ΑΡΗΣ

Ο Λάσκαρης παρών στο Μόναχο

Ο Λάσκαρης παρών στο Μόναχο
Λάσκαρης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρης, θα δώσει το «παρών» στη συνεδρίαση της Δευτέρας (08/02) της FIBA στο Μόναχο για το Champions League. Κάτι που επιβεβαίωσε το πρωί στο περιθώριο της κοπής της πίτας της ΕΚΑΣΘ ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Δημήτρης Παπακυριάκης.

Σε ρυθμούς της ευρωπαϊκής του στέγης της επόμενης αγωνιστικής περιόδου κινείται ο Άρης με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Νίκο Λάσκαρη, να δίνει το «παρών» στη συνεδρίαση της Δευτέρας (08/02) της FIBA στο Μόναχο για το Champions League.

Την παρουσία του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας έκανε γνωστή ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Παπακυριάκης, στο περιθώριο της παρουσίας του στην κοπή πίτας της ΕΚΑΣΘ. "Ο ίδιος πήγε στη FIBA, ο ίδιος θα πάει στο Μόναχο αύριο και εκεί θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα", τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση.

Σε ερώτηση για το αν έχει υπάρξει οριστική απόφαση για την ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα συμμετάσχει ο Άρης στη νέα αγωνιστική περίοδο απάντησε: "Οι λεπτομέρειες και πώς θα οργανωθεί αυτό το πρωτάθλημα θα ξεκαθαρίσει στο Μόναχο αύριο".

Σε ερώτηση για το τι μέτρησε και τελικώς επιλέγεται η FIBA, ο κ. Παπακυριάκης επεσήμανε: "Αυτό θα το μάθετε από τον κ. Λάσκαρη μόλις τελειώσει αυτή η ιστορία. Θα δοθεί συνέντευξη Τύπου και θα δοθεί στο φως όλη αυτή η ιστορία".

Για την δική του παρουσία στην προ ημερών συνάντηση της Βαρκελώνης από τη Euroleague σχολίασε: "Η συνάντηση έγινε για να αγοραστεί κλίμα από τον κ. Μπερτομέου. Ήταν μια συνάντηση για να αγοράσει κλίμα. Μίλησε για δύο διοργανώσεις, με 40 ομάδες. Ήταν σχετικά αίολο το οικονομικό κομμάτι, στη FIBA τα πράγματα ήταν πιο συγκεκριμένα και πιο συμφέροντα για τον Άρη. Το βλέπει προσωπικά ο κ. Λάσκαρης και η απόφαση είναι η καλύτερη για το σωματείο".

Κι όσο για το πως κρίνει την πορεία της ομάδας με βάσει τους αρχικούς στόχους που τέθηκαν από τη διοίκηση υποστήριξε: "Είμαστε πετυχημένοι. Σίγουρα θέλαμε το κάτι παραπάνω, το έδωσαν οι ίδιοι οι παίκτες αυτό. Βάσει αυτού που σχεδιάσαμε, μόνο ευχαριστημένοι μπορούμε να είμαστε. Τα παιδιά έχουν δώσει το κάτι παραπάνω. Εντάξει, μπορεί να φωνάζουμε, μπορεί να γκρινιάζουμε, να μας πλήγωσαν κάποιες ήττες. Εγώ θεωρώ ότι αν δεν θα είμαστε στους "16" θα είναι από καθαρά δικά μας λάθη".

Βασιλακόπουλος: "Ξεκινάμε σε μια βάση ανταγωνιστική με την Euroleague"

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, από την πλευρά του επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Άρη, και άλλων δύο ελληνικών ομάδων, στο Champions League της FIBA την επόμενη αγωνιστική περίοδο με αυτές να είναι οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ενώ εξαπέλυσε νέα επίθεση στη Euroleague. Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι όπως αναμενόταν με την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη είχε επαφές από πλευράς Άρη με τους Μάνο Λάσκαρη και Δημήτρη Παπακυριάκη.

Για τη συμμετοχή του Άρη στο Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου είπε: "Πριν από 20 μέρες είχαμε σύσκεψη στη Γενεύη και εκεί μπήκαν οι βασικές δομές της νέας διοργάνωσης. Επικοινώνησα αμέσως και με τον Άρη και με τον ΠΑΟΚ και με την ΑΕΚ. Από τότε τα σωματεία είναι ενημερωμένα. Τρία σωματεία από την Ελλάδα θα υπάρχουν. Είναι ένα πρωτάθλημα που θα αντικαταστήσει αυτό που πάει από το κακό στο χειρότερο, της Euroleague, που ξεκίνησε με 50 εκατ. δολάρια της Telefonica, κατέληξε να μοιράζει 12 εκατ. ευρώ και όταν η FIBA βρήκε χορηγό με 30 εκατ. ευρώ για να πάρει τη διοργάνωση, αυτοί ως εκ θαύματος εμφάνισαν 35 εκ. ευρώ. Κάνει εντύπωση ότι υπάρχουν επαγγελματικά σωματεία που υπέγραψαν σύμβαση με την Euroleague για 10 χρόνια εν λευκώ χωρίς να γνωρίζουν ποια είναι η σύμβαση και οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η IMG, που είναι μια εταιρεία κολοσσός, αλλά δεν πουλάει προϊόντα, παροχή υπηρεσιών κάνει. Πρέπει να βγάλει, να δώσει και να κρατήσει μια προμήθεια. Δεν έχει υποσχεθεί κανένα ποσό και αυτά για 35 εκ. ευρώ που ακούγονται είναι αρλούμπες και είναι όλα στον αέρα! Η Euroleague τελευταία έχει αρχίσει να φοβάται ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το ποσό που έχει τάξει".

Για τη νέα διοργάνωση τόνισε πως: "Ξεκινάμε σε μια βάση ανταγωνιστική με την Euroleague. Μετέχουν οι καλύτερες ομάδες από την Ιταλία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Σερβία και από τις υπόλοιπες χώρες που δεν έχουν δεσμευθεί με την Euroleague και μετά από την Ελλάδα και την Τουρκία οι καλύτερες εκτός αυτών που είναι στις 11 της Euroleague, και από το Ισραήλ. Θα είναι πολύ ανταγωνιστική διοργάνωση. Κάπου εδώ γεννάται το ερώτημα ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει μία διοργάνωση. Τη λύση θα την δώσει η κοινωνία. Ή θα αγκαλιάσει ή θα απορρίψει. Δεν θέλω να κάνω πρόβλεψη, αλλά μέσα στην επόμενη τριετία θα δοθεί λύση. Η FIBA πήρε τις πρωτοβουλίες, έχει τα χρήματα που χρειάζονται και ανακοίνωσε και την “αντίπαλο” της IMG. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά".

Τέλος μετά από σχετική ερώτηση για την συνεργασία με τις ελληνικές ομάδες ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είπε: "Τους έχω ενημερώσει πριν από 20 ημέρες. Η συνεργασία μας είναι πολύ καλή και με τον ΠΑΟΚ και με τον Άρη, συναντήθηκα με τον πρόεδρο (Νίκο Λάσκαρη) στη Γενεύη. Έχει ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση και θα συμμετέχει στην διοργάνωση του θεσμικού φορέα, που είναι η FIBA".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ