ΑΡΗΣ

Επιμένει προς FIBA o Άρης

Επιμένει προς FIBA o Άρης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τζόρντι Μπερτομέου θέλει τον Άρη να αγωνιστεί στο Eurocup την νέα σεζόν, συναντήθηκε με τον Νίκο Λάσκαρη, αλλά η διοίκηση της ομάδας επιμένει προς το καλύτερο για το μέλλον της είναι να αγωνιστεί στο Champions League της FIBA.

Ο Τζορντι Μπερτομεου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Άρη στην Αθήνα και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της διοργάνωσης ενημερωσε τον Νικο Λασκαρη για τα πλανα του για Euroleague και Eurοcup. Καμια διαφοροποιηση αναφορικα με τον Αρη, ο οποιος δεν αλλαζει τη σταση του, επιμένοντας πως θα ήταν ό,τι καλύτερο για τους "κιτρινόμαυρους" να αγωνιστούν στο Champions League της FIBA.

Ας μην ξεχνάμε πως η Euroleague επιμένει να δίνει μόλις δύο συμβόλαια στην Ελλάδα, εκείνα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όντας ακόμη αρνητική στο ενδεχόμενο να δώσει και τρίτο εισιτήριο σε ομάδα από την χώρα μας.

Ο Άρης, λοιπόν, δεν θα έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί στην Euroleague στη νέα σεζόν και οι προθέσεις του είναι να αγωνιστεί στο Champions League της FIBA. O Tζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος έχει καλές σχέσεις με τον Νίκο Λάσκαρη, έχοντας συναντηθεί και άλλες φορές στο παρελθόν, συζήτησαν το ενδεχόμενο συνεργασίας του για το Eurocup, καθώς ο Εκτελεστικός Διευθυντής της διοργάνωσης θέλει την ομάδα της Θεσσαλονίκης στον θεσμό.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου άκουσε τις απόψεις του Νίκου Λάσκαρη, όπως και ο Πρόεδρος του Άρη τα σχέδια της Euroleague. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής έχει ξεκαθαρίσει πως θα περιμένει έως και την 1η Απριλίου τις απαντήσεις των ομάδων για το αν θα συμμετάσχουν στο Eurocup. Ο Άρης μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του αλλά είναι ξεκάθαρο, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Νίκος Λάσκαρης, πως το μέλλον του Άρη βρίσκεται στο Champions League της FIBA.

Να τονίσουμε πως επιθυμία του Προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, είναι οι ελληνικές ομάδες να συνεργαστούν με την FIBA και όχι με την Euroleague και αυτήν την άποψη έχουν τόσο ο Άρης, όσο και ο ΠΑΟΚ, αλλά και η ΑΕΚ. Την περασμένη Δευτέρα (14/3), στην συνάντηση που διοργάνωσε η Euroleague Basketball στη Βαρκελώνη σχετικά με τις διεργασίες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και τη νέα δομή της Euroleague και του Eurocup, έδωσε το "παρών" και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Παπακυριάκης.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ