ΑΡΗΣ

Ο Γιάννης Αθηναίου είναι η ψυχή του Άρη

BASKET LEAGUE / ΑΡΗΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ΑΡΗΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM) EUROKINISSI

Στα 30 του χρόνια ο Γιάννης Αθηναίου παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του, έχοντας βάλει στόχο να... σώσει μόνος του τον Άρη, κάτι που απέδειξε και κόντρα στον Προμηθέα.

Ο Γιάννης Αθηναίου ήρθε το καλοκαίρι στον Άρη για να γίνει ένας από τους ηγέτες της ομάδας. Το σχέδιο βέβαια ήταν να μπορέσει ο διεθνής γκαρντ να συμβάλλει στην προσπάθεια των “κίτρινων” να μπουν στην τετράδα και όχι να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν άρδην από το ξεκίνημα της χρονιάς. Αυτό που δεν άλλαξε ήταν η ικανότητα του Αθηναίου να κάνει την διαφορά.

Στα 30 του χρόνια ο διεθνής γκαρντ δεν έχει να αποδείξει κάτι σε κανέναν. Όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία του από τον Ηλυσιακό και τον Πανιώνιο μέχρι την ΑΕΚ, την Αρμάνι Μιλάνο και τον Ολυμπιακό ξέρουν ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει. Κάποιοι κόντεψαν να το ξεχάσουν για κάποιο λόγο φέτος λόγω των οικονομικών προβλημάτων του Άρη που έφεραν την ομάδα σε δεινή θέση. Δεν θα έπρεπε όμως.

Κόντρα στον Προμηθέα, ο Άρης ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη για να απομακρυνθεί από την ζώνη του υποβιβασμού. Αυτό δεν ήταν εύκολο. Ο Αθηναίου όμως φρόντισε με την εμφάνισή του να οδηγήσει στη νίκη τους “κίτρινους” . Δεν ήταν όμως οι 16 πόντοι, τα 5 ριμπάουντ και οι 6 ασίστ της στατιστικής του που έκαναν αυτή την εμφάνιση σπουδαία, όσο το γεγονός ότι στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα σημείωσε το ένα μεγάλο σουτ μετά το άλλο, παίρνοντας στην πλάτη του τον Άρη. Όπως δηλαδή έχει κάνει σε αρκετά παιχνίδια φέτος, όντας ο ξεκάθαρος ηγέτης των “κίτρινων” σε μία από τις πιο δύσκολες σεζόν της ιστορίας τους.

Ο διεθνής γκαρντ έχει ένα χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του το οποίο σπανίζει για Έλληνα παίκτη: Δεν σκέφτεται ποτέ το προηγούμενο σουτ που επιχείρησε παρά μόνο το επόμενο. Δεν φοβάται να βγει μπροστά, δεν διστάζει στα δύσκολα. Αυτός είναι ο λόγος που κάποια στιγμή έφτασε να παίζει στην EuroLeague με τον Ολυμπιακό και να είναι θετικός όταν πατούσε παρκέ. Αυτός είναι ο λόγος που σημείωσε το νικητήριο τρίποντο στον αγώνα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία . Και αυτός είναι ο λόγος που φέτος έχει “καθαρίσει” παιχνίδια για τον Άρη όποτε του δόθηκε αυτή η δυνατότητα, όντας ο ξεκάθαρος ηγέτης και η "ψυχή" της ομάδας.

Την φετινή σεζόν ο Αθηναίου έχει 10.2 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 2.9 ασίστ μέσο όρο σε 24 λεπτά συμμετοχής. Τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει, οι αριθμοί του είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικοί, με την κλήση του στην Εθνική Ανδρών πριν από μερικούς μήνες και η σταθεροποίησή του στο ροτέισον να είναι η απόδειξη. Στα 30 του χρόνια παίζει το πιο ώριμο μπάσκετ της καριέρας του και μοιάζει έτοιμος να διεκδικήσει μία ευκαιρία να βρεθεί στο ρόστερ μίας ομάδας που θα έχει υψηλότερες βλέψεις από το να αποφύγει τον υποβιβασμό. Θα μπορούσε αυτή η ομάδα, υπό διαφορετικές συνθήκες, να είναι ο Άρης. Ίσως και να είναι. Όπως και να έχει, το μόνο σίγουρο είναι πως αν κάτι έχει αποδείξει φέτος ο έμπειρος γκαρντ είναι πως αξίζει περισσότερης προσοχής από πολύ κόσμο.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ