ΑΕΚ

Ζιάγκος: "Δεν κερδίσαμε απλώς έναν αγώνα"

Ζιάγκος: "Δεν κερδίσαμε απλώς έναν αγώνα"
INTIME SPORTS

Ο κόουτς της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ζιάγκος στάθηκε σε τρεις παραμέτρους για τη νίκη της ομάδας του επί του Ρεθύμνου.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε για τη νίκη της ομάδας επί του Ρεθύμνου και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

" Θέλω να σταθώ σε τρεις παραμέτρους σχετικά με το ματς και με την όλη προσπάθεια. Το ένα είναι η ψυχοσύνθεση και η ποιότητα της προσωπικότητας αυτών των παικτών. Όσοι παρακολούθησαν την πορεία των δύο τελευταίων χρόνων, γνωρίζουν καλά ότι η προσωπικότητα είναι μια παράμετρος προτεραιότητας για εμάς. Είναι προφανές ότι τα παιδιά αυτά έχουν υψηλή ψυχοσύνθεση για πρωταθλητισμό. Ο δεύτερος παράγοντας είναι ο κόσμος. Περάσαμε μια διετία που η σχέση του κόσμου και του τμήματος, πέρασε μια κρίση. Στην Β' Εθνική ο δρόμος ήταν μοναχικός. Ανεβαίνοντας στην Α2, κάποιοι άρχισαν να ζεσταίνονται. Τώρα είναι προφανές ότι η σχέση μας με τον κόσμο γυρίζει ξανά σε εποχές που πρωταγωνιστούσαμε και που θέλουμε να θυμόμαστε.

Ήταν καταλυτική η παρουσία του κόσμου στην νίκη. Η τρίτη παράμετρος έχει να κάνει με το ζήτημα της συνοχής και της ομοιογένειας. Δεν πρέπει ποτέ να βγάλουμε από το μυαλό μας, ότι η ομάδα αυτή είναι 15-20 ημερών ζωής. Ειδικά τα παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό για να φορέσουν αυτή την φανέλα, χρειάζονται πίστωση χρόνου για να αφομοιώσουν τις αρχές μας και να συνειδητοποιήσουν το ειδικό βάρος της φανέλας που φοράνε. Είναι πολύ σημαντικό να μην μας συνεπάρει ο ενθουσιασμός των δύο νικών του Κυπέλλου.

Είμαστε πολύ πίσω αγωνιστικά, χρειαζόμαστε πάρα πολλή δουλειά. Εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, τα παιδιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, αλλά πρέπει να υπάρχει και υπομονή από τους ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα. Σαφώς οι δύο νίκες στο Κύπελλο, μας δίνουν αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για την συνέχεια. Όμως οι νίκες στο Κύπελλο δεν έχουν καμία βαθμολογική αξία για το πρωτάθλημα και εμάς το μυαλό μας είναι περισσότερο εκεί. Άρα ψυχραιμία από όλους. Ο ενθουσιασμός να κρατήσει μέχρι να πέσουν για... ύπνο οι παίκτες. Εμείς να συνεχίσουμε την δουλειά και την διαχείριση του ενθουσιασμού που επικρατεί γύρω από την ομάδα", είπε ο Έλληνας τεχνικός.

Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Κασελάκης ανέφερε: " Το πρώτο πράγμα που μας είπε ο κόουτς όταν μαζευτήκαμε, ήταν υπέρβαση. Δηλαδή ο καθένας από εμάς, να κάνει την δική του υπέρβαση. Από τον φροντιστή μέχρι τον οποιονδήποτε. Γίνεται εξαιρετική δουλειά. Δεν κερδίσαμε απλώς έναν αγώνα. Είναι πιο έτοιμη ομάδα από εμάς, το Ρέθυμνο. Εμείς λοιπόν θα έπρεπε να παίξουμε με άλλους τρόπους.

Με καρδιά, ψυχή, να κυνηγάμε τις διεκδικούμενες φάσεις. Πρέπει όμως να δούμε και τα λάθη μας. Ακόμα και στα παιχνίδια κυπέλλου, θέλουμε την νίκη. Είμαστε ΑΕΚ και ξέρουμε τι εκπροσωπούμε. Αυτό που θα μας κάνει να είμαστε πιο ομοιογενές σύνολο όμως, είναι η δουλειά. Έχω πολλή εμπιστοσύνη και στους συμπαίκτες μου και στον προπονητή. Προφανώς δεν υπάρχουν όρια και... πάτος για το που μπορεί να φτάσει η ομάδα. Οι δυσκολίες είναι πολλές, αλλά έχω εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι ανταγωνιστική ομάδα το Ρέθυμνο και όταν παίξουμε στο πρωτάθλημα, θα είναι διαφορετική ομάδα. Εμείς τώρα πρέπει να κοιτάξουμε τα επόμενα ματς που θα ακολουθήσουν".

Το Ρέθυμνο έπρεπε να αναχωρήσει άμεσα για το αεροδρόμιο, ώστε να επιστρέψει στην Κρήτη και δεν υπήρξε εκπρόσωπος του στη συνέντευξη Τύπου.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ