ΑΡΗΣ

Επίσημο: Τέλος ο Τζένκινς από τον Άρη

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÑÇÓ - ÂÉËÅÑÌÐÁÍ / CHAMPIONS LEAGUE / ARIS - VILLEURBANNE (MOTION TEAM)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÑÇÓ - ÂÉËÅÑÌÐÁÍ / CHAMPIONS LEAGUE / ARIS - VILLEURBANNE (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Σε μία αιφνιδιαστική ανακοίνωσή της, η ΚΑΕ Άρης ενημέρωσε για τη λύση της συνεργασίας της με τον Μάικλ Τζένκινς. Διογκώνονται τα προβλήματα για τον Δημήτρη Πρίφτη, που μετράει δύο απώλειες ξένων.

Το παιχνίδι με τη Δόξα Λευκάδας ήταν το τελευταίο του Μάικλ Τζένκινς με τη φανέλα του Άρη, καθώς οι "κίτρινοι" ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας τους με τον 30χρονο γκαρντ. Τα "σύννεφα" υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό στη Θεσσαλονίκη για τον παίκτη, ο οποίος πρόσφατα είχε εμπλακεί σε μεταγραφικά σενάρια ιταλικών ομάδων, που φέρονταν να εξετάζουν την περίπτωσή του (Πιστόια, Βενέτσια και Κάπο ντι Ορλάντο).

" Η ΑΡΗΣ ΚΑΕ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας της με τον Αμερικανό γκαρντ,Michael Jenkinsκαι του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του", αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι "κίτρινοι", οι οποίοι πλέον καλούνται να καλύψουν το κενό του. Το μεγαλύτερο πρόβλημα βέβαια για τον Δημήτρη Πρίφτη είναι πως πριν από μερικές ημέρες αποχώρησε κι ο Τζαμόν Γκόρντον μετά το πέρας του μηνιαίου συμβολαίου του, όπερ και σημαίνει μείον δύο παίκτες στο rotation.

Στο διάστημα που αγωνίστηκε με τη φανέλα του Άρη, ο Μάικλ Τζένκινς είχε 11.8 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ κατά μέσο όρο στο Basketball Champions League, ενώ στη Stoiximan.gr Basket League είχε 9.9 πόντους (όντας ο 4ος σκόρερ της ομάδας), 2.9 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ ανά αγώνα από τους 19 που αγωνίστηκε. Ο Αμερικανός γκαρντ μάλιστα ήταν ο τρίτος από τους τέσσερις που είχε επιλέξει ο Δημήτρης Πρίφτης το περασμένο καλοκαίρι μετά από τους Ντέβιν Μαρμπλ και Έρικ Μπάκνερ. Τρεις παίκτες που σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται και για τα τρία πιο υψηλά συμβόλαια του φετινού μπάτζετ του Άρη.

Μάλιστα ο Μάικλ Τζένκινς βρέθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΚΑΕ Άρης στη Nick Galis Hall όπου και ενημέρωσε πως προτίθεται να αποχωρήσει από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ακόμη σύμφωνα με πληροφορίες έχει δώσει ήδη εντολή στον εκπρόσωπό του να προσφύγει στη FIBA για το λόγο ότι είναι πίσω σε (δύο ή τρεις) δόσεις συμβολαίου.

Κι αν αυτό ισχύει από πλευράς του Αμερικανού γκαρντ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε πρόθεση να αποτελέσει παρελθόν από το ρόστερ μετά από την ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Nick Galis Hall στο ξεκίνημα της Stoiximan.gr Basket League. Μία εξέλιξη που δεν συνέβη κι ενώ είχε υπάρξει φημολογία και πριν τα παιχνίδια με τη γαλλική Βιλερμπάν (σ.σ. τις προηγούμενες δύο εβδομάδες) για τη φάση των 16 του Basketball Champions League ότι ενδιαφέρεται ομάδα από την Ιταλία για την απόκτησή του. Σε ένα χρονικό σημείο όπου αναζητούσαν γκαρντ οι Πιστόια, Βενέτσια και Κάπο ντι Ορλάντο.

Ο Μάικλ Τζένκινς λογικά επέλεξε να αποχωρήσει σε αυτό το χρονικό σημείο από τον Άρη τόσο έχοντας βρει ομάδα αλλά και όσο γιατί σύμφωνα με πληροφορίες έχει και το δικαίωμα να το κάνει βάσει του συμβολαίου εφόσον του οφείλονται δύο δόσεις του συμβολαίου του. Την ίδια ώρα και όπως αναφέρουν η πλευρά της ομάδας της Θεσσαλονίκης είχε ενημερώσει τον εκπρόσωπο του Αμερικανού στην Ελλάδα να τον βγάλει στην αγορά προς αναζήτηση ομάδας αφού υπήρχε η πρόθεση για λύση της συνεργασίας τους.

Τέλος ο Μάικλ Τζένκινς μπορεί να φέρεται πως έδωσε εντολή στους εκπροσώπους του να προσφύγουν για να εξασφαλίσουν το συμβόλαιό του αλλά ουσιαστικά όλα δείχνουν πως οι δύο πλευρές έχουνε τη διάθεση να βρεθεί η χρυσή τομή για την καταβολή των οφειλομένων του. Αυτή που θα αποτρέψει στο να συνεχιστεί η υπόθεση δικαστικά.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ