ΑΡΗΣ

Δικαίωση του Γουίλτζερ έπειτα από 23 χρόνια!

Δικαίωση του Γουίλτζερ έπειτα από 23 χρόνια!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! 23 χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον Αρη, ο Γκρεγκ Γουίλτζερ δικαιώθηκε και πήρε τα χρήματα που του όφειλαν. Διαβάστε τι είπε στο Sport24.gr ο νομικός του εκπρόσωπος.

Όταν η πληροφορία ήλθε στα αφτιά μας, η πρώτη αντίδραση ήταν… " αποκλείεται". " Ποιος; Ο γνωστός Γουίλτζερ; Που έπαιξε στον Αρη τη διετία 1987-89 κατακτώντας δύο σερί νταμπλ και ισάριθμες προκρίσεις σε Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης;", ήταν οι απανωτές ερωτήσεις που προκλήθηκαν από την τεράστια έκπληξη, αλλά η απάντηση ήταν κατηγορηματική: " Ναι, ο Γουίλτζερ! Κέρδισε την υπόθεση και 23 χρόνια μετά, πήρε τα δεδουλευμένα του".

Το Sport24.gr επικοινώνησε αμέσως με τον δικηγόρο Δημήτρη Μόκκα, παλαίμαχο πρωταθλητή στα 110 μέτρα μετ' εμποδίων, μέλος και μέτοχο του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, ο οποίος αφού επιβεβαίωσε την είδηση προέβη στην εξής δήλωση: " Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο και όμως, έπειτα από πολυετή και πολύμορφο δικαστικό αγώνα, πηγαίνοντας από τον Άννα στον Καϊάφα, η υπόθεση του Γκρεγκ Γουίλτζερ είχε αίσιο τέλος και ο παλαίμαχος αθλητής πήρε τα χρήματά του".

Η φωνή του Δημήτρη Μόκκα πρόδιδε την ανακούφισή του, καθώς ήταν εκείνος που πεισματικά κυνήγησε το θέμα. Εδώ που τα λέμε δεν τράβηξε και λίγα, ώσπου το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να εγκρίνει το ένταλμα πληρωμής. Επειτα από αμέτρητες αναβολές, αναστολές και εφέσεις, και ενώ τον Σεπτέμβριο του 2009 έγινε κατάσχεση της επιχορήγησης της ΓΓΑ προς τον ΑΣ Αρη, αλλά το ένταλμα πληρωμής καθυστερούσε να εγκριθεί επί τρία χρόνια, η απειλή για μηνυτήρια αναφορά προς τους Παύλο Γερουλάνο, Πάνο Μπιτσαξή, καθώς και σε αρμόδιο υπάλληλο του οικονομικού τμήματος της ΓΓΑ, επέσπευσε τη διαδικασία - μαμούθ.

Η υπόθεση, αφού πέρασε από όλες τις δικαστικές βαθμίδες, έφτασε στον Αρειο Πάγο, συζητήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών και τελικά, πριν από περίπου δέκα ημέρες, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εξέδωσε την τελική γνωμοδότηση δικαιώνοντας την πλευρά του παλαίμαχου Καναδού σέντερ, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες ενδιαφέρθηκε κυρίως για την ηθική και όχι απαραιτήτως για την οικονομική νίκη κατά της πρώην ομάδας του. Τέτοιου είδους υποθέσεις, πάντως, πρέπει να έρχονται στο φως της δημοσιότητας μόνο στην Ελλάδα, όπου τα σκουριασμένα γρανάζια της γραφειοκρατίας καθυστερούν μια ετυμηγορία, που θα μπορούσε να είχε βγει πριν από δύο δεκαετίες...

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ