ΑΕΚ

Βαριά ήττα της ΑΕΚ από την Φρανκφούρτη

Βαριά ήττα της ΑΕΚ από την Φρανκφούρτη
INTIME SPORTS

Η Φρανκφούρτη φανέρωσε όλες τις αγωνιστικές αδυναμίες της ΑΕΚ στο "Πέτρος Οικονομάκης", υποχρεώνοντας την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα σε βαριά ήττα (63-80).

Στη δεύτερη θέση του "Πέτρος Οικονομάκης" τερμάτισε η ΑΕΚ, η οποία δεν κατάφερε να προβάλλει ιδιαίτερη αντίσταση στην Φρανκφούρτη. Η γερμανική ομάδα, που έχει στον πάγκο της τον -πρώην τεχνικό του Άρη- Γκόρντον Χέρμπερτ, επέβαλε από πολύ νωρίς τον δικό της ρυθμό και με εξαίρεση κάποια μικρά διαστήματα, έλεγξε πλήρως τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Η "Ένωση" προετοιμάζεται πλέον για τη φιλική αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές, το απόγευμα της Τρίτης (29/9, 19:00), εκεί όπου θα βραβευθούν φιγούρες που έπαιξαν μείζονα ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος πριν από δεκατρία χρόνια (το 2002).

Ο αγώνας

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως η ΑΕΚ είχε... θέματα. Κυρίως γιατί δεν έβρισκε ρυθμό στην επίθεση, την ώρα που οι επιστροφές των παικτών της στην τρανζίσιον άμυνα ήταν -το λιγότερο- προβληματική. Κάπως έτσι, η Φρανκφούρτη προηγήθηκε με +10 (12-22) με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ενόσω οι παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ σκόραραν διαρκώς από την περιφέρεια (σ.σ.: ξεκίνησαν με 3/3).

Στην πορεία του πρώτου ημιχρόνου, οι "κιτρινόμαυροι" επιχείρησαν την ανατροπή, επέστρεψαν από το -16 (14-30) στο -5 (28-33) στο 18ο λεπτό, αλλά μέχρι την ανάπαυλα δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο. Με τον Ντάνιελ Όρτον να "σβήνει τα φώτα" σε διαδοχικές φάσεις στην άμυνα, μάλιστα, η ΑΕΚ βρήκε την ευκαιρία να φτάσει μέχρι το -4 (42-46) στο ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά από εκεί και πέρα, "έπεσε ο γενικός" -ξανά.

Οι Γερμανοί επέστρεψαν σε ρόλο ρυθμιστή των εξελίξεων, οι αιφνιδιασμοί έκαναν πάλι τη δουλειά τους και κάπως έτσι, η διαφορά έφτασε στο +11 (46-57) με το τέλος της τρίτης περιόδου. Όταν μάλιστα ο Τόμας Ντίμσα πήρε το όπλο του, το γερμανικό προβάδισμα μεγάλωσε περισσότερο, με το τελικό +17 (63-80) της Φρανκφούρτης να δίνει ευκαιρία για πολλές... σκέψεις στον Ντράγκαν Σάκοτα και τους συνεργάτες του.

Διαιτητές: Παναγιώτου - Μαγκλογιάννης - Κατραχούρας.

Τα δεκάλεπτα: 12-22, 32-39, 46-57, 63-80.

AEK (Σάκοτα): Παπαντωνίου 5 (1), Κάρτερ 10 (2), Σκραμπ 6, Ουόρεν 7 (1), Χέρστον, Σάκοτα 8 (2), Κατσίβελης 8 (1), Σαρικόπουλος 4, Mιλόσεβιτς 8 (1), Όρτον 6, Μαυροκεφαλίδης 1.

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Χέρμπερτ): Κλάιν, Όλτενμπουργκ 4, Μερτς 2, Ζιμπ, Βόιγκτμαν, Ρίχτερ 5 (1), Ρόμπερτσον 15 (1), Μόρισον 14, Τέοντορ 12, Ντόρνεκαμπ 11 (3), Ντίσμα 16 (4), Λιτλ.

Τα ομαδικά στατιστικά

Βαριά ήττα της ΑΕΚ από την Φρανκφούρτη
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ