ΑΡΗΣ

Λάσκαρης: "Παίρνω πάνω μου όποιο πρόβλημα είχε η ομάδα"

Λάσκαρης: "Παίρνω πάνω μου όποιο πρόβλημα είχε η ομάδα"
EUROKINISSI SPORTS

Ο Νίκος Λάσκαρης μίλησε στους δημοσιογράφους για τα λάθη που έγιναν την περσινή αγωνιστική περίοδο και τα μαθήματα που πήραν όλοι στην ΚΑΕ Άρης από αυτά, όπως επίσης το πλάνο που υπάρχει για την πρόοδο του συλλόγου τα επόμενα χρόνια.

Κατά την παρουσίαση του Παναγιώτη Γιαννάκη ως νέου προπονητή της ομάδας, ο Νίκος Λάσκαρης μίλησε στους δημοσιογράφους για τα κακώς κείμενα της περσινής αγωνιστικής περιόδου, αλλά και αυτά που έχει στο μυαλό του για την επόμενη.

Ο "ισχυρός άνδρας" της ΚΑΕ Άρης αναφέρθηκε στα πολλά λάθη που έγιναν, τα οποία επωμίστηκε ως ο βασικός υπεύθυνος, ενώ εξήγησε το πλάνο που υπάρχει για την ερχόμενη σεζόν, τονίζοντας πως ο προϋπολογισμός θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα σίγουρα έσοδα της ομάδας. Δεν έμεινε βέβαια εκεί, αφού μίλησε επίσης για την προσωπική (δικαστική) του περιπέτεια, αλλά και τη σημειολογική κίνηση της επιστροφής του "δράκου" στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα μαθήματα που πήρε ο ίδιος πέρσι: "Παρά τις δυσκολίες, είμαι εδώ, θα συνεχίσω να είμαι εδώ και ως οικογένεια δεν έχουμε σκοπό να φύγουμε από τον Άρη. Το λέω αυτό γιατί έχουν ακουστεί διάφορα κατά καιρούς. Η τελευταία χρονιά ήταν ένα μεγάλο μάθημα για εμάς. Ήταν κάτι πολύ διαφορετικό το περσινό σχολείο, όχι ότι πρόπερσι δεν ήταν έτσι, απλά όταν τα πράγματα κυλούν ομαλά δεν βλέπεις όλες τις ιδιαιτερότητες. Φέτος, με βάση όλα αυτά που έγιναν, θα λειτουργήσουμε με βάση πιο τεχνοκρατικά πρότυπα. Αυτό σημαίνει πως τις επόμενες ημέρες θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας, που θα ασχολούνται με διάφορα ζητήματα της ΚΑΕ Άρης. Αυτό σημαίνει μια πιο ομαδική λειτουργία, προς αποφυγήν καθυστερήσεων ή προβλημάτων".

Για όσα έγιναν πέρσι: "Οποιοδήποτε πρόβλημα είχε πέρσι ο Άρης από άποψη διοίκησης, το παίρνω πάνω μου. Είχαν να κάνουν με δικές μου αποφάσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά στα οικονομικά. Την τελευταία φορά που μιλήσαμε, είχα πει ότι έχω σκοπό πρώτα να κλείσω την περσινή σεζόν, πριν ασχοληθώ με την επόμενη. Αυτό πίστευα ότι θα γίνει. Δυστυχώς όμως δεν ήταν εφικτό, κι έτσι φτάσαμε στον Ιούλιο δίχως να έχουμε κλείσει οικονομικά με το προηγούμενο οικονομικό έτος. Κάνω λοιπόν ένα βήμα πίσω, σε αυτό. Διαχωρίζω την περσινή σεζόν με την επόμενη. Γι αυτό η επόμενη χρονιά θα είναι βασισμένη σε προϋπολογισμό που θα είναι συνδεδεμένη με τα έσοδα της ομάδας".

Για την πρόσληψη του Παναγιώτη Γιαννάκη: "Μιλήσαμε με τον Παναγιώτη Γιαννάκη για διάφορα ζητήματα, με φόντο την επόμενη πενταετία. Μιλήσαμε πριν από αρκετό καιρό, είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω προσωπικά λίγο καλύτερα. Είχε κι ο ίδιος την ευκαιρία να μιλήσει μαζί μας και να πιστέψει στο πλάνο μας. Πρόσφατα αποφασίσαμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα, για την αναγέννηση του Άρη. Συμφωνήσαμε στη συνεργασία μας, με τον κόουτς να επιστρέφει στο σπίτι του, με βάση την τριετία και την πενταετία, σε συνάρτηση με αυτά που έχω αναφέρει στο παρελθόν για την ομάδα. Μαζί θα βάλουμε λοιπόν τις βάσεις για τον Άρη του μέλλοντος, αυτό δεν είναι μόνο αγωνιστικό θέμα, αλλά και διοικητικό. Θέλουμε να δουλέψουμε σε πρότυπα πιο επαγγελματικά, πιο αμερικάνικα ίσως, με παραγωγή ταλέντων και εσόδων για την ομάδα. Σε όλα αυτά, θα μας βοηθήσει με την εμπειρία του ο Παναγιώτης Γιαννάκης".

Για τη δικαστική περιπέτεια που έχει: "Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες επ' αυτού. Έχουν φέρει μια υπόθεση στην Ελλάδα, είναι καθαρά εκβιαστικό. Δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, θα το λύσει η δικαιοσύνη. Αυτό επηρέασε την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά γιατί είχε στηθεί διαφορετικά, η φετινή δεν θα έχει τέτοιο θέμα γιατί θα "χτιστεί" έτσι ώστε να μην επηρεάζεται από τέτοιες υποθέσεις".

Για όσα έγιναν την περσινή σεζόν: "Έχουμε κοιταχτεί στα μάτια με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, έχουμε λύσει τις οποιεσδήποτε διαφορές. Το λάθος ήταν ότι μιλούσαμε λιγότερο απ ότι έπρεπε, γι αυτό οι διάφοροι καλοθελητές μπορεί να μας επηρέασαν. Όλο αυτό δημιουργεί αρνητικό κλίμα, δεν κάνει καλό. Για το καλό του Άρη, θα προτιμούσα να είμαστε ενωμένοι, δεν γίνεται να υπάρχουν παρατάξεις. Προσωπικά θεωρώ ότι όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την ομάδα μπροστά. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, τότε θα κάτσουμε να το συζητήσουμε".

Για το οικονομικό κενό που υπάρχει στον Άρη: "Η ομάδα έχει κάποιες υποχρεώσεις, μέχρι στιγμής ήμασταν πολύ συνεπείς για να μην έχουμε άλλο πρόβλημα. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Ο προϋπολογισμός θα είναι ένα θέμα εσωτερικές υπόθεσης, θα το συζητήσουμε με τον προπονητή. Είναι διάφορα πράγματα που δουλεύουμε, απλά θέλουμε να τα δουλέψουμε πρώτα, κι όχι να τα λέμε δημόσια. Κάνουμε τον προγραμματισμό για το νέο έτος εντελώς ανεξάρτητα από αυτά που μπορεί να έχουμε. Θα είναι όλα δομημένα με αυτά που σίγουρα θα έχουμε. Όπως ξέρετε, έχουμε καλύψει ένα μεγάλο μέρος του χρέους που έχουμε παραλάβει και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς αυτό".

Για τον σχεδιασμό της ομάδας: "Έχουμε επαφές με το εξωτερικό, για να βρούμε συμπαίκτες. Προβάλλουμε όλο το πλάνο που έχουμε, για το νέο γήπεδο και τις αλλαγές που θέλουμε να περάσουμε. Θα δημιουργηθεί ειδική ομάδα που θα ασχοληθεί με το κομμάτι των οφειλών. Ξαναλέω πως αυτό το κομμάτι θα είναι άσχετο με τον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο κόουτς έρχεται σε μία δύσκολη περίοδο για την ομάδα. Όταν μιλήσαμε για πρώτη φορά με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, θέλαμε να τον επαναφέρουμε στον σύλλογο για να δημιουργήσουμε τον μεγάλο Άρη. Οι συζητήσεις τότε ήταν διαφορετικές, θέλαμε κι εμείς να δούμε τι έχει στο μυαλό του".

Για τα εισιτήρια διαρκείας: "Είχαμε τη συζήτηση λίγο νωρίτερα στο Δ.Σ. για το συγκεκριμένο θέμα. Αποφασίσαμε να βγουν στην αγορά την ερχόμενη εβδομάδα, αυτό βοηθάει τόσο την ΚΑΕ Άρης όσο και τον Ερασιτέχνη. Πιστεύω ότι κι ο κόσμος θα βοηθήσει έμπρακτα την ομάδα, αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ο ερχομός του Παναγιώτη Γιαννάκη θα βοηθήσει σε όλο αυτό, λόγω του ενθουσιασμού που υπάρχει".

Για πιθανούς συμπαίκτες: "Είμαστε ανοιχτοί προς προτάσεις για τέτοιο θέμα. Δεν υπάρχει πρόβλημα προφανώς προς αυτό. Έχουν δείξει κάποια άτομα ενδιαφέρον, από το εξωτερικό, που στηρίζουν τον Άρη. Έχουν δείξει ενδιαφέρον για να βάλουν κάποια χρήματα".

Για τον Νίκο Γκάλη: "Για αρχή θα ήταν να τον βλέπουμε πιο συχνά στο γήπεδο. Σίγουρα μας ενδιαφέρει να τον φέρουμε κοντά μας και να τον έχουμε μέσα στην ομάδα".

Από μέρους του, ο Λευτέρης Αρβανίτης σημείωσε πως "κάναμε μία πολύ μεγάλη συζήτηση, επάνω στο Διοικητικό Συμβούλιο. Αυτό που αποφασίστηκε είναι η επαναλειτουργία του Δ.Σ., έτσι όπως την ξέραμε παλιά. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, σε μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα. Να γίνουμε κι εμείς μια ομάδα, όπως ήμασταν τα προηγούμενα χρόνια. Η δήλωση που έκανα την στιγμή της κρίσης, είναι κάτι που έκανα γιατί το πιστεύω. Κανείς δεν περισσεύει, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, γιατί η ομάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, πρέπει να αφήσουμε πίσω την γκρίνια".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ