ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντνίπρο - Άρης 51-55: κιτρινόμαυρη επανεκκίνηση στην Ουκρανία

Ντνίπρο - Άρης 51-55: κιτρινόμαυρη επανεκκίνηση στην Ουκρανία

Μια πολύ σημαντική νίκη ψυχολογίας πήρε ο Άρης, που επικράτησε της Ντνίπρο στην Ουκρανία (55-51) για τη δεύτερη αγωνιστική του FIBA Europe Cup.

Μια σεζόν που ξεκίνησε με όνειρα για τον Άρη, εξελίσσεται σε μια πολύ ιδιαίτερη περιπέτεια με μεγάλα σκαμπανεβάσματα και κοντράστ συναισθημάτων. Μετά την εντός έδρας ήττα από την Κατάγια και το άσχημο αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο, οι Θεσσαλονικείς ταξίδεψαν στο Ντνιπροπετρόφσκ για να άνουν μια νέα αρχή. Και την έκαναν!

Επικράτησαν της Ντνίπρο (55-51) σε ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι για τη δεύτερη αγωνιστική του FIBA Europe Cup, κρατούν το αποτέλεσμα, όχι όμως και την εμφάνιση που η αλήθεια είναι πως σε αυτή τη φάση που βρίσκονται δεν έχει την ίδια σημασία με τις νίκες. Γκάρι Μπελ και Λευτέρης Μποχωρίδης τράβηξαν το περισσότερο κουπί για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που την επόμενη εβδομάδα θα παίξει και πάλι εκτός έδρας, απέναντι στη Λουκόιλ Λέφσκι. Ο Βαγγέλης Αγγέλου δεν είχε Έλληνα στην αρχική του πεντάδα, είδε την ομάδα του να βρίσκεται νωρίς πίσω με 12 (15-3), να ισορροπεί το ματς με μόλις ένα λάθος στο πρώτο μέρος, να προηγείται με πέντε (37-42) στο 28' και τελικά να "καθαρίζει" το ματς στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Ο MVP

Δεν έχει πιάσει ακόμη τα στάνταρ του, όμως ο Λευτέρης Μποχωρίδης είναι πολύ σημαντικός γι' αυτόν τον Άρη, κάτι που αποδείχθηκε και στην Ουκρανία. Ο Έλληνας γκαρντ σκόραρε 14 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ, έκλεψε 2 μπάλες και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Εκπληκτική επίδοση το ένα μόλις λάθος του Άρη στο πρώτο μέρος! Οι κιτρινόμαυροι δεν "πούλησαν" κατοχές, σούταραν όμως με μόλις 27% και μετά το κακό τους ξεκίνημα βρίσκονταν στον ρόλο του κυνηγού. Στο φινάλε του αγώνα, οι Μποχωρίδης - Μπελ είχαν πάρει τα 30 από τα 66 σουτ της ομάδας τους, είχαν όμως τραβήξει και το περισσότερο κουπί για να θεωρούνται οι σημαντικότερη της αναμέτρησης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τους Μπελ, Νταλό, Τζόουνς, Χάρις και ΜακΓκί στην αρχική του πεντάδα, ο Άρης δεν μπήκε καλά στο ματς. Βρέθηκε πίσω με 15-3 μόλις στο έκτο λεπτό της αναμέτρησης, δεν είχε αποτελεσματικότητα στην επίθεση και συνοχή στην άμυνα, δεν έπειθε ότι ήταν ικανός να φύγει με τη νίκη από το Ντνιπροπετρόφσκ. Οι πρώτες αλλαγές του Αγγέλου έδωσαν πνοή στους κιτρινόμαυρους, ο Μποχωρίδης έβαλε μεγάλο τρίποντο στην εκπνοή της πρώτης περιόδου και το 22-15 δεν ήταν και τόσο άσχημο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που μείωσε ακόμη περισσότερο (25-23 στο 15') και σιγά-σιγά άρχισε να μπαίνει στο ματς και στη διεκδίκησή του. Το μομέντουμ είχε αλλάξει, η άμυνα του Άρη είχε "σφίξει", η απουσία του Μισούλα "πονούσε" τους γηπεδούχους, ακόμη κι έτσι όμως κράτησαν το προβάδισμα στο ημίχρονο (33-28) παρά το γεγονός ότι οι αντίπαλοί τους είχαν κάνει μόλις ένα λάθος.

Το 33-33 στο 24' ήταν ουσιαστικά το... κουμπί του restart για τις δύο ομάδες, που έβρισκαν σκορ με τα χίλια ζόρια, πήγαν σε φίζικαλ γκέιμ και αντιμετώπιζαν σκληρά κάθε κατοχή. Ένα τρίποντο του Μποχωρίδη και ένα δίποντο του Κάιζερ έγραψαν το 37-42 στο 28', με τους Ουκρανούς να έχουν πετύχει μόλις τέσσερις πόντους σε οκτώ λεπτά, πριν κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο με ένα μικρό μεν, αλλά πολύτιμο σερί 6-0 για το 44-42. Φλιώνης και Μποχωρίδης έκαναν το 44-49 στο 35' και από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Άρης δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Ακολουθεί νέα εκτός έδρας αποστολή, αυτή τη φορά απέναντι στη βουλγαρική Λουκόιλ Λέφσκι.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Γεμάτο ήταν το μικρό, αλλά όμορφο γηπεδάκι της Ντνίπρο.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καστίγιο, Ροχάτσκι, Τόμασον

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-15, 33-28, 44-42, 51-55.

ΝΤΝΙΠΡΟ (Αγκάποφ): Κοζεμιάκιν 12 (2), Σούντελ 5 (1), Σίζοφ, Τιμοφεγιένκο 10 (1), Ζακουρντάγιεφ 17 (3), Μπόνταρτσουκ 2, Κουσνίροφ 2, Νατιάζκο, Προκοπένκο 3 (1)

ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Μπελ 16 (2), Μποχωρίδης 14 (2), Φλιώνης 5 (1), Χάρις 3, Τζόουνς 5, Νταλό 3 (1), Κάιζερ 6, ΜακΓκι 2, Βεργίνης 1

Τα ομαδικά στατιστικά της Ντνίπρο: 13/32 δίποντα, 8/23 τρίποντα, 1/3 βολές, 40 ριμπάουντ (33 αμυντικά - 7 επιθετικά), 12 ασίστ, 4 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 17 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά του Άρη: 12/36 δίποντα, 8/30 τρίποντα, 7/17 βολές, 43 ριμπάουντ (28 αμυντικά, 15 επιθετικά), 12 ασίστ, 13 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 9 λάθη

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Την επόμενη Τετάρτη (31/10 στις 18:30) η Ντνίπρο θα παίξει εκτός έδρας με την Κατάγια, ενώ την ίδια μέρα στις 19:00 ο Άρης θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Λουκόιλ Λέφσκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ