ΑΡΗΣ

Γιαννάκης και Άρης θέλουν, αλλά...

Γιαννάκης και Άρης θέλουν, αλλά...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στον Άρη ονειρεύονται την έλευση του Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο της ομάδας. Στον Θρύλο του Ελληνικού μπάσκετ αρέσει αυτή η προοπτική. Τις όποιες εξελίξεις στην υπόθεση όμως θα καθορίσουν οι "λεπτομέρειες". Όπως πάντα δηλαδή.

Ο μεγαλομέτοχος του Άρη, Νίκος Λάσκαρης, είχε ξεκαθαρίσει από την στιγμή που ήρθε στην ομάδα ότι έχει μεγάλα σχέδια. Τώρα βρίσκεται μπροστά στην ίσως μεγαλύτερη πρόκληση της θητείας του στην ομάδα: Να πείσει τον Παναγιώτη Γιαννάκή να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Είναι δεδομένο ότι και μόνο το άκουσμα της συγκεκριμένης είδησης προκαλεί ενθουσιασμό στους φίλους της ομάδας. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ, έχοντας αποδείξει παράλληλα στην προπονητική του πορεία ότι μπορεί να δημιουργεί καλές ομάδες. Ωραίος ο ενθουσιασμός λοιπόν, αλλά πριν όλοι ξεκινήσουν να πανηγυρίζουν, καλό είναι να ξέρουν ότι τα πράγματα ποτέ δεν είναι απλά.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης πράγματι έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον Άρη. Υπάρχουν και πληροφορίες που αναφέρουν πως υπάρχει καταρχήν συμφωνία. Προφορική. Και αυτό έχει την σημασία του, αφού πριν πέσουν οι υπογραφές ο άλλοτε τεχνικός της Εθνική Ελλάδος θέλει να πάρει συγκεκριμένες εγγυήσεις. Οικονομικές εγγυήσεις για την ακρίβεια, που θα του εξασφαλίζουν ότι δεν θα χρειάζεται να ασχολείται με εξωγενείς παράγοντες όσο βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας. Ο "Δράκος" εξάλλου πάντα επέλεγε να προπονεί ομάδες που του εξασφάλιζαν ηρεμία εκτός παρκέ, προκειμένου να μπορέσει να δουλέψει απερίσπαστος στο αγωνιστικό κομμάτι.

Όπως γίνεται σαφές, η εκτός γηπέδου εικόνα του φετινού Άρη δεν προκαλεί ακριβώς ασφάλεια. Το γεγονός ότι η ομάδα κλείνει την σεζόν έχοντας 4 αντί για 6 ξένους στο ρόστερ της και είδε τρεις Αμερικανούς ( Ντέβιν Μαρμπλ , Μάικλ Τζένκινς, Έρικ Μπάκνερ) να αποχωρούν - έστω και με διαφορετικό τρόπο ο καθένας - για οικονομικούς λόγους σίγουρα δεν βοηθάει. Όπως δεν βοηθάει και όλη αυτή η παραφιλολογία σχετικά με τις δικαστικές διαμάχες στις οποίες έχει εμπλακεί ο Νίκος Λάσκαρης και η είδηση για καθυστέρηση στις πληρωμές .

Παρά το "περίεργο" φετινό κλίμα ωστόσο, ο Παναγιώτης Γιαννάκης πράγματι ενδιαφέρεται για το πρότζεκτ του Άρη. Η σκέψη ότι θα μπορέσει να βοηθήσει στην αναγέννηση του συλλόγου και θα "χτίσει" μία δική του ομάδα που θα στηρίζεται σε Έλληνες παίκτες, παίζοντας το δικό του μπάσκετ είναι λογικό να μην τον αφήνει αδιάφορο. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα βάλει την υπογραφή του σε ένα συμβόλαιο χωρίς πρώτα να υπάρξει η εγγύηση ότι θα μπορέσει να δουλέψει με τον δικό του τρόπο.

Το οικονομικό κομμάτι της δικής του συμφωνίας δεν είναι προτεραιότητα. Είναι όμως προτεραιότητα η ηρεμία του αγωνιστικού τμήματος. Αν υπάρξει λοιπόν δέσμευση και χειροπιαστές αποδείξεις ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα εκτός παρκέ, τότε η μεγάλη επιστροφή του Θρύλου του Ελληνικού μπάσκετ στην ομάδα που δοξάστηκε δεν θα είναι απλώς μια φήμη, αλλά μία πραγματικότητα.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ