ΑΡΗΣ

Γιαννάκης: "Η πρόταση της FIBA θα μπορούσε να μας βγάλει από το αδιέξοδο"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης τοποθετήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ με τα "παράθυρα" του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τόνισε ότι η πρόταση της FIBA θα μπορούσε να βγάλει το άθλημα από το αδιέξοδο.

Θέση υπέρ της πρότασης που έκανε η FIBA για τα "παράθυρα" του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 πήρε ο Παναγιώτης Γιαννάκης μέσω δήλωσης που έκανε. Ο "δράκος" τόνισε ότι το μόνο που πλήττεται από την κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ είναι το ίδιο το άθλημα και υπογράμμισε ότι η πρόταση που έχει καταθέσει στην EuroLeague η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα μπορούσε να βγάλει και τις δύο πλευρές από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται εδώ και μήνες.

Διαβάστε την τοποθέτηση του Παναγιώτη Γιαννάκη:

" Το ευρωπαϊκό μπάσκετ βρίσκεται στο πιο κρίσιμο και επικίνδυνο μονοπάτι των τελευταίων ετών. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν πλήττει τη FIBA. Δεν πλήττει την Ευρωλίγκα. Πλήττει μονάχα το άθλημα που όλοι αγαπήσαμε και αφιερώσαμε ένα μικρό ή μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού μας, της ζωής μας σε αυτό. Το μπάσκετ μέσω της Ευρωλίγκας, αλλά και των διοργανώσεων των Εθνικών Ομάδων έχει ένα στόχο: Να γίνει όσο μεγαλύτερο μπορεί. Να προσελκύσει στην αγκαλιά του νέα παιδιά, σαν κι αυτά που είδαμε στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, να δημιουργήσει νέα κοινά, να γίνει γνωστό και αγαπητό σε πιο πολλές γωνιές της Ευρώπης.

Το ελληνικό μπάσκετ είχε κι έχει την ευτυχία να διαθέτει μεγάλες ομάδες, πολύ μεγάλες ομάδες. Η μεγαλύτερη όλων είναι μία: Η Εθνική ομάδα. Αυτό που οι παίκτες υπηρετούν όχι ως επαγγελματίες, αλλά ως άνθρωποι. Άνθρωποι αφιερωμένοι στην πατρίδα τους και σε όλα όσα αυτή τους έχει προσφέρει. Η Ευρωλίγκα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πανίσχυρο πρωτάθλημα που ο κόσμος χαίρεται να το βλέπει.

Από την άλλη πλευρά, όμως η FIBA έχει ιστορικό και θεσμικό χρέος να υπηρετήσει τις ομάδες που ενώνουν τον κόσμο, ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων, που κάνουν έναν ολόκληρο λαό κι όχι μόνο ένα κομμάτι αυτού, ευτυχισμένο, που αποδεδειγμένα αποτελούν το βασικό όχημα για την ανάπτυξη του αθλήματος μας. Τις Εθνικές Ομάδες! Υπάρχει μια πρόταση στο τραπέζι από τη FIBA, η οποία θα μπορούσε να μας βγάλει από το αδιέξοδο και όσο πιο σύντομα βρούμε τη λύση ως κοινωνία του μπάσκετ, τόσο πιο κοντά θα έρθει ο κόσμος σε όλους μας".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ