ΑΡΗΣ

Λευτέρης Μποχωρίδης: Ένας ηγέτης για τον Άρη

Λευτέρης Μποχωρίδης: Ένας ηγέτης για τον Άρη

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης κάθισε στη θέση του... οδηγού για να ηγηθεί του Άρη στη νέα σεζόν. Οι κρίσιμες ασίστ και βολές, η ψυχραιμία, η αυτοθυσία, τα τα πικ εν ρολ με τον Ντραγκίσεβιτς συνέθεσαν μία αρχηγική εμφάνιση στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Οι δύο μεγαλύτερες "νίκες" του μεγαλομετόχου του Άρη, Δημήτρη Γουλιέλμου το περασμένο καλοκαίρι ήταν η άρση των -οκτώ- ban που άνοιξε τον δρόμο για την ενίσχυση της ομάδας και η παραμονή του Λευτέρη Μποχωρίδη.

Μετά από δύο "γεμάτες" χρονιές στο Αλεξάνδρειο, με 19 ματς στην πρώτη (11,6 πόντους και 2,8 ασίστ μέσο όρο) και 23 ματς πέρυσι (11,4 πόντους και 2,6 ασίστ ανά παιχνίδι), ο 25χρονος γκαρντ είναι αντιμέτωπος με μία σπουδαία πρόκληση: Από παίκτης πρώτης γραμμής του Άρη να γίνει μαέστρος της "κιτρινόμαυρης" ορχήστρας.

Η παραμονή του Λευτέρη Μποχωρίδη αποτέλεσε την αφετηρία και τον "πυρήνα" στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η οποία βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα γκαρντ τον ηγέτη της φετινής σεζόν στη Basket League. Μίας σεζόν που ξεκίνησε, βάσει μεταγραφών (πλαισιώθηκε με παίκτες όπως οι Γκετσεβίτσιους, Μιλόσεβιτς, Μόρις, Τάλτον, Ντραγκίσεβιτς, Σακελλαρίου) αλλά και... αποτελέσματος στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, με σαφώς μεγαλύτερες προσδοκίες για τους "κιτρινόμαυρους".

Λευτέρης Μποχωρίδης: Ένας ηγέτης για τον Άρη
EUROKINISSI

Σε αυτή την προσωπική υπόθεση, σε αυτή την πρώτη ... εσωτερική μονομαχία, ανάμεσα στον “παίκτη” και στον “ηγέτη”, νικητής αναδείχτηκε ο δεύτερος; Ο Λευτέρης Μποχωρίδης δεν οδήγησε απλά το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου στη νίκη επί του "δικεφάλου του Βορρά”, άλλα έδωσε και ένα πειστικό, κ αθησυχαστικό μήνυμα προς τους συμπαίκτες του, ότι είναι έτοιμος να τους “κουβαλήσει” τη φετινή χρονιά.

Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΗΣ" ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Μετά από 45' ενός σπουδαίου ντέρμπι στο Αλεξάνδρειο, τα στατιστικά του Μποχωρίδη απέδιδαν σε αριθμούς την πολύ μεγάλη του βραδιά: Πέτυχε 24 πόντους με 5/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 8/11 βολές και έγινε ο 13ος σκόρερ στην ιστορία των "κιτρινόμαυρων" (ξεπέρασε Κλαρκ και Μούρτο), μοίρασε 7 ασίστ, με τις οποίες έγινε έβδομος πασέρ του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα (έφτασε τις 192 ξεπερνώντας τον Βασίλη Ξανθόπουλο), ενώ κατέβασε και 7 ριμπάουντ για να μπει στην 20άδα των κορυφαίων ριμπάουντερ της ομάδας.

Όλα αυτά (μαζί και 3κλεψίματα) οδήγησαν σε μία αξιολόγηση 36 βαθμών, οι οποίοι, εκτός από ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο (είχε 34 πέρυσι με την Κύμη), τού έδωσαν και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της πρεμιέρας.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΗΓΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ

Τις πρώτες ενδείξεις της ηγετικής του παρουσίας στον Άρη φέτος, ο Λευτέρης Μποχωρίδης τις έδωσε με ποικίλους τρόπους στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Αυτές, όμως, δεν μπορούν να "διαβαστούν" και να επιβεβαιωθούν μόνο μέσω της στατιστικής του. Ο 25χρονος γκαρντ έκανε πολλά πράγματα στο παρκέ που δεν φαίνονται στο... post game, ούτε και αποδίδονται με πλήρη ακρίβεια με τη γλώσσα των αριθμών.

Λευτέρης Μποχωρίδης: Ένας ηγέτης για τον Άρη
EUROKINISSI

Ήταν μεν πρώτος σκόρερ από την αρχή ως το τέλους αγώνα για τον Άρη (ξεκινώντας με 5/6 σουτ και 14 πόντους στο ημίχρονο), ωστόσο η αρχηγική του παρουσια δεν καταγράφηκε μόνο με το σκοράρισμα. Ολοκληρώθηκε με την καθοριστική συμβολή του σε κομβικές φάσεις, στις οποίες ξεδίπλωσε αρετές από αυτές που θα πρέπει να παγιώσει φέτος, αν θέλει να καθιερωθεί ως ηγέτης των "κιτρινόμαυρων".

Μία εξ αυτών ήταν η παροιμιώδης ψυχραιμία του από τη γραμμή των βολών. Ευστόχησε σε πολύ κρίσιμα σημεία, μία φορά για το 72-70 στην αρχή της παράτασης όπου κάθε πόντος "ζύγιζε" διαφορετικά, άλλη μία για την ισοφάριση των γηπεδούχων (80-80) που βρίσκονταν πίσω στο σκορ (78-80 στο 44'17'') και αποκορύφωμα, οι τρεις τελευταίοι πόντοι του στο 82-82 που, μετά το κερδισμένο φάουλ από τον Τσόχλα διαμόρφωσαν το τελικό 85-82.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό ήταν η εστίαση και η συνέπεια στον δημιουργικό του ρόλο, επίσης σε ένα ακόμη κρίσιμο σημείο του αγώνα, το οποίο θα είχε δώσει νωρίτερα τη νίκη στον Άρη αν είχε εκμεταλλευτεί το προβάδισμα των 7 πόντων: Στο 35', ο Ντραγκίσεβιτς πετύχει τρίτο συνεχόμενο καλάθι σε ισάριθμες επιθέσεις για τους γηπεδούχους "γράφοντας" το 68-61. Και τα τρία του καλάθια προήλθαν από ασίστ του Μποχωρίδη και μάλιστα με πανομοιότυπο τρόπο! Οι δύο παίκτες εκτέλεσαν αψογα το πικ εν ρολ σε ισάριθμες διαδοχικές επιθέσεις, με τον Μποχωρίδη να "σερβίρει" τρία καλάθια στον συμπαίκτη του.

Λευτέρης Μποχωρίδης: Ένας ηγέτης για τον Άρη
EUROKINISSI

Τέλος, υπάρχει και μία φάση που εκτός από την ικανότητα, προδίδει και τη θέληση. Στοιχεία αλληλένδετα, που αν δεν "συνυπάρχουν" δεν μπορούν να συνθέσουν μία ηγετική φυσιογνωμία: Στη φάση του 44'17'', όπου ο Μποχωρίδης εκτέλεσε ένα ζευγάρι βολών και ισοφάρισε σε 80-80, αξίζει να σταθούμε στον τρόπο με τον οποίο κερδίζει το φάουλ: Ο (μοιραίος) Λιούς έπαιξε πικ εν ρολ με τον Μαργαρίτη, στον οποίο εδωσε σκαστή πάσα που όμως δεν ήταν αρκετά καλή, δυσκολεύοντας τον "ψηλό" του ΠΑΟΚ στην υποδοχή της. Ο Μποχωρίδης το αντιλήφθηκε, προσπάθησε να κλέψει, τη διεκδίκησε με... μπλονζόν και δικαιώθηκε κερδίζοντας το φάουλ. Το στοιχείο της αυτοθυσίας που αφήσαμε για το τέλος, δίνει αναμφίβολα αβαντάζ στον γκαρντ του Άρη να πετύχει τη φετινή του πρόκληση: Να ηγηθει της ομαδας του. Στα φετινά του... αποκαλυπτήρια μπροστά σε 4.000 φίλους του Άρη έδωσε μερικά πρώτα πειστήρια.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ