ΑΡΗΣ

Ξανθόπουλος: "Ακόμη δεν είδατε τίποτα"

Ξανθόπουλος: "Ακόμη δεν είδατε τίποτα"
Ξανθόπουλος INTIME SPORTS

Ο Άρης υποχρέωσε την ΑΕΚ στην πρώτη της ήττα στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ και μάλιστα μέσα στο ΟΑΚΑ με τον Βασίλη Ξανθόπουλο όπως παραδέχθηκε στο Sport24.gr περίμενε να υπήρχε εμφάνιση αντίδραση μετά την εικόνα στην Ποντγκόριτσα και ήταν ξεκάθαρος για το που μπορεί να φθάσει το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη.

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος έβαλε την δική του σφραγίδα στο διπλό του Άρη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ξεκαθαρίζοντας στο Sport24.gr πως ήταν σίγουρος για μια εμφάνιση αντίδραση μετά την ήττα στο Eurocup στην Ποντγκόριτσα και έστειλε το μήνυμά του ότι το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη δεν έχει παίξει ακόμη το μπάσκετ που μπορεί.

Ο διεθνής πλέι μέικερ αισθάνεται δικαιωμένος από την επιλογή του το περασμένο καλοκαίρι να συνεχίζει την καριέρα του στον Άρη και παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης συνεχίζει και στους τρεις θεσμούς - πρωτάθλημα, Κύπελλο και Eurocup - αλλά παρόλα αυτά παραμένει προσγειωμένος. Προτιμάει να μην οριοθετεί στόχους αλλά να ξεκαθαρίζει πως το σύνολο που δημιούργησε το καλοκαίρι ο Δημήτρης Πρίφτης είναι χτισμένο με σωστή χημεία για να προχωρήσει με διπλά παιχνίδια. Γεγονός στο οποίο σημαντικό ρόλο παίζει η ηρεμία που προσφέρει στο αγωνιστικό τμήμα η διοικητική ηρεμία στην ΚΑΕ Άρης μετά την έλευση του Νίκου Λάσκαρη στο τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου.

"Αδικήσαμε τους εαυτούς μας στην Ποντγκόριτσα"

Ο Ξανθόπουλος απολαμβάνει με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη το ρεπό που αποφάσισε να δώσει ο τεχνικός του Άρη μετά από μία εκ νέου εξαήμερη απουσία λόγω του παιχνιδιού στην Ποντγκόριτσα για το παιχνίδι με την Μπουντούτσνοστ για το Eurocup και το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. "Κάνει καλό για να ξελαμπικάρουμε αν και δεν μου αρέσει να κάθομαι γιατί υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα", παραδέχθηκε ο διεθνής πλέι μέικερ μιλώντας στο Sport24.gr και σχολιάζοντας το διπλό επί της ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρος. " Κρατάμε την αντίδραση που είχαμε κόντρα στην ΑΕΚ μετά από ένα όχι μόνο άσχημο αποτέλεσμα αλλά και μία κακή εμφάνιση όπως ήταν αυτή στην Ποντγκόριτσα. Σε ένα παιχνίδι όπου αδικήσαμε τους εαυτούς μας στο πρώτο ημίχρονο με την Μπούντουτσνοστ με αποτέλεσμα και να χάσουμε το παιχνίδι και την διαφορά από το πρώτο παιχνίδι. Ωστόσο πίστευα και πιστεύαμε όλη στην ομάδα ότι θα δείξουμε μία πολύ καλή εικόνα κόντρα στην ΑΕΚ όπως προέκυπτε και από τις μεταξύ μας συζητήσεις".

Για το πόσο σημαντική ήταν η ομιλία του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Άρης, Νίκου Λάσκαρη, στην πρώτη προπόνηση μετά την ήττα από την Μπουντούτσνοστ ο Ξανθόπουλος δήλωσε: "Σε κάθε ομάδα υπάρχουνε αντιδράσεις μετά από τέτοιου είδους ήττες όπως με έχει διδάξει η εμπειρία μου. Ο κ. Λάσκαρης μας μίλησε με πολύ σωστά λόγια και τόνο ότι η εικόνα μας στο παιχνίδι μας μία μέρα πριν δεν ήταν αυτή που μας αρμόζει. Κάτι που έγινε κατανοητό από όλου μας. Επίσης και οι προπονητές μας αντέδρασαν όπως έπρεπε για να υπάρξει καλή ψυχολογία και όπως φάνηκε όλο αυτό μας βγήκε μέσα στο γήπεδο. Ωστόσο έχω να πω ότι εμείς οι παίκτες είμαστε αυτοί που παίζουμε κι έχουμε το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για την εικόνα που δείξαμε. Για αυτό μιλήσαμε και μεταξύ μας για να διορθωθούμε. Οι Έλληνες παίκτες εξάλλου στην ομάδα τη ζούμε αλλιώς. Παρόλα αυτά όμως και οι ξένοι είναι πολύ καλά παιδιά και όχι μισθοφόροι. Την έχουνε αγαπήσει αν και είναι λίγο καιρό. Κάτι στο οποίο έχει βοηθήσει η έντονη παρουσία του κόσμου στο γήπεδο μας".

Ξανθόπουλος: "Ακόμη δεν είδατε τίποτα"
Ξανθόπουλος INTIME SPORTS

"Το καλύτερό μας παιχνίδι"

Όσον αφορά την εμφάνιση αντίδραση στο ΟΑΚΑ αν μέτρησε και ο πληγωμένος εγωισμός των παικτών του Άρη δεν το αρνήθηκε εξηγώντας: "Θα μπορούσαμε να το πούμε ότι μέτρησε ο πληγωμένος μας εγωισμός. Το θεωρώ πολύ φυσιολογικό γνωρίζοντας την ομάδα και τους συμπαίκτες μου παίζοντας σε ένα ντέρμπι όπως ήταν αυτό με την ΑΕΚ παίζοντας στο γήπεδό της και παρουσία του κόσμου της". Κι όσο για το παιχνίδι σχολίασε: "Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερο από το πρώτο όπου αντέξαμε και στο φόρτωμα με φάουλ που είχαμε και πήγαμε προηγούμενοι στα αποδυτήρια. Σαν παιχνίδι δε ήταν σίγουρα το καλύτερό μας από το ξεκίνημα της χρονιάς. Ακόμη περισσότερο και από αυτά που είχαμε κάνει στην έδρα μας για το Eurocup με την Μπουντούτσνοστ και Τραμπζονσπόρ".

Σχετικά με το αν αποδέχεται πως το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν ένα crash test για τον φετινό Άρη στο κυνήγι της 3ης θέσης στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ ήταν κατηγορηματικός. "H 3η θέση είναι ένας μακρινός στόχος. Ο επόμενος είναι το παιχνίδι με την Ούνιξ Καζάν στην έδρα μας για το Eurocup καθώς είναι πολύ σημαντικό και αν το κερδίσουμε ουσιαστικά θα προκριθούμε στην επόμενη φάση του θεσμού που είναι κάτι που το θέλουμε. Κι όσο για το παιχνίδι με την ΑΕΚ και παρά το ότι όπως είπα κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι έχω να πω ότι ακόμη δεν είδατε τίποτα από το μπάσκετ που μπορούμε να φθάσουμε να παίξουμε στη φετινή χρονιά. Ξέρουμε που βρισκόμαστε και δεν έχουμε παίξει ακόμη αυτό που μπορούμε. Στην ομάδα υπάρχει συνοχή και σταθερές βάσεις με την βοήθεια των προπονητών μας ενώ και η διοίκηση από την πρώτη μέρα προσφέρει την απαιτούμενη ηρεμία ώστε να έχουμε το μυαλό μας μόνο μέσα στο γήπεδο. Μάλιστα υπάρχει μία ασπίδα γύρω από την ομάδα που είναι δύσκολο να βρεθεί".

Η πρόκληση και το +20

Για το γεγονός ότι ο Άρης και αντέδρασε και μετέτρεψε στο τρίτο δεκάλεπτο σε περίπατο το ντέρμπι με την αήττητη ΑΕΚ καθώς προηγήθηκε με 48-68 ο Ξανθόπουλος εξήγησε: "Η διαφορά πήγε στο υπέρ μας +20 μέσω της άμυνάς μας. Μπορεί σαν ομάδα να έχουμε από τους ξένους μας αρκετό επιθετικό ταλέντο αλλά η βάση της ομάδας μας είναι η άμυνά της και από εκεί έγινε η διαφορά. Ανέβηκε η ψυχολογία μας και βγήκε το επιθετικό ταλέντο. Πρόκληση για μένα και για την ομάδα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ εκτός από το να αντιδρούσαμε μετά την ήττα μας από την Μπουντούτσνοστ και να την κερδίζαμε θα ήταν να κρατήσουμε χαμηλά τον Μαυροκεφαλίδη και τον Κούπερ που προέρχεται από όργια στο Eurocup με την Κράσνι και το πετύχαμε. Και προσωπικά είμαι χαρούμενος που το καταφέραμε. Τώρα σαν ομάδα έχουμε μπροστά μας μία νέα πρόκληση που αφορά στο επόμενο παιχνίδι μας με την ΟύνιΞ Καζάν να περιορίσουμε τους Λάνγκφορντ και Καϊμακόγλου".

Κι όσο για το αν υπήρξε χαλάρωση στο +20 παραδέχθηκε ότι: "Δεν περίμενα ότι το παιχνίδι θα μείνει στους 20 πόντους. Εξάλλου δεν παίζαμε μόνοι μας. Η ΑΕΚ στην προσπάθειά της να αντιδράσει θα έβαζε τα σουτ όπως έκανε με τον Σάκοτα με δύο μακρινά τρίποντα από τα 7,5 μέτρα. Ωστόσο εμείς παίξαμε σε εκείνο το σημείο δυο καλές άμυνες και πήραμε τη νίκη".

Ξανθόπουλος: "Ακόμη δεν είδατε τίποτα"
Ξανθόπουλος INTIME SPORTS

"Παίρνω μεγαλύτερη ώθηση από τον κόσμο μας"

Σε ένα παιχνίδι όπου ο Άρης είχε για πρώτα βιολιά του στην επίθεση για μία ακόμη φορά τους Αμερικανούς του Ουάιτ, ΜακΝίλ και Ουότερς ωστόσο ήρθανε και πάλι λύσεις από τους Έλληνες. Και πιο συγκεκριμένα από τον Πελεκάνο αλλά και από τους Ξανθόπουλο, Ζάρα, Μούρτο και Σίμτσακ που ήρθανε από τον πάγκο. "Ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε ο καθένας μας στην ομάδα. Ξέρουμε τους ρόλους μας και τους γνωρίζουμε από την πρώτη στιγμή. Επί προσωπικού όταν ήρθα και υπέγραψα στον Άρη αλλά και οι υπόλοιποι Έλληνες δεν ήρθαμε για να είμαστε τα πρώτα βιολιά όπως ήταν ο Ζάρας την περσινή χρονιά στον ΚΑΟΔ ή και εγώ στον Πανιώνιο αλλά να δώσουμε ανάσες στους Αμερικάνους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πάρουμε και εμείς τις προσπάθειές μας. Συμπερασματικά ήρθαμε για να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και μπράβο στη διοίκηση και τεχνικό τιμ για την ομοιογένεια που έχει φέρει στην ομάδα. Κι όσο για εμένα δίνω αυτά που μπορώ να δώσω και ειδικά στην έδρα μας παίρνω μεγαλύτερη ώθηση λόγω του κόσμου μας και είμαι χαρούμενος που έχω το μυαλό μου όπως και όλοι μας μόνο στο μπάσκετ".

Αναφορικά με την παρουσία των φιλάθλων του Άρη σχολίασε: "Είναι πολύ σημαντική. Μπορεί δε να έχουμε δεχτεί κριτική αλλά ερχόμενος δεν περίμενα κάτι άλλο αφού έχουνε αλλάξει οι απαιτήσεις στην ομάδα και οραματίζονται διάφορα πράγματα. Πρέπει ωστόσο να τη δεχόμαστε την κριτική όπως και το κάνουμε και να μένουμε ενωμένοι ότι και να ακούμε από τους έξω. Την κριτική την εισπράττουμε πρώτα από όλα εμείς οι Έλληνες αλλά κοιτάμε να μην μας επηρεάζει γνωρίζοντας ότι όλοι στην Ελλάδα είναι προπονητές. Εξάλλου είναι το ταμπεραμέντο μας αυτό".

Η δικαίωση, η Εθνική και ο τίτλος

Επί προσωπικού για το αν αισθάνεται δικαιωμένος ερχόμενος στον Άρη το περασμένο καλοκαίρι τόνισε χωρίς δεύτερη σκέψη. "Φυσικά και ναι γιατί έκανα την καλύτερη επιλογή", και πρόσθεσε. "Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έμεινα στην Ελλάδα και είμαι στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου. Κάτι το πολύ σημαντικό για εμένα όπως και ότι στην ομάδα σκέφτομαι μόνο το μπάσκετ καθώς όλα τα άλλα είναι λυμένα γύρω μας".

Ο Ξανθόπουλος έχοντας περάσει από τις Εθνικές ομάδες κατά πόσο βλέπει μέσω του Άρη να έρχεται μία νέα κλήση του για την επίσημη αγαπημένη σχολίασε: "Την Εθνική θα την παρακολουθήσω μέσω της τηλεόρασης καθώς υπάρχουνε πολλά νέα παιδιά και με ταλέντο. Αν βέβαια έρθει η κλήση δεν θα πω όχι γιατί είχα πάντα ως όνειρο να αγωνιστώ στην Εθνική ομάδα. Έχω παίξει και είναι απίστευτο το συναίσθημα".

Τέλος για το κατά πόσο είναι στόχος του να γευτεί έναν τίτλο με τον Άρη καθώς αγωνίζεται σε μία ομάδα που έχει 21 τίτλους που είναι κρεμασμένοι στην οροφή της Nick Galis Hall ο Ξανθόπουλος είπε: "Στόχος μου είναι όπως είχα πει και όταν ήρθα στον Άρη όταν τελειώσει η χρονιά στον τελευταίο αγώνα μας το γήπεδο να είναι γεμάτο και να φεύγουμε όλοι χαρούμενοι. Δεν θέλω να μιλήσω για θέση αλλά θεωρώ ότι είναι μεγάλη υπόθεση να συνεχίσουμε και στην επόμενη φάση στο Eurocup για να έχουμε ζωή στην Ευρώπη με την ομάδα να έχει χτιστεί για να παίζει δύο παιχνίδια στην εβδομάδα. Είναι καλό εξάλλου ότι ενώ οι ομάδες στο πρωτάθλημα αλλάζουνε μόνο εμείς δεν αλλάζουμε. Κι όσο για το Κύπελλο μας έτυχε η πιο δύσκολη κλήρωση έχοντας να αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό στην έδρα. Θα μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ όπου κερδίσαμε την ΑΕΚ κάτι που είναι καλό για μας και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε ότι πιθανότητες έχουμε σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι για την πρόκρισή μας στον τελικό του θεσμού".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ