ΑΕΚ

Τζαουάντ Ουίλιαμς: Η "ήρεμη δύναμη" της ΑΕΚ

Τζαουάντ Ουίλιαμς: Η "ήρεμη δύναμη" της ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τζαουάντ Ουίλιαμς έχει εξελιχθεί αθόρυβα σε μία από τις καλύτερες προσθήκες της φετινής ΑΕΚ, με τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ να είναι απλώς η τελευταία απόδειξη για αυτό.

Ο Τζαουάντ Ουίλιαμς ήρθε αθόρυβα το καλοκαίρι στην ΑΕΚ. Στα φιλικά έψαχνε κι αυτός τα πατήματά του, χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα. Όσο προχωράει η σεζόν ωστόσο έχει εξελίσσεται στον καταλύτη της ομάδας του Γιούρι Ζντοβτς.

Ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ είναι ίσως ο παίκτης με τον οποίο έχει ασχοληθεί λιγότερο ο κόσμος μέσα στην σεζόν μέχρι στιγμής. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι δεν κάνει κάτι εντυπωσιακό στο παρκέ. Δεν πηδάει στον Θεό, δεν καρφώνει με μανία, δεν κάνει την φαντεζί ενέργεια, δεν ξεσηκώνει την εξέδρα. Είναι όμως αυτός που θα βγει μπροστά όταν το κρίνει απαραίτητο. Όπως έκανε δηλαδή και κόντρα στον ΠΑΟΚ στο χθεσινό (12/11) ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League (νίκη με 78-71 για την ΑΕΚ) , έχοντας 12 πόντους με 4/6 τρίποντα, με όλα του τα καλάθια να είναι πραγματικές “μαχαιριές” για τον ΠΑΟΚ.

Ο Ουίλιαμς δεν ήταν βέβαια αυτός που πήρε τα περισσότερα εύσημα. Αυτά ανήκαν για ακόμα μία φορά στο δίδυμο των Μάικλ Ντίξον (22 πόντοι) και Ρόκο-Λένι Ούκιτς (16 πόντοι). Ίσως όμως ο κόσμος θα έπρεπε σιγά-σιγά να προσέχει λίγο περισσότερο πόσο σημαντικός είναι για την “Ένωση” ο Αμερικανός φόργουορντ με το “γλυκό” σουτ.

Καταλυτικός

Τζαουάντ Ουίλιαμς: Η "ήρεμη δύναμη" της ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Ο περισσότερος κόσμος μάλλον δεν το έχει προσέξει, αλλά ο Ουίλιαμς είναι αυτή τη στιγμή ο δεύτερος σκόρερ της ΑΕΚ στην Stoiximan.gr Basket League με 10.2 πόντους ανά αγώνα (πρώτος είναι ο Ντίξον με 15.5 πόντους ανά παιχνίδι), αλλά και ο πρώτος σκόρερ της στο Basketball Champions League με 11.8 πόντους ανά αγώνα! Το ακόμα πιο ενδιαφέρον βέβαια είναι ότι βάσει αριθμών είναι και ο καλύτερος σουτέρ τριών πόντων της ομάδας, αφού σουτάρει με 51.8% πίσω από την γραμμή του τριπόντου στην Stoiximan.gr Basket League και με 45% στο Basketball Champions League! Κοινώς, η δική του παρουσία σε θέση πάουερ φόργουορντ είναι αυτή που εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές αποστάσεις στην επίθεση της ομάδας. Αυτό ωστόσο που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η παρουσία του στην άλλη πλευρά του παρκέ.

Με την φετινή να είναι η τρίτη συνεχόμενη σεζόν που συνεργάζεται με τον Γιούρι Ζντοβτς (αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Σλοβένου στην Γκαζιαντέπ από το 2014 έως το 2026), ο Ουίλιαμς είναι ο πλέον κατάλληλος να καθοδηγήσει τους συμπαίκτες του στην άμυνα, όπου ο τεχνικός της “Ένωσης” είναι γνωστό πως είναι πολύ απαιτητικός. Η παρουσία του Ουίλιαμς όμως του λύνει τα χέρια, αφού ο Αμερικανός φόργουορντ είναι κάτι σαν δεύτερος προπονητής μέσα στο παρκέ, ξέροντας τις περισσότερες φορές που να σταθεί.

Η δουλειά του Ουίλιαμς δεν είναι εύκολο να φανεί, κυρίως επειδή δεν αποτυπώνεται στην στατιστική. Η στατιστική δε μπορεί να δείξει εξάλλου μία σωστή περιστροφή στην άμυνα, μία σωστή βοήθεια ή ένα καλό μπλοκ-άουτ, πράγματα τα οποία κάνει εξαιρετικά ο Ουίλιαμς. Όπως φυσικά δε μπορεί να δείξει ότι ο αντίπαλος πάουερ φόργουορντ είναι αναγκασμένος να τον κυνηγάει στην περιφέρεια, κάτι που ανοίγει χώρους για τους υπόλοιπους παίκτες της ΑΕΚ. Όλα αυτά ωστόσο είναι που κάνουν τον απόφοιτο του Κολεγίου του Νορθ Καρολάινα τόσο σημαντικό για την ΑΕΚ.

Ο Ουίλιαμς δεν ξεσηκώνει τον κόσμο όπως άλλοι συμπαίκτες του. Συνήθως ο κόσμος έχει την εντύπωση ότι πέρασε απαρατήρητος. Στην ΑΕΚ ωστόσο ξέρουν ότι χωρίς αυτόν θα ήταν αδύνατο να είχε ξεκινήσει η ομάδα την σεζόν με ρεκόρ 10-1 σε όλες τις διοργανώσεις. Και αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία.

Twitter @steflong85

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ