ΑΡΗΣ

Γιαννάκης: "Δεν φτάνει μόνο η δική μου παρουσία"

Γιαννάκης: "Δεν φτάνει μόνο η δική μου παρουσία"
EUROKINISSI

Η Κύμη δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αρη (94-69) και ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του στην αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League.

O "Δράκος" αφού εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στη... βαριά ήττα από την Κύμη, τόνισε πως άπαντες στο... στρατόπεδο της ομάδας του πρέπει να λειτουργήσουν συσπειρωτικά, καθώς, όπως ανέφερε, δεν θα γίνει κάτι δια μαγείας.

Ο προπονητής του Αρη αρχικά υποστήριξε πως "δεν παίξαμε καθόλου άμυνα. Φαίνεται από το ότι η Κύμη έβαλε 94 πόντους και έχει μόλις 12 ασίστ. Αυτό δείχνει τη θέληση των παικτών της. Χάσαμε πάρα πολλές φάσεις ατομικά. Κάναμε πολλά λάθη. Η στατιστική λέει 17, αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι αρκετά περισσότερα. Λάθη που δίναμε πάσα στον αντίπαλο. Επαιξε καλά η Κύμη, συγχαρητήρια".

Επίσης, παρατήρησε πως "πρέπει να δούμε για ποιο λόγο ενώ δείξαμε σημάδια βελτίωσης, πανικοβληθήκαμε από τη στιγμή που χάσαμε τον Κιθ, κι ενώ ελέγχαμε το παιχνίδι. Πάθαμε καθίζηση που δεν έχει εξήγηση. Τόσα λάθη και τόσο κακή άμυνα. Χρειάζεται καθαρότερο μυαλό και μεγαλύτερη διάθεση".

Οσον αφορά για το αν η ομάδα του θα ενισχυθεί, τόνισε: "Ελπίζω να βρούμε κάποια παιδιά για να μας βοηθήσουν. Πρέπει, όμως, να είμαστε πιο σκληροί, πιο υπομονετικοί. Φυσικά και χρειαζόμαστε βοήθεια, αλλά όταν μπαίνουμε στο γήπεδο δεν μπορεί να κάνουμε επιπόλαια λάθη".

Επίσης, ζητήθηκε από τον Παναγιώτη Γιαννάκη να τοποθετηθεί για τον τραυματισμό του Κιθ Μπένσον: "Τον ενόχλησε πολύ το χέρι του, χτύπησε και θα ήταν μεγάλο το ρίσκο αν συνέχιζε να παίξει. Δεν είναι μόνο αυτό το ματς… Ελπίζουμε ότι αύριο θα είναι καλύτερα"

Στη συνέχεια επεσήμανε πως "στα δύσκολα πρέπει να είσαι εκεί. Ήμασταν κακοί, δεν το περίμενα ότι θα έχουμε τέτοια εικόνα. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα είναι σκληρή, θα έχει πίστη και καθαρό μυαλό άσχετα με το σκορ και θα παλεύει ως το τέλος. Θέλουμε μια ομάδα οργανωμένη σε όλους τους τομείς οργάνωσης. Έχουμε ένα έλλειμμα, ελπίζω να το ξεπεράσουμε. Εγώ έχω μεγάλη διάθεση και ενθουσιασμό να βοηθήσω την ομάδα, γιατί πιστεύω στον σύλλογο, αλλά χρειάζεται ομαδική προσπάθεια. Δεν φτάνει μόνο η δική μου παρουσία".

Τέλος, ζητήθηκε από τον Παναγιώτη Γιαννάκη να αναφερθεί στις αντιδράσεις του κόσμου: "Διαφωνώ με τις υπερβολικές αντιδράσεις. Δεν υπάρχει τίποτα που να μη βελτιώνεται. Οι μεγάλες ήττες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να δουλέψεις πιο σκληρά και να γίνεις καλύτερος. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είχαμε δυσκολίες το καλοκαίρι, συνεχίζουμε να έχουμε δυσκολίες και τώρα και θέλει επιμονή και υπομονή. Δεν θα γίνει κάτι διά μαγείας. Διαφωνώ με το να είμαστε μόνο επικριτικοί. Πρέπει να είμαστε συσπειρωτικοί. Διαφωνώ ότι μόνο με τα χρήματα η ομάδα θα γίνει πρώτη. Ό,τι είναι με χρήματα είναι το σήμερα… Το παν είναι να καταλάβουμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ομάδα που θα παράγει στελέχη και θα είμαστε όλοι μαζί, αλλιώς θα είναι δύσκολο. Είναι αυτοτραυματισμοί επί της ουσίας. Κι εγώ είμαι εκνευρισμένος και θυμώνω, αλλά αύριο πρέπει να κάνουμε προπόνηση, να παίξουμε αγώνα. Όλη αυτή η πίεση δημιουργεί σύγχυση και στο μπάσκετ την πληρώνεις μέσα σε λίγα λεπτά".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ