ΑΡΗΣ

Επίσημο: Στον Άρη ο Προύιτ

William & Mary's Omar Prewitt (4) dunks against North Carolina's J.P. Tokoto, left, Justin Jackson and Kennedy Meeks (3) during the first half of an NCAA college basketball game Tuesday, Dec. 30, 2014 in Chapel Hill, N.C. (AP Photo/Ellen Ozier)
William & Mary's Omar Prewitt (4) dunks against North Carolina's J.P. Tokoto, left, Justin Jackson and Kennedy Meeks (3) during the first half of an NCAA college basketball game Tuesday, Dec. 30, 2014 in Chapel Hill, N.C. (AP Photo/Ellen Ozier) AP PHOTO/ELLEN OZIER

Η μεταγραφή του Ομάρ Προύιτ στον Άρη πήρε επίσημο χαρακτήρα, με τους "κίτρινους" να ανακοινώνουν την απόκτησή του λίγη ώρα μετά την επισημοποίηση του "διαζυγίου" του με τη Σιαουλιάι.

Τη φανέλα του Άρη μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου θα φορά ο Ομάρ Προύιτ, ο οποίος υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και εν συνεχεία ανακοινώθηκε από την ελληνική ομάδα. Οι "κίτρινοι" είχαν κυκλώσει το όνομά του εδώ και μερικές ημέρες, κι από την στιγμή που η Σιαουλιάι ανακοίνωσε την αποχώρησή του , έκαναν άμεσα τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του 24χρονου φόργουορντ, ο οποίος αναμένεται να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Πέμπτης (28/12) για να προπονηθεί και, εν συνεχεία, να είναι σε θέση να κάνει το ντεμπούτο του στην αναμέτρηση με τα Τρίκαλα BC Aries στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς.

Η σχετική ανακοίνωση:

" Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Omar Prewitt μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 1993, στο Mount Sterling, Kentucky κι έχει ύψος 2.01 μ.. Ο Prewitt αναμένεται στη Θεσσαλονίκη αύριο το μεσημέρι (28/12, 13:30), ώστε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας μας.

Μετά τη θητεία του στο Montgomery County High School, επέλεξε το πανεπιστήμιο του William & Mary από το οποίο αποφοίτησε το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας κατά μέσο όρο 15,6 πόντους, 6,2 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ ανά αγώνα, στην τελευταία του χρόνια. Πιο παραγωγική σεζόν του στο κολέγιο ήταν η τρίτη (2015-2016), κατά την οποία σκόραρε 17,8 πόντους, προσθέτοντας 5,2 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ. Συνολικά στις τέσσερις χρονιές στο William & Mary τα νούμερα του ήταν: 14,5 πόντοι, 5,1 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ. Σούταρε με ποσοστό 70% στις βολές, 35,1% στα σουτ τριών πόντων και 46,7% στα σουτ εντός πεδιάς. Συνολικά έπαιξε 126 παιχνίδια και στα 92 ξεκίνησε στη βασική πεντάδα. Είναι ο 5ος καλύτερος σκόρερ και 11ος καλύτερος πασέρ στην ιστορία του William & Mary.

Ο Prewitt αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη λιθουανική Siauliai, την ομάδα με την οποία υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του, παίζοντας συνολικά σε 22 αγώνες, 14 στο λιθουανικό πρωτάθλημα και 8 στη Baltic Basketball League. Στο πρωτάθλημα Λιθουανίας, σημείωνε 8,5 πόντους κατά μέσο όρο και είχε ακόμη 3,2 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ με 56% στις βολές, 43,3% στα σουτ εντός πεδιάς και 34,7% στα τρίποντα. Στη BBL είχε 9,4 πόντους, 4,6 ριμπάουντ, 2 ασίστ με 67% στις βολές, 40% στα σουτ εντός πεδιάς και 39% στα τρίποντα.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Την περυσινή χρονιά ήταν μέλος της δεύτερης καλύτερης ομάδας της περιφέρειας NABC ενώ τη σεζόν 2015-2016 αποτέλεσε μέλος της πρώτης ομάδας".

Οι "κίτρινοι", όμως, συνέχισαν και την προετοιμασία τους για το παιχνίδι με τα Τρίκαλα (10/3, 18:30) για την 10η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League, με τον Γιάννη Αθηναίου να μην συμμετέχει στην προπόνηση της ομάδας του. Ο γκαρντ του Άρη από την Τρίτη (26/12) ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση και την Τετάρτη (27/12) ακολούθησε το πρόγραμμα της θεραπείας του.

AP Photo/Ellen Ozier

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ