ΑΡΗΣ

Έχασε, αλλά έδειξε χαρακτήρα ο Άρης

Έχασε, αλλά έδειξε χαρακτήρα ο Άρης
INTIME SPORTS

Η Πινάρ Καρσίγιακα κατέκτησε το 2ο Nick Galis Cup καθώς στον τελικό νίκησε με 74-84 του Άρη στο πιο δυνατό παιχνίδι της προετοιμασίας για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη.

Νικήτρια του 2ου Nick Galis Cup ήταν η Πινάρ Καρσίγιακα καθώς νίκησε στον τελικό με 74-84 του Άρη στο πιο δυνατό παιχνίδι της προετοιμασίας για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη. Σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από τρία στοιχεία μεταξύ των δύο ομάδων. Της διαφοράς του μπάτζετ, με την τουρκική ομάδα να ετοιμάζεται για την παρουσία της στην φετινή Euroleague, της ετοιμότητας και του θέλω της ανατροπής από τους "κίτρινους" υπό το βλέμμα του Νίκου Γκάλη.

Η ήττα από την Πινάρ Καρσίγιακα ωστόσο μόνο καλό σίγουρα μπορεί να κάνει στον Άρη του Πρίφτη εν όψει των επίσημων παιχνιδιών που πλησιάζουν κάθε μέρα που περνάει ολοένα και περισσότερο. Όπως και της επόμενης Πέμπτης με μία άλλη τουρκική ομάδα. Την Γκαζιαντέπσπορ τόσο για το νοκ άουτ προημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στη Nick Galis Hall στις 7 του Οκτώβρη.

Κι όσο για την εικόνα του Άρη; Ότι έχει ακόμη πολύ δρόμο για να φθάσει σε αυτό που επιθυμεί ο Πρίφτης μετά από μία εβδομάδα της δικής του παρουσίας σε άμυνα και επίθεση. Και ειδικά μέσα στην ρακέτα κόντρα σε δυνατά και ψηλά κορμιά όπως ήταν οι Γκάμπριελ και Άιβερσον.

Από την περιφέρεια λείψανε οι πόντοι του ΜακΝιλ στα δύο πρώτα δεκάλεπτα ενώ όσον αφορά την οργάνωση ο Γουότερς δεν μπόρεσε να επιβάλει τον ρυθμό του. Για αυτό και ο τεχνικός του Άρη εμπιστεύτηκε περισσότερο τον Ξανθόπουλο κι ακόμη σημαντικές ήταν οι λύσεις που πρόσφεραν οι Μούρτος και Ζάρας ειδικά στην πίεση στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Χάγκινς έμοιαζε στα δύο πρώτα δεκάλεπτα να παλεύει μόνος του, αλλά στη συνέχεια πήρε βοήθειες από τους Κοέν και Τσούπκοβιτς όπως και με τον Γουάιτ σε θέση πάουερ φόργουορντ.

Έχασε, αλλά έδειξε χαρακτήρα ο Άρης
INTIME SPORTS

Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 15-23 και η τουρκική ομάδα ξέφυγε στο 13' με το τρίποντο του Μπαϊγκούλ με 19-32. Ο Άρης όμως κατάφερε να κατεβάσει την διαφορά από το διψήφιο νούμερο καταρχήν με τον Ζάρα που με 1/2 βολές έκανε το 29-38 και ακολούθως ο Γουότερς το 31-39 (26') πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια με το 31-41 δια χειρός Ράγκλαντ.

Με την επιστροφή τους ο Τζος Κάρτερ έφερε την διαφορά για πρώτη φορά στο +14 κάνοντας στο 22΄ το 33-47 για την Πινάρ Καρσίγιακα. Ο Άρης όμως από εκείνο το σημείο άρχισε να πιέζει πετυχαίνοντας μέχρι και να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Συγκεκριμένα ο Τσούπκοβιτς με το πρώτο καλάθι στο τέταρτο δεκάλεπτο έκανε το 58-57 δίνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ομάδα του Πρίφτη.

Μάλιστα ο Σέρβος με τρίποντό του έκανε το 61-57 στο 32' και αυτό του Μούρτου το 65-63 στο 35'. Τα τρίποντα όμως που ακολούθησαν από τους Τζος και Τζάστιν Κάρτερ για την τουρκική ομάδα της έδωσαν τη νίκη με 74-84 με τον ΜακΝίλ να διαμορφώνει το τελικό σκορ με εύστοχό του τρίποντο.

Κι όσο για τον επίλογο του 2ου Nick Galis Cup πριν από τις απονομές από τον Νίκο Γκάλη ο "Νικ" έχοντας πάρει την δική του τιμητική πλακέτα από τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Άρης Νίκο Λάσκαρη δήλωσε: "Ευχαριστώ τον κόσμο. Σας αγαπάω πολύ".

Για το φετινό 2ο Nick Galis Cup και την φετινή ομάδα του Άρη τόνισε: " Ήταν ένα πολύ καλό τουρνουά. Πιστεύω ότι έχουμε μία καλή ομάδα και θα έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα φέτος", για να καταλήξει ο Γιάννης Ζουγανέλης απευθυνόμενος στον Νίκο Γκάλη: " Σε πιστεύω ακόμη και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να προσφέρεις πολλά πράγματα ακόμη".

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 31-41, 56-57, 74-84.

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 2, Τσούπκοβιτς 5 (1), Γουάιτ 9 (2), Γουότερς 9, Ζάρας 5, Χάγκινς 12 (5ριμπ.), Κοέν 4 (1), Μούρτος 12 (3/5β., 3/5τρ.), Σίμτσακ 1, ΜακΝιλ 13 (0/1β., 5/10διπ., 1/1τρ.).

ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ (Σαρίτσα): Ράγκλαντ 19 (2/2β., 1/4διπ., 5/8τρ.), Παλάσιος 12 (1/2β., 4/5διπ., 1/2τρ.), Άιβερσον 2, Μπαϊγκούλ 8 (2), Αλτιντίγκ 2, Τζάστιν Κάρτερ 11(1), Γκονλούμ 7, Γκάμπριελ 6, Τζος Κάρτερ 17(5/6β., 0/1διπ., 4/7τρ.), Σεντούρκ.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ