ΑΡΗΣ

Κρυφός πόθος ο Όγκαστ

Κρυφός πόθος ο Όγκαστ

Ο Άρης επιθυμεί να αποκτήσει έναν Έλληνα σέντερ. Στη λογική αυτή ψηλά στη λίστα βρίσκεται όντας ο κρυφός πόθος της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ο Ζακ Όγκαστ!

Ο Ζακ Όγκαστ εξελίσσεται μπασκετικά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και με τις επιδόσεις του έχει τραβήξει τα βλέμματα. Μεταξύ αυτών και του Άρη, με τον 22χρονο ύψους 2,08μ. σέντερ να αποτελεί τον κρυφό πόθο του Δημήτρη Πρίφτη και του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Νίκου Λάσκαρη.

Τα αθλητικά προσόντα του Όγκαστ δεν είναι συνηθισμένα. Στο NCAA είναι ήδη γνωστά ενώ έχει φροντίσει να ξεκινήσει τις διαδικασίες απόκτησης ελληνικού διαβατηρίου που βρίσκεται μάλλον στη τελική ευθεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι απομένει ένα έγγραφο. Μία εξέλιξη που θα τον κάνει διαθέσιμο και για την Εθνική.

Ο 22χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ του Notre Dame έχει πατέρα από την Δημοκρατία της Αϊτής, τον Ζαν Μπαζίλ Όγκαστ, ενώ η καταγωγή της μητέρας του είναι από την Αγία Σωτήρα Κοζάνης και ονομάζεται Λία Τζιμούλη. Η εν λόγω γεννήθηκε στις ΗΠΑ με γονείς της τον Λούη Τζιμούλη και την Μπέσι Μαργαρίτη, που μετανάστευσαν εκεί το 1949.

Ο ίδιος ο Όγκαστ, που για την ιστορία έχει βαπτιστεί Zachary-Elias, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες θετικός από την πρώτη στιγμή να αποκτήσει ελληνικά «χαρτιά». Στοιχείο που θα τον βοηθούσε στην ευρωπαϊκή ως κοινοτικός αλλά και εν Ελλάδι μπασκετική του καριέρα αν και προτεραιότητά του είναι να αγωνιστεί σε ομάδα του ΝΒΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει υπάρχει ήδη συνάντηση επί αμερικανικού εδάφους με άνθρωπο της ΕΟΚ.

Ο Όγκαστ πρόκειται για έναν πολύ ικανό ψηλό, που αγωνίζεται κυρίως στη θέση «5», αυτή του σέντερ, είναι καλός ριμπαόυντερ και έχει εξαιρετική επαφή με το αντίπαλο καλάθι στην επίθεση. Μάλιστα δείχνει έτοιμος να αποχαιρετήσει τους Νοτρ Ντέιμ Φάιτινγκ Αϊρις.

Κατά τα άλλα στο μεταγραφικό μέτωπο του Άρη ψηλά στη λίστα από παίκτες που έχουν εμπειρία από την Basket League ΣΚΡΑΤΣ παραμένει ο Μίλαν Μιλόσεβιτς. Ο Βόσνιος φόργουροντ που τη τελευταία διετία αγωνίστηκε στην ΑΕΚ.

Ακόμη για την ενίσχυση της θέσης του σμολ φόργουορντ δείχνει να ενδιαφέρει ο 29χρονος Αμερικανός Τόνι Κρόκερ με ύψος 2μ. που είχε εξαιρετική παρουσία στην θητεία του στην Κηφισιά την αγωνιστική περίοδο 2013-2014. Κάτι που φαίνεται και από τους αριθμούς του καθώς είχε μέσο όρο 16,4 πόντους, 5,7 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ σε 20 παιχνίδια.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ