ΑΡΗΣ

Αγγέλου: "Ευλογημένος για την ευκαιρία"

Αγγέλου: "Ευλογημένος για την ευκαιρία"

Ο Βαγγέλης Αγγέλου κατά την παρουσίασή του από τον Άρη μίλησε για τους στόχους και την αλλαγή της διοίκησης της ομάδας του, ενώ για ακόμη μία φορά δεν έκρυψε πως είναι απόλυτα ικανοποιημένος για την ευκαιρία που του δόθηκε.

Το "τιιμόνι" του Άρη εδώ και δύο εβδομάδες έχει περάσει στα χέρια του Βαγγέλη Αγγέλου, ο οποίος τη Μ. Τετάρτη (4/4) παρουσιάστηκε από την ΚΑΕ Άρης. Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στην προσπάθεια γίνεται από τον ίδιο, τους παίκτες και την διοίκηση της ομάδας του και δεν έκρυψε πως νιώθει ευλογημένος για την ευκαιρία που του δόθηκε, ενώ οι "κίτρινοι" ανακοίνωσαν πως επανέρχεται στο έμβλημα της ομάδας τους ο μαίανδρος.

O πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου πήρε πρώτος τον λόγο: "Ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι παλιός γνώριμος και σε σας και στην οικογένεια του Άρη. Είναι η τρίτη φορά που έρχεται στην ομάδα του Άρη, η πρώτη φορά ήταν το 2003, η δεύτερη φορά το 2013 και η τρίτη φορά είναι τώρα… Έχει πλούσιο βιογραφικό, έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την ιστορία μας και αυτό τον τιμά ιδιαιτέρως. Γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα. Θέλω να τον ευχαριστήσω και να τον βεβαιώσω ότι έχει τη στήριξη όλων, ώστε να ολοκληρώσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου από την πλευρά του αρχικά τόνισε: "Είναι χαρά μου να είμαι εδώ και ευχαριστώ και τον κ. Παπαγεωργίου. Θα προτιμούσα να είχαμε αποφύγει την παρουσίαση, οι λόγοι είναι προφανείς, αλλά πρέπει να μιλήσουμε για τη προσπάθεια που έχουμε να κάνουμε και τον τρόπο που πρέπει να κινηθούμε στο υπόλοιπο της σεζόν. Και εγώ και οι παίκτες εκπροσωπούμε μια ευρύτερη προσπάθεια ανθρώπων που είναι δίπλα από την ομάδα και τις τελευταίες μέρες πολλοί άνθρωποι κινούνται στην κατεύθυνση μιας ειδικής κατάστασης με τον σύλλογο που έχει να κάνει με την εκπροσώπηση της ομάδας απέναντι στον κόσμο. Δεν θα πω δύσκολη τη στιγμή, αλλά ιδιαίτερη. Υπάρχει χημεία μεταξύ μας και θα έχει αυτό αντανάκλαση και στους παίκτες. Αυτοί εκφράζουν την δική μας αισιοδοξία και με τα στοιχεία της πίστης και της στήριξης και με τη βοήθεια του Θεού να βγάλουμε σε πέρας το στόχο. Υπάρχουν και απρόοπτοι παράγοντες, όπως ο τραυματισμός του Μπελ. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να έχουμε αλληλεγγύη με όλο το δυναμικό της ομάδας για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα απρόοπτα".

Ο έμπειρος προπονητής εν συνεχεία παρατήρησε πως "θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες και ώρες για τον Άρη. Αυτό που συμφωνήσαμε είναι ότι προσπαθούμε να εστιάσουμε στον βασικό στόχο ξεκινώντας από μικρές νίκες, να περνάει κάθε μέρα με υγεία και ομαδικότητα. Απομένουν 39 μέρες μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Έχουμε δύο παιχνίδια έπειτα από οχτώ μέρες σε διάστημα τεσσάρων ημερών και τρία παιχνίδια μετά από 19 μέρες ρεπό. Οι επαγγελματίες και οι παίκτες που εκφράζουν και εκπροσωπούν κάθε σύλλογο πρέπει να έχουν ταύτιση κινήτρων με τις υποχρεώσεις που έχουμε εμείς. Έχει φτιαχτεί ένα πρόγραμμα, αρχής γενομένης από την προετοιμασία για την Κύμη και τα Τρίκαλα".

"ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ"

Επίσης, του ζητήθηκε να τοποθετηθεί για το αν διαπίστωσε βελτίωση στη ψυχολογία των παικτών τις τελευταίες δύο εβδομάδες : "Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και με την πρώτη ευκαιρία θα το κάνουμε και εικόνα. Στις πρώτες συζητήσεις άνθρωποι με διαφορετική ιδιοσυγκρασία βρήκαμε χημεία και προσπάθεια για τον στόχο του Άρη. Αυτό προσπαθώ να πω και στους παίκτες. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνώ για να συνεργαστώ.

Ο Άρης έχει δύο κατευθύνσεις. Ο ένας είναι ως προς την προστασία της ομάδας σε νομικοοικονομικό επίπεδο και ο άλλος έχει να κάνει με τους παίκτες. Οι άνθρωποι της διοίκησης ξεχώρισαν τα δύο πράγματα. Ο κ. Γουλιέλμος, ο κ. Ζουλιάμης, ο κ. Καπάζογλου διαχειρίζονται πράγματα για την προστασία του συλλόγου και υπάρχει και η ομάδα που ασχολείται με το πως θα ανταποκριθούν οι παίκτες. Σε μικρό χρονικό διάστημα έχει υπάρξει χημεία και έχει εστιάσει την προσπάθειά της αυτή η ομάδα με ανακατανομή ρόλων. Αυτό με κάνει αισιόδοξο”.

Αγγέλου: "Ευλογημένος για την ευκαιρία"
EUROKINISSI

Επίσης, ρωτήθηκε αν του έγινε πρόταση από τη διοίκηση Λάσκαρη: "Δεν έγινε καμία συζήτηση για να έρθω. Ήπιαμε ένα καφέ με δύο ανθρώπους όταν ήρθαν στη Χαλκίδα. Ποτέ δεν έκανα συζήτηση, ποτέ δεν έγινε τέτοιο πράγμα. Υπήρχε προβληματισμός και οι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν τις υπoχρεώσεις της ομάδας τις προηγούμενες μέρες, πέρασαν μια δοκιμασία. Δεν πρέπει να αδικηθεί η προσπάθεια που έγινε πριν και ήταν μεγάλη".

"ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ"

Για το πώς προέκυψε η συμφωνία, είπε: "Ήμουν στην Κωνσταντινούπολη, δέχθηκα ένα τηλέφωνο από ένα φίλο και μετά από την ομάδα ανθρώπων, που εξήγησαν το τι χρειάζεται και με τη δική μου αντιληψη είπα το ναι στηριζόμενος σε μια πρόκληση που μου αρέσει να αναλαμβάνω. Έτσι δέχθηκα και έτσι ξεκινήσαμε".

Για την παρουσία του στον Άρη ανέφερε: "Η αλλαγή προπονητή μπορεί να φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Δεν συμβαίνει μόνο με μένα, συμβαίνει κατά κόρον. Νιώθω καλά γιατί δεν έχω αναλάβει κάτι ατομικά. Είναι μια συνεργασία ανθρώπων και το κομμάτι παικτών – προπονητή είναι το ένα μέρος. Το άλλο είναι να καταλάβουν οι παίκτες ή οι προπονητές ότι εκπροσωπούν κάποιους που τους στηρίζουν. Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν για τον σύλλογο.

Να φοβάσαι λιγότερο από αυτό που φοβούνται οι άλλοι. Εμείς θα αποδείξουμε στους παίκτες ότι ο προβληματισμός τους δεν αγγίζει εμάς και είμαστε αποφασισμένοι να δεχθούμε την ευθύνη περισσότερο από ότι αυτοί, για να φύγει το βάρος από πάνω τους”.

Για το αν έχει συζητήσει για τη νέα σεζόν: "Δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει κανείς όνειρα για την επόμενη χρονιά. Πρέπει να κάνει το σταυρό του με όσα προβλήματα υπάρχουν. Το αν κάνει κάποιος σκέψεις, δεν έχει σχέση με την τάξη… Αν κάνεις το λάθος να σκεφτείς το αύριο, δεν θα συγκεντρωθείς στο σήμερα… Δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση και δεν ήρθα εδώ για την επόμενη χρονιά, ήρθα για το τώρα".

Επίσης, ο Βαγγέλης Αγγέλου δήλωσε: "Δεν έχω βάλει κανένα προσωπικό στοίχημα κι δεν ήρθα για κανέναν προσωπικό στόχο. Απάντησα αυτόματα στον κ. Ζουλιάμη. Μετά σκέφτηκα τον τρόπο που έφυγα, που για μένα ήταν ξεκάθαρος, ίσως αυτή η απόφαση να είχε σχέση… Σε αυτή την ομάδα οφείλω, γιατί μου έσωσε την ευκαιρία να δοκιμαστώ, να διεκδικήσω μια ευκαιρία σε πολύ υψηλό επίπεδο. Οι ευκαιρίες δεν δίνονται όπως τις θέλεις. Εσωτερικά ένιωσα υποχρέωση εκ των υστέρων και νιώθω ευλογημένος που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία".

Αγγέλου: "Ευλογημένος για την ευκαιρία"

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Ντεμέτρις Μοράντ είπε: "Υπήρξε θέμα. Ο λόγος είναι καθαρά προπονητικός. Η ομάδα έχει πέντε ψηλούς και 13 παίκτες. Η προπόνηση θέλει έξι ψηλούς και με τη περίπτωση του Μοράντ με ενημέρωσαν πως είναι ένα παιδί εξελίξιμο. Η ομάδα θέλει να δανειστεί την ενέργειά του προπονητικά και αν είναι ελπιδοφόρο παιδί, να είναι επιλογή για τον μελλοντικό σχεδιασμό. Έχει πρόβλημα οικογενειακό, η κόρη του είναι άρρωστη, δεν έχω εικόνα ότι έρχεται ή δεν έρχεται…".

Για το πού εστιάζει την προσοχή του ως προς την ομάδα: "Στο Champions League η ομάδα ήταν στην 31η επίθεση και η τελευταία επίθεση στην Α1. Σε σχέση ανά κατοχές είναι πέμπτη στην Ελλάδα και 15η στην Ευρώπη. Έφυγαν επτά παίκτες, παίκτες κορμού και ήρθαν τέσσερις. Το ρόστερ ανανατανεμήθηκε, όπως και οι ευθύνες σε άλλους παίκτες. Αλλιώς προετοιμάστηκε η ομάδα και δεν μπορούσε να γίνει καλύτερη γιατί οι παίκτες ήταν εγκλωβισμένοι στο πρόγραμμα και στο αδιέξοδο που έβλεπαν, ενώ και οι καινούριοι δε πρόλαβαν να μάθουν. Τώρα έχουμε ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας και οι παίκτες με τη διοίκηση… Η χημεία αυτή με πρώτο άξονα τη ψυχική επαφή, θα μας δώσει αποτελέσματα.

Το μπάσκετ είναι πλέον 66% επίθεση και 33% άμυνα. Με τις ομάδες που παίζουμε, στις περιφερειακές θέσεις έρχονται τώρα σκόρερ, για να γίνουν πιο δυνατοί στο “ένας-ένας”. Εμείς πρέπει να αντιπαρατάξουμε την ιστορία της ομάδας, τον κόσμο της ομάδας, για να βρούμε το πάθος να αντιμετωπίσουμε την ατομική ικανότητα των αντιπάλων. Στην επίθεση πρέπει να παίξουμε πιο γρήγορα, χωρίς λάθη. Στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό είχε 42 κατοχές από 0-12 δευτερόλεπτα. Η ομάδα έπαιζε με 72 κατοχές. Είχαμε συνολικά 84 κατοχές στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αλλά κάναμε και 22 λάθη, ενώ είχαμε και 17 ασίστ”.

Τέλος, ο Βαγγέλης Αγγέλου ρωτήθηκε πόσες νίκες χρειάζονται για την αποφυγή των περιπετειών: "Όλοι έχουμε κάνει υπολογισμούς, αλλά αυτό που με ανησυχεί είναι ότι υπάρχει το τι λέει το περιβάλλον. Αν ακούσει κανείς το περιβάλλον θα βρεθεί σε μια περιδίνηση. Προσπαθούμε να συγκεντρθωούμε σε μικρούς στόχους. Μας ενδιαφέρει ο αγώνας με την Κύμη και ο τραυματισμός του Μπελ".

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ

Τέλος, η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωσε πως ο μαίανδρος επανέρχεται στο σήμα της ομάδας της: "Ένα ιστορικό λάθος αποκαθίσταται. Ο μαίανδρος που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία του ΑΡΗ και με τον Θεό του Πολέμου, επανέρχεται στο έμβλημα της ομάδας μας. Η νέα διοίκηση της Κ.Α.Ε. αποφάσισε να επαναφέρει τον μαίανδρο που δέσποζε πίσω από το άγαλμα του ΑΡΗ, ένα σύμβολο, το οποίο έχει συνδεθεί με την ιστορία δεκάδων χρόνων του συλλόγου.

Ο μαίανδρος επιστρέφει και το έμβλημα του ΑΡΗ επανέρχεται, έτσι όπως το έμαθαν όλοι και καθιερώθηκε στις συνειδήσεις των πάντων".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ