ΑΡΗΣ

Ξανθόπουλος: "Έπρεπε να αντιδράσουμε"

Ξανθόπουλος: "Έπρεπε να αντιδράσουμε"
Ξανθόπουλος INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος αναφερόμενος στη νίκη του Άρη επί της Τραμπζονσπόρ έκανε λόγο για την ανάγκη της αντίδρασης που έπρεπε να δείξει η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη μετά τις δύο ήττες της από την Μπάνβιτ για το Eurocup και από τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Ξανθόπουλο ο Άρης έκανε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια αν όχι το καλύτερό του στην φετινή χρονιά στη νίκη του επί της Τραμπζονσπόρ για την πρεμιέρα του Β΄ γύρου της Α΄ φάσης των ομίλων του Eurocup.

Μία εμφάνιση που ήρθε σε ένα παιχνίδι όπου ο ίδιος και οι συμπαίκτες του έπρεπε να αντιδράσουν μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες τους από την Μπάνβιτ για το Eurocup και από τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ακόμη ο διεθνής πλέι μέικερ του Άρη στάθηκε στο κυνήγι της πρόκρισης και συνεχάρη τους Θόδωρο Ζάρα και Σλάβεν Τσούπκοβιτς για την εμφάνισή τους στη νίκη επί της τουρκικής Τραμπζονσπόρ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ξανθόπουλος μετά την κατάκτησή της ήταν τα εξής:

Για το παιχνίδι και τη νίκη επί της Τραμπζονσπόρ δήλωσε: "Είχαμε πει ότι έπρεπε να αντιδράσουμε σε αυτό το παιχνίδι. Έτσι όπως είναι φέτος ο Άρης καταλαβαίνουμε ότι και ο κόσμος είναι απαιτητικός αλλά και η διοίκηση και εμείς οι ίδιοι. Είναι φυσιολογικό όταν κάναμε δύο σερί ήττες να αισθανθήκαμε άσχημα για την ομάδα αλλά και για τους εαυτούς μας. Ειδικά η δεύτερη ήττα με τον Κόροιβο ήταν ένα παιχνίδι που το χάσαμε μόνοι μας λόγω συγκέντρωσης στο τέλος. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας φέτος, αν όχι το καλύτερο. Παίζαμε απέναντι σε μία ομάδα που είναι πολύ καλή επιθετικά, βάζει κατά μέσο όρο 90 πόντους στο Eurocup. Μαζί με την Μπάνβιτ είναι από τις καλύτερες επιθετικά ομάδες της διοργάνωσης. Κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα, κρατήσαμε την Τραμπζονσπορ πολύ χαμηλά στο σκορ και αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτό στους προπονητές και στους συμπαίκτες μου".

Για το αν κύλησαν όλα όπως τα σχεδίασε ο τεχνικός της ομάδας Δημήτρης Πρίφτης είπε: "Σε έναν αγώνα 40 λεπτά δεν γίνεται να ακολουθήσεις κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή. Σε κάποιες φάσεις δεν κάναμε ότι θα έπρεπε και δεχθήκαμε κάποια καλάθια. Δεν είμαστε ρομπότ, αθλητές είμαστε και θα κάνουμε και λάθη. Ωστόσο, στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή κι έτσι ήρθε αυτή η νίκη η οποία είναι πολύ σημαντική γιατί καλύψαμε και τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Έχουμε απολογισμό 4 νίκες, 2 ήττες και η Τραμπζονσπορ είναι στο 3-3 αλλά στην ουσία απέχουμε 2 νίκες από αυτούς. Αν θέλουν να μας περάσουν, θα πρέπει να κάνουν 2 νίκες παραπάνω από εμάς".

Κι όσο για την εμφάνιση του Θόδωρου Ζάρα που τελείωσε το παιχνίδι με 23 πόντους σχολίασε χωρίς να ξεχάσει τον Σλάβεν Τσούπκοβιτς: "Ένα μεγάλο μπράβο στον Θόδωρο. Όλοι μέσα στην ομάδα ξέρουμε τι μπορεί να κάνει. Σήμερα του βγήκε το παιχνίδι, δεν ήταν καλός μόνο επιθετικά αλλά βοήθησε και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Επίσης, καλός αμυντικά ήταν και ο Τσούπκοβιτς που τον τελευταίο καιρό δεν είχε τόσο μεγάλο ρόλο. Παρόλα αυτά μπήκε, έπαιξε και βοήθησε σημαντικά. Το καλό με τη φετινή ομάδα είναι ότι σε κάθε αγώνα μπορεί κάποιος να πάρει την ομάδα από το χέρι και να την οδηγήσει στη νίκη".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ