πρώτες σκέψεις έχουνε ξεκινήσει με τον Τζερέλ ΜακΝίλ να είναι θετικός.

Ο Αμερικανός γκαρντ του Άρη είχε επιλεγεί το περασμένο καλοκαίρι από τον Δημήτρη Πρίφτη για να αποτελέσει το βασικό επιθετικό ατού στην περιφέρεια της ομάδας. Κι αν η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης όπως δεν έχει κρύψει και ο ισχυρός της άνδρας Νίκος Λάσκαρης επιθυμεί καταρχήν να οριστικοποιήσει την παραμονή του Έλληνα τεχνικού ο ΜακΝίλ δεν έκρυψε το θέλω του να συνεχίσει να φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Και δεν το έκρυψε μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στη Nick Galis Hall το απόγευμα της Κυριακής στο τελικό για τη 3η θέση της κανονικής διάρκειας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο Αμερικανός γκαρντ του Άρη βρήκε και πάλι τον τρόπο του να βοηθήσει την ομάδα του Πρίφτη, ακόμη και αν έβαλε μόλις 6 πόντους με 2/8 σουτ, να ολοκληρώσει την τελική της αντεπίθεση και ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο και να πάρει τη νίκη επί της ΑΕΚ. Οι φίλαθλοι του Άρη στο πρόσωπο του ΜακΝίλ δεν έχουνε εκτιμήσει μόνο την αγωνιστική του προσφορά στην ομάδα τους αλλά και τη συνολική του παρουσία από το καλοκαίρι εντός και εκτός του παρκέ. Για αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι τη φορά αυτή μετά την επικράτησε επί της "Ένωσης" πέραν της αναμονής τους για ένα αυτόγραφο ή μία φωτογραφία έξω από τα αποδυτήριατον προέτρεψαν να παραμείνει στην ομάδα και του χρόνου.

Κι όσο για τον ΜακΝίλ; Σε αντίθεση με τους περισσότερους Αμερικανούς δεν προτίμησε τον δρόμο της σιωπής αλλά τοποθετήθηκε σχετικά. "Πως μπορώ να αρνηθώ μία πρόταση από τον Άρη;". Είναι ξεκάθαρο πως με τη στάση δεν κρύβει το πως έχει δεθεί με την πόλη της Θεσσαλονίκης, την ομάδα του Άρη και τον κόσμο της σε συνδυασμό με τη διοίκηση της ΚΑΕ και τον τεχνικό του Δημήτρη Πρίφτη. Ουσιαστικά πλέον ο Αμερικανός γκαρντ έδωσε την ασίστ στη διοίκηση της ΚΑΕ Άρης που με τη σειρά της μπορεί να έχει τον πρώτο λόγο αλλά είναι σίγουρο ότι θα έχει να αντιμετωπίσει και άλλες ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ. Κι εκεί είναι που θα μετρήσει το θέλω του ΜακΝίλ.

Λίγο νωρίτερα ο Αμερικανός γκαρντ στις δηλώσεις του για τη νίκη επί της ΑΕΚ τόνισε πως: "Ήταν εξαιρετική ομαδική νίκη. Είχαμε δυσκολίες στα πρώτα τρία δεκάλεπτα, είχαμε αρκετοί από μας πρόβλημα με τα φάουλ, δεν βρήκαμε ποτέ ρυθμό για να παίξουμε σωστά, όμως το θετικό στην ομάδα μας ήταν ότι είχαμε θετική σκέψη όλοι μας, ότι σκεφτόμασταν πώς θα κερδίσουμε".

Ο ΜακΝίλ αναφερόμενος στην παρουσία των Κοέν και Πελεκάνου επισήμανε: "Μπαίνοντας στην τέταρτη περίοδο, γνωρίζαμε ότι έπρεπε να σταματήσουμε αυτή τη κατάσταση και να αντεπιτεθούμε πριν μας φύγει το παιχνίδι από τα χέρια μας. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Τζέικ και τον Μιχάλη για το παιχνίδι που έκαναν, έβαλαν πολύ κρίσιμα σουτ. Ο Μιχάλης δεν έκανε προπόνηση μέσα στη βδομάδα, με δυσκολία κινούσε το πόδι του, αλλά είναι μεγάλος μαχητής και συμπαίκτης και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος για ότι έκαναν".

Ακολούθως συμφώνησε με αυτό που είχε τονίσει και ο Βασίλης Σίμτσακ μέσα στη βδομάδα που ήταν: "Ήταν θέμα καρδιάς, όχι τόσο τι κάνεις στην επίθεση, στην άμυνα, τι τακτική ακολουθείς. Εκεί που πήγε το παιχνίδι ήταν θέμα καρδιάς…".

Κι όσο για τη σημασία της νίκης επί της ΑΕΚ σχολίασε: "Είναι σημαντικό που κερδίσαμε γιατί τους φτάσαμε στη βαθμολογία στην προσπάθειά μας να βγούμε τρίτοι. Είναι ένα μικρό βήμα για να βγούμε τρίτοι αυτή η νίκη, γιατί έχουμε μπροστά μας κι άλλα, δύσκολα παιχνίδια. Το σημαντικό τώρα είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στην δουλειά μας, να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά μέχρι τα playoffs και να μπούμε εκεί πολύ δυναμικά… Πως μπορεί να είναι τελειωμένη η υπόθεση όταν έχουμε πέντε αγώνες; Πρέπει να πάμε και να τελειώσουμε τη δουλειά μας, έχοντας σωματική και πνευματική συγκέντρωση".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ