ΑΡΗΣ

Ο Άρης πάει μέχρι και για διπλό χτύπημα

Ο Άρης πάει μέχρι και για διπλό χτύπημα

Ο Άρης μετά την πρόκρισή του στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι που υπάρχει μπροστά με την Φράπορτ για το Basketball Champions League. Συνάμα η αποδέσμευση του Έρικ Μπάκνερ φέρνει εξελίξεις στο ρόστερ.

Τα πανηγύρια για την πρόκριση στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος επί της ΑΕΚ στο νοκ άουτ ημιτελικό του θεσμού στη Nick Galis Hall έχουνε τελειώσει και η προσοχή όλων είναι στην επόμενη μέρα. Σε αυτήν από αγωνιστικής πλευράς υπάρχει το παιχνίδι με τη γερμανική Φράπορτ για το Basketball Champions League. Παράλληλα ο Δημήτρης Πρίφτης μετά από τη λύση του συμβολαίου του Έρικ Μπάκνερ, που μετακόμισε στη τουρκική Μπουγιουκτσεκμετζέ, βρίσκεται σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να γίνει και κίνηση απόκτησης καθαρόαιμου πλέι μέικερ.

Σε πρώτη φάση και στα πλαίσια της εξέτασης παικτών για την αντικατάσταση του Έρικ Μπάκνερ το όνομα του γνώριμου από την προπέρσινη θητεία του στην ομάδα Ντρου Νέιμικ επέστρεψε στο προσκήνιο. Ο 32χρονος Αμερικανός σέντερ ωστόσο αν και ανταποκρίνεται στα αγωνιστικά κριτήρια του τεχνικού του Άρη δεσμεύεται με συμβόλαιο με ομάδα της Ιαπωνίας. Παρόλα αυτά δεν είναι αθλητικός σέντερ τύπου είτε του προκατόχου του στο φετινό ρόστερ είτε του περσινού Τζαμέλ Χάγκινς που δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ιταλική Βενέτσια.

Επί του παρόντος ο Άρης είναι σίγουρο ότι εν όψει της συνέχειας των υποχρεώσεών του καλείται να ενισχυθεί σίγουρα στη θέση του σέντερ. Λογικά και για να μην διαταραχθεί η χημεία της ομάδας με έναν Αμερικανό σέντερ με τα χαρακτηριστικά του Έρικ Μπάκνερ. Κι αυτό γιατί το σίγουρο είναι πως δεν μπορεί να καλυφθεί από τους υπάρχοντες. Ούτε ακόμη και από το Βασίλη Χρηστίδη αν και σίγουρα έχει την ευκαιρία να πάρει χρόνο συμμετοχής. Το θετικό για τον Άρη από την αποδέσμευση του πλέον παίκτη της τουρκικής Μπουγιουκτσεκμετζέ είναι ότι γλίτωσε 28.000 δολάρια το μήνα μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Κι αν ο Ντρου Νέιμικ είναι στο προσκήνιο για μία ακόμη φορά χωρίς όμως να είναι και ο μόνος αυτό που θέλει ο Δημήτρης Πρίφτης ο αντικαταστάτης του Έρικ Μπάκνερ να έχει έφεση στο ριμπάουντ. Και δη στο επιθετικό αλλά και να έχει ικανότητα στις αλλαγές στα σκριν ώστε να ανοίγουν διάδρομοι για τους κοντούς.

Παράλληλα στον Άρη δεν αποκλείεται να γίνει και μία ακόμη κίνηση, με αυτή να έχει να κάνει με την απόκτηση ενός καθαρόαιμου πλέι μέικερ. Κάτι που δεν ισχύει ούτε στην περίπτωση του Μάικ Τζένκινς αλλά ούτε και του Ουίλ Κάμινγκς που έχουνε κατά κύριο λόγο έφεση στο σκοράρισμα και θέλουνε τη μπάλα για να σουτάρουν.

Όπως και να έχει αυτός που καλείται να αποφασίσει είναι ο Δημήτρης Πρίφτης με δεδομένο ότι στο ρόστερ του υπάρχουν δύο κενές θέσεις ξένων παικτών. Αυτές που δημιουργήθηκαν μετά την μη παρουσία πλέον τον Ντέβον Μαρμπλ και Έρικ Μπάκνερ και μετά την αλλαγή του γύρου στο πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League δεν παίζει ρόλο αν θα είναι κοινοτικοί ή μη. Συνάμα ο τεχνικός του Άρη περιμένει πλέον στα μέσα του Μάρτη, σε ένα δίμηνο δηλαδή, και την ενσωμάτωση του διεθνή Βίκτορ Σανικίτζε που ήδη έχει ξεκινήσει ασκήσεις.

Και όπως και να έχει η μία από τις δύο προσθήκες - αν όχι και οι δύο - θα πρέπει να γίνουνε το συντομότερο δυνατό. Απλούστατα γιατί στις 19 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένος ο τελικός του Κυπέλλου όπου ο Άρης θέλει να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμος και ενισχυμένος γίνεται.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ