ΑΡΗΣ

Γκάλης: Από ρόδο βγήκε αγκάθι

NAISMITH MEMORIAL BASKETBALL HALL OF FAME / ÁÖÉÎÇ ÔÏÕ ÍÉÊÏÕ ÃÊÁËÇ ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ( ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
NAISMITH MEMORIAL BASKETBALL HALL OF FAME / ÁÖÉÎÇ ÔÏÕ ÍÉÊÏÕ ÃÊÁËÇ ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ( ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Πέρασε ένας χρόνος από την τελευταία φορά που ο Νίκος Γκάλης παρακολούθησε παιχνίδι του αγαπημένου του Άρη. Τα σύννεφα στην σχέση του με την διοίκηση Λάσκαρη, η ματαίωση του «Nick Galis Cup» και η ενόχληση του "Νικ".

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από την τελευταία φορά που ο ζωντανός θρύλος του Άρη, ο Νίκος Γκάλης επισκέφθηκε το αγαπημένο του γήπεδο, την σάλα που πλέον φέρει το όνομα του για να παρακολουθήσει παιχνίδι του Άρη. Ήταν 8 Οκτωβρίου του 2016 για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη υποδέχονταν τα Τρίκαλα και ο Νίκος Γκάλης αποθεώνονταν ακόμη μια φορά από τους πολυπληθείς φιλάθλους των «κιτρίνων». Από το συγκεκριμένο παιχνίδι απουσίαζε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Νίκος Λάσκαρης ενώ ο αδελφός του Μάνος Λάσκαρης (εντεταλμένος σύμβουλος του δ.σ.) κάθισε στα επίσημα δυο θέσεις παραδίπλα από τον Γκάλη.

Το γυαλί στις σχέσεις του μεγάλου Έλληνα καλαθοσφαιριστή με την νυν διοίκηση και κυρίως με τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ, είχε ραγίσει αρκετούς μήνες πριν. Αυτός ήταν κι ο λόγος για τον οποίο ο «Νικ» αποφάσισε -πολύ πριν από την δημοσιοποίηση των επιχειρηματικών προβλημάτων της οικογένειας Λάσκαρη- να μείνει διακριτικά μακριά από το μπασκετικό τμήμα, παρά το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα αυτό είναι κάτι που τον ενοχλεί και τον πονάει.

Πίσω στο 2015, το όνομα του Νίκου Γκάλη ήταν ψηλά στην ατζέντα του επιχειρηματία Νίκου Λάσκαρη που έμπαινε δυναμικά στον Άρη αναλαμβάνοντας την πλειοψηφία των μετοχών της ΚΑΕ ταράζοντας τα ήρεμα νερά του Ελληνικού μπάσκετ.

Μετά από κάποιες συναντήσεις οι δυο πλευρές συμφωνούν ότι το τουρνουά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη (ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία τον Μάιο του 2013 επί διοίκησης Αρβανίτη), θα πρέπει να γίνει θεσμός. Έγιναν μάλιστα και συγκεκριμένες ενέργειες από την τότε διοίκηση που στόχευαν στην ένταξη του τουρνουά στο ετήσιο καλεντάρι της Euroleague όπως είναι το «Γκομέλσκι Καπ» κ.α.

Ο κ. Λάσκαρης ρίχνει επίσης στο τραπέζι την ιδέα για τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας αθλητικών ειδών, της “NG 6” (τα αρχικά του Νίκου Γκάλη και το νούμερο της φανέλας του), τα είδη της οποία θα πωλούνταν αποκλειστικά από τα καταστήματα(μπουτίκ) της ΚΑΕ Άρης. " Ο Νίκος έδωσε την συγκατάθεση του προφορικά με την προϋπόθεση ότι στην πορεία θα συζητούσαν άλλες λεπτομέρειες αυτής της συνεργασίας", λέει άνθρωπος του περιβάλλοντος του Νίκου Γκάλη. Η εταιρεία συστάθηκε όμως οι επόμενοι μήνες θα περάσουν χωρίς ο Ελληνας σούπερ σταρ να έχει επισήμως κάποια ενημέρωση για την τύχη μιας εταιρείας που στο κάτω κάτω φέρει τα αρχικά του ονόματος του.

Στο μεταξύ μετά και τη διοργάνωση του 2ου Nick Galis Cup (πέρσι), το τουρνουά αναβάλλεται. Στην Θεσσαλονίκη άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν σενάρια για «σύννεφα» στις σχέσεις μεταξύ των δυο πλευρών. Ο Νίκος Λάσκαρης στο περιθώριο παρουσίας του στην Θεσσαλονίκη το 2016 ερωτάται σχετικά με το θέμα και δίνει την εξής απάντηση: " Με τον Νικ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και όταν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με τον αθλητικό νόμο θα μιλήσουμε ξανά για το business κομμάτι. Το Nick Galis Cup δεν έγινε επειδή δεν ταίριαζε με το πρόγραμμα. Είχαμε την δέσμευση από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ότι θα έρθει να παίξει, η Μπαρτσελόνα… Κι εμείς θέλαμε να κάνουμε το Nick Galis Cup να είναι πραγματικά σε υψηλό επίπεδο και όπως συζητήσαμε και με τον Νικ είπαμε να το αφήσουμε".

Η προσέγγιση δεν έγινε ποτέ, ενώ στο μεταξύ τον κ. Λάσκαρη άρχισαν να απασχολούν άλλου είδους προβλήματα που απαιτούσαν την προσοχή του. Το «Nick Galis Cup» δεν έγινε ούτε φέτος καθώς τα ζητήματα που είχε να αντιμετωπίσει (ειδικά φέτος ο Άρης) είναι μεγαλύτερα -όπως έλεγαν συνεργάτες του- από το αν θα γίνει ένα τουρνουά.

Τα λόγια του μεγάλου Ινδού στοχαστή Μαχάτμα Γκάντι ταιριάζουν στην ψυχοσύνθεση του Γκάλη: " Κανείς δεν μπορεί να με πληγώσει χωρίς την συγκατάθεση μου". Πληγωμένος δεν αισθάνεται. Ενοχλημένος (από συμπεριφορές που σίγουρα δεν άξιζε) ίσως.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ