ΑΡΗΣ

Αρβανίτης: "Χρειαζόμαστε 400.000€ μέχρι το τέλος της σεζόν"

ΑΣ ΑΡΗ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΑΣ ΑΡΗ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Τα μέλη της νέας διοίκησης (πρωτοδικείου) της ΚΑΕ Άρης παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας πώς έχει η κατάσταση. Στις 400.000€ το ποσό που απαιτείται για να "βγει" η σεζόν!

Ο Άρης περνάει μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του, όντας στην τελευταία θέση της κατάταξης της ΕΚΟ Basket League, την ώρα που τα χρέη συσσωρεύονται -εν μέσω των ban που έχουν ήδη επιβληθεί από τη FIBA. Η διοίκηση πρωτοδικείου που δημιουργήθηκε έχει πιάσει ήδη δουλειά, με τα μέλη της να πραγματοποιούν Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου για να εξηγήσουν πώς ακριβώς έχει η κατάσταση.

Στο πάνελ βρέθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου, ο Αντιπρόεδρος, Λευτέρης Αρβανίτης και τα μέλη, Τάσος Μωυσιάδης και Αχιλλέας Ρουσιαμάνης. Αντίθετα, απουσίασε το μέλος του Δ.Σ., Δημήτρης Οικονόμου, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό για ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου, ο οποίος επεσήμανε: "Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Άρης περνά μια μακρά και βαθιά κρίση. Μια κρίση πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη. Δεν είναι της ώρας να αναλύσουμε τους λόγους, οι περισσότεροι, άλλωστε τα γνωρίζουμε όλα αυτά. Είναι συσσωρευμένα λάθη του παρελθόντος. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. Μια ομάδα Αρειανών ανέλαβε το δύσκολο έργο, να φέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα, που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ελπίδες των αναρίθμητων Αρειανών φιλάθλων. Εγώ εκείνο που μπορώ από την πλευρά μου να υποσχεθώ είναι: δουλειά, δουλειά, δουλειά για 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες τη βδομάδα για τον Άρη, για τον Άρη, όπως τον έχουμε ονειρευτεί όλοι μας κι όπως του αξίζει να είναι. Καλωσορίζω τα νέα μέλη. Είμαστε όλοι γνωστοί Αρειανοί και όλοι μαζί, ενωμένοι και συσπειρωμένοι θα δουλέψουμε για το καλό του Άρη".

Ο Λευτέρης Αρβανίτης εξήγησε χαρακτηριστικά πως "ο Άρης βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή της αιώνιας ιστορίας του. Είναι μια στιγμή, στην οποία χρειάζεται συστράτευση όλων των δυνάμεων του Άρη. Όλου του λαού του Άρη, όλων των ανθρώπων, οι οποίοι μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα, γιατί βρισκόμαστε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι έχουμε ξεκινήσει επαφές με τους πιστωτές μας, με τα παιδιά της ομάδας, με ό,τι πρόβλημα έρχεται μπροστά μας, προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε. Πιστεύουμε πάρα πολύ στο εγχείρημα. Είναι λίγο αργά, αλλά πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε τον τελικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το να σωθεί η ομάδα. Είναι λυπηρό, άσχημο, προσβλητικό για τον Άρη, αλλά αυτή είναι η αλήθεια, δυστυχώς. Είμαστε όμως σίγουροι ότι θα τον πετύχουμε".

Ρωτήθηκε μάλιστα για το πόσα χρήματα απαιτούνται, ως το τέλος του 2019 και ως το τέλος της σεζόν και απάντησε: "Έως το τέλος του χρόνου είναι περίπου 100.000 ευρώ. Έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται κάποια χρήματα. Έσοδα δεν έχουμε ακόμα από τα εισιτήρια διαρκείας ή τα εισιτήρια του αγώνα με το Λαύριο. Έχουμε μαζέψει από δικούς μας ανθρώπους περίπου 20.000 ευρώ. Μέχρι το τέλος της σεζόν θα χρειαστούμε περίπου άλλα 300.000 ευρώ, πέρα από τα 100.000 ευρώ".

Για το ύψος των χρεών ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης υπογράμμισε: "Όλοι μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία για να βοηθήσουμε τον Άρη και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Μπήκαμε, χωρίς να ξέρουμε ποια είναι τα έσοδα, τι να περιμένουμε, τι χρωστάμε. Δεν ελέγξαμε και δεν ξέρουμε τα οικονομικά στοιχεία. Τα χρέη είναι δυναμικά. Εξαρτάται που τα κοιτάς. Θα πληρωθούν τα ban, θα πληρωθούν οι διακανονισμοί, θα καταπέσει το άρθρο 99; Τα χρέη μπορεί να είναι από 4 έως και 6 εκατ. ευρώ. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακριβώς. Με τους υφιστάμενους διακανονισμούς θα τα μετρήσουμε; Γιατί πάρα πολλοί αθλητές που τους κατηγορούμε έχουν βοηθήσει το σύλλογο, έχουν παραιτηθεί από μισθούς, από τόκους κτλ.. Θα πληρωθούν τα συμφωνηθέντα ή θα επανέλθουμε στις αρχικές απαιτήσεις; Δεν το ξέρουμε".

Σε ερώτηση για το αν ο Δημήτρης Γουλιέλμος δίνει τις μετοχές της ΚΑΕ Άρης, εφόσον παρουσιαστεί ενδιαφερόμενος, ο Χάρης Παπαγεωργίου έδωσε την εξής απάντηση: "Σε επικοινωνία που είχα μαζί του, ο κ. Γουλιέλμος μου είπε ότι όποιος υποψήφιος αγοραστής παρουσιαστεί, είναι πρόθυμος να τις παραχωρήσει έναντι ενός ευρώ", ενώ για το ίδιο θέμα, ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης είπε: "Ο κ. Γουλιέλμος είναι αδιαμφισβήτητο ότι έχει βάλει κάποια λεφτά, αρκετά θα έλεγα. Από κει και πέρα έχει δηλώσει ότι εφόσον δεν μπορεί να βοηθήσει άλλο, είναι διατεθειμένος να παραδώσει τις μετοχές σε οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει τον ΑΡΗ, χωρίς να έχει καμία απαίτηση".

Για το θέμα που προέκυψε με τον Τζέιλεν Μόρις, ο οποίος δεν προπονήθηκε, λόγω οικονομικών οφειλών ο Λευτέρης Αρβανίτης δήλωσε: "Έκανε αποχή ο Μόρις. Τον φωνάξαμε στα γραφεία και του μιλήσαμε. Του είπαμε ότι εμείς την ομάδα τη βλέπουμε σαν οικογένεια. Όλοι μαζί είμαστε. Η οικογένεια όλη μαζί τρώει, όλη μαζί πεινάει. Δεν γίνεται ο ένας να τρώει και ο άλλος να πεινάει. Θέλεις να συνεχίσεις σε αυτή τη λογική; Έλα μαζί μας. Δεν θέλεις; Σκέψου τι σε συμφέρει. Αυτή είναι η κατάσταση. Κάθε μέρα ασχολούμαστε να μαζεύουμε λεφτά για να σας πληρώνουμε. Κάθε μέρα θα είμαστε εδώ και στην προπόνηση και θα μας βλέπετε. Και είμαστε, από την αρχή μέχρι το τέλος. Αλλά αυτό το πράγμα δεν γίνεται. Το σκέφτηκε και ήρθε στην προπόνηση".

Τέλος, ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης πρόσθεσε στην ίδια ερώτηση: "Οι συνθήκες ήταν τρομερά δύσκολες για όλα τα παιδιά, όχι μόνο για τον Morris. Από την κουβέντα που έχει γίνει με όλα τα παιδιά, είναι αθλητές που αγαπάνε την ομάδα, θέλουν να παίξουν για την ομάδα. Καταλαβαίνουν το πρόβλημα, γι’ αυτό κι εμείς το πρώτο πράγμα που θέσαμε είναι να πληρωθούν αυτά τα παιδιά, τα οποία πραγματικά μέχρι τώρα κάνουν πολύ μεγάλη υπομονή και συνεχίζουν να κάνουν. Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος και να τους στηρίξει. Ότι αυτά τα παιδιά με τις συνθήκες αυτές, συνεχίζουν, είναι εδώ. Αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε ενίσχυση. Όχι γιατί δεν υπάρχουν χρήματα ή υπάρχουν τα ban. Όλα αυτά θα λυθούν. Χρόνος δεν υπάρχει. Αυτό είναι το πρόβλημά μας. Από δω και πέρα ο προπονητής είναι αυτός που προτείνει στη διοίκηση και υλοποιεί η διοίκηση. Αν ο προπονητής πιστεύει ότι χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, θα υπάρξει ενίσχυση. Είναι κάτι που άπτεται του προπονητή. Συζητάμε για κάποιους ανθρώπους, αλλά δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ