ΑΡΗΣ

Ο Άρης εμπιστεύεται τα τμήματα υποδομής του

Ο Άρης εμπιστεύεται τα τμήματα υποδομής του

Ο Άρης της νέας σεζόν παίρνει σάρκα και οστά και το 1/3 των παικτών που συμμετέχουν στην προετοιμασία των "κίτρινων" προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου και οι συνεργάτες του "χτίζουν" τον Άρη της αγωνιστικής περιόδου 2018-19 και το 1/3 των παικτών που έχουν στην διάθεσή τους έχουν περάσει από τα μικρότερα τμήματα της ομάδας τους. Άλλοι ανέβηκαν περισσότερα και άλλοι λιγότερα σκαλιά μέχρι να φτάσουν στην ανδρική ομάδα, αλλά η παρουσία τους σε αυτή γεμίζει με ικανοποίηση τους ανθρώπους του Άρη.

Οι Δημήτρης Βεργίνης, Διαμαντής Σλαφτσάκης, Βασίλης Χρηστίδης, Γιώργος Αγγέλου, Γκάρι Μπλε, Μπορίς Νταλό, Λάκι Τζόουνς , Μάικ Κάιζερ, Ραμόν Χάρις, Λευτέρης Μποχωρίδης, Δημήτρης Φλιώνης, Στράτος Βουλγαρόπουλος, Βαλάντης Κουρτίδης και Κώστας Βλάσιος συμμετέχουν στην προετοιμασία της ομάδας της Θεσσαλονίκης και οι πέντε τελευταία εξ αυτών προέρχονται από τα τμήματα υποδομής της.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος το καλοκαίρι ανανέωσε την συνεργασία του με τον Άρη και θα έχει κομβικό ρόλο στην ομάδα του τη νέα σεζόν, αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό και το video που δημοσίευσε η "κίτρινη" ΚΑΕ για να ενημερώσει για την συνέχιση της συνεργασίας της με τον 24χρονο διεθνή γκαρντ (1.96μ.).

Στο Αλεξάνδρειο, όμως, παρέμεινε και ο Δημήτρης Φλιώνης - ο οποίος στο παλμαρέ του έχει τρία μετάλλια (δύο χρυσά κι ένα χάλκινο) με τις "μικρές" Εθνικές ομάδες. Ο 21χρονος γκαρντ (1.88μ.) υπέγραψε στον Άρη ως το 2020 και όταν εξαντλήσει το νέο του συμβόλαιο, θα συμπληρώσει 16 χρόνια στους "κίτρινους".

Ο Άρης εμπιστεύεται τα τμήματα υποδομής του

Ο επίσης διεθνής με τις μικρές "γαλανόλευκες" ομάδες Στράτος Βουλγαρόπουλος - συμμετείχε στο Eurobasket Εφήβων - αντικρίζει την γη από τα 217 εκατοστά και τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται μόνο με την ανδρική ομάδα του Άρη, καθώς είναι γεννημένος το 2000.

Αντιθέτως, οι Κώστας Βλάσιος (17χρ., γκαρντ) και Βαλάντης Κουρτίδης (17χρ.., 2001) - έχουν κάνει και αυτοί τα περάσματά τους από τις "μικρές εθνικές" έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν και στην εφηβική ομάδα του Άρη, αλλά ο Βαγγέλης Αγγέλου αποφάσισε να συμμετάσχουν στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας του Άρη.

Ο Άρης εμπιστεύεται τα δικά του παιδιά και οι "κίτρινοι" έχουν κάθε λόγο να νιώθουν ικανοποιημένοι από την δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής της ομάδας τους και τα αποτελέσματά της. Ο Άρης δείχνει εμπιστοσύνη στους νεαρούς αθλητές, καθώς πέρα από το παρόν ρίχνει το βλέμμα του και στο μέλλον και οι Βουλγαρόπουλος, Βλάσιος και Κουρτίδης έχουν την ευκαιρία να μαζέψουν πολύτιμες εμπειρίες και να εκμεταλλευτούν - δουλεύοντας σκληρά - την ευκαιρία που τους δόθηκε, ώστε να ακολουθήσουν τα χνάρια των Λευτέρη Μποχωρίδη και Δημήτρη Φλιώνη.

Photo credits: Eurokinissi - ARIS BC

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ