ΑΡΗΣ

Γράφει ιστορία με την άμυνά του ο Άρης

Γράφει ιστορία με την άμυνά του ο Άρης
Άρης άμυνα INTIME SPORTS

Ο Άρης έχει ξεκινήσει την φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ με ένα σερί 5-2 με οδηγό του την άμυνά του και παρά το ότι έχει διπλά παιχνίδια με τη συμμετοχή του στο Eurocup έχοντας πετύχει να κάνει ρεκόρ στους πόντους σε αυτό το χρονικό του πρωταθλήματος.

Ο Άρης μπορεί να έχει τα διπλά παιχνίδια με την παρουσία του και στο Eurocup ωστόσο με οδηγό του την άμυνά του έχει πετύχει να έχει ξεκινήσει την φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ με ένα σερί 5-2 πετυχαίνοντας και ρεκόρ στους πόντους που δέχεται σε αυτό το χρονικό σημείο του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα με τους 50 πόντους που δέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Nick Galis Hall από την Καβάλα η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ισοφάρισε το φετινό παθητικό ρεκόρ του. Κι αυτό γιατί είχε δεθχεί 50 πόντους και στην εκτός έδρας νίκη επί του Αρκαδικού (50-90). Ωστόσο σύμφωνα με τον ΕΣΑΚΕ υπάρχει και ένα ακόμα πιο σημαντικό ρεκόρ που έχει πετύχει ο Άρης βασισμένο στην άμυνά του.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος: “σε επτά αγωνιστικές οι «κίτρινοι» έχουν δεχτεί 462 πόντους ένα παθητικό που σε μέσο όρο είναι το καλύτερο στην ιστορία τους στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο Άρης δέχεται 66 πόντους σε κάθε αγώνα του ενώ συνολικά στο πλαίσιο του επαγγελματικού πρωταθλήματος κορυφαία επίδοση ήταν εκείνη της περιόδου 2008-2009 όταν είχε παθητικό 68,2 πόντων”.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Άρης στις δύο ήττες που έχει γνωρίσει μέχρι στιγμής στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ έχει δεχθεί περισσότερους από 66 πόντους. Συγκεκριμένα στην πρεμιέρα στη Nick Galis Hall και στην ήττα του από τον Παναθηναϊκό με 70-76 και στην εκτός έδρας ήττα από τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα με 67-65 για την 6η αγωνσιτική. Κι όσο για τις πέντε νίκες του μόλις σε δύο είχε δεχθεί κάτω από 66 που ήταν στην 2η αγωνιστική στην Τρίπολη στο 50-90 επί του Αρκαδικού και στο χθεσινό παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής με 68-50 επί της Καβάλας στη Nick Galis Hall. Στις άλλες τρεις νίκες του το σύνολο του Πρίφτη μπορεί να δέχθηκε πάνω από 66 πόντους αλλά σκοράριζε κατά μ.ό. 81,3 πόντους. Αναλυτικά στην 3η αγωνιστική στη Nick Galis Hall με το 84-72 επί του ΠΑΟΚ, στην 4η στο Λαύριο με το 68-76 επί της τοπικής ομάδας και στην 5η στη Nick Galis Hall με το 84-79 επί των Τρικάλων BC Aries.

Ακόμη με τη νίκη του επί της Καβάλας ο Άρης ισοφάρισε την καλύτερη εκκίνηση των τελευταίων επτά χρόνων αφού είχε αρχίσει και στο περσινό πρωτάθλημα της περιόδου 2014-2015 και πάλι με προπονητή του τον Δημήτρη Πρίφτη με ρεκόρ 5-2. Η προηγούμενη δε καλύτερη εκκίνηση ήταν εκείνη της σεζόν 2008-2009 όταν στο ίδιο σημείο της μετρούσε έξι νίκες και μία ήττα. Δηλαδή με ρεκόρ 6-1.

Εν τω μεταξύ στη νίκη του Άρη επί της Καβάλας το σύνολο του Πρίφτη μπορεί να είχε την ουσία με το 68-50 παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα ωστόσο το άθροισμα των πόντων των δύο ομάδων που ήταν 118 αποτέλεσε νέο αρνητικό ρεκόρ συνολικής παραγωγικότητας σε ένα παιχνίδι στην φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 121 πόντων που σημείωσαν στην 5η αγωνιστική στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Ζηρίνειο η Κηφισιά και ο Κόροιβος όπου η ομάδα της Αμαλιάδας είχε κερδίσει με 60-61.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ