ΑΕΚ

Ζντοβτς: "Προτιμώ να παίζω σε τέτοιες έδρες!"

Ζντοβτς: "Προτιμώ να παίζω σε τέτοιες έδρες!"
Ζντοβτς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ θα "παίξει" την τρίτη θέση της κατάταξης στη Nick Galis Hall κόντρα στον Άρη (28/2, 17:00) και ο Γιούρι Ζντοβτς παραδέχτηκε ότι προτιμάει να παίζει σε έδρες όπως αυτή των "κίτρινων".

Η ΑΕΚ δοκιμάζεται αυτή την Κυριακή στη Nick Galis Hall κόντρα στον Άρη (28/2, 17:00), σε ένα παιχνίδι που ενδεχομένως να κρίνει πολλά σε ό,τι αφορά την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου της Basket League.

Σε περίπτωση νίκης επί του Άρη στο Παλέ, η ΑΕΚ ξεφεύγει δυο νίκες από τους "κίτρινους" ενώ αποκτά σαφέστατο προβάδισμα αν καλύψει και τη διαφορά της ήττας (-9) στον α' γύρο. Σε αντίθετη περίπτωση, οι Θεσσαλονικείς ισοβαθμούν με την "Ένωση" στην τρίτη θέση ωστόσο έχουν το πλεονέκτημα αφού θα μετρούν δυο νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς, δηλώνει στο esake.gr ότι η δύσκολη έδρα του Άρη μπορεί να δώσει ώθηση στους παίκτες του.

- Είναι αγώνας "τελικός" για την 3η θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου;

"Δεν θα το έλεγα ακριβώς. Υπάρχουν ακόμα πολλά ματς στη συνέχεια. Όλα είναι πιθανά αλλά σίγουρα είναι ένα από τα πιο καθοριστικά ματς. Εάν κερδίσουμε τον αγώνα θα έχουμε μεγάλες πιθανότητες να τερματίσουμε τρίτοι και είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε στη Θεσσαλονίκη".

- Το "Nick Galis Hall" είναι από τις πιο δύσκολες έδρες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Θα κάνετε κάποια ειδική προετοιμασία ή θα αλλάξετε κάποια στοιχεία της τακτικής σας για να ξεπεράσετε αυτή την δυσκολία;

'Προετοιμαζόμαστε κανονικά όπως σε όλα τα ματς. Δεν θα αλλάξω τη φιλοσοφία μου. Θέλω να κερδίζω σε κάθε αγώνα. Προσωπικά, προτιμώ να παίζω σε τέτοιες έδρες. Σίγουρα συμφωνώ ότι είναι μία δύσκολη έδρα αλλά αυτό μόνο θετική ώθηση μπορεί να δώσει στους παίκτες μου. Όλα θα πάνε καλά".

- Που νομίζετε ότι θα κριθεί ο αγώνας;

"Απ’ ότι είδα στο βίντεο από τον αγώνα του Κυπέλλου, η ΑΕΚ έπαιξε πολύ καλά και μπορούσε να είχε κερδίσει. Το σημαντικό είναι να καταφέρεις να ελέγξεις τον ρυθμό του αγώνα και ειδικά στο τέλος. Να μη γίνουν αβίαστα λάθη και να μην δώσεις την ευκαιρία στον αντίπαλο να βάλει εύκολα καλάθια. Όλοι οι εκτός έδρας αγώνες είναι κάπως έτσι, αλλά με αντίπαλο τον Άρη είναι διαφορετικά. Παίζουν σκληρή άμυνα και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να εκμεταλλευτούν το λάθος σου".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ