ΑΕΚ

Το μοναδικό ρεκόρ του Ξανθόπουλου

Το μοναδικό ρεκόρ του Ξανθόπουλου

Την στιγμή που ο Βασίλης Ξανθόπουλος υπέγραψε το συμβόλαιο που του πρόσφερε η ΑΕΚ έγραψε ιστορία, αφού όταν πατήσει παρκέ θα γίνει ο πρώτος παίκτης που θα έχει αγωνιστεί στις 3 μεγάλες ομάδες του κέντρου και στις 2 μεγάλες της Θεσσαλονίκης.

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος είναι από χθες (5/7) και επίσημα παίκτης της ΑΕΚ, αφού υπέγραψε διετές συμβόλαιο . Πρόκειται για μία κίνηση ουσίας από την "Ένωση", η οποία πρόσθεσε στο ρόστερ της έναν έμπειρο παίκτη με παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο.

Εκτός από αυτό όμως, οι "κιτρινόμαυροι" βοήθησαν τον διεθνή γκαρντ να γίνει πλέον και... μία κατηγορία μόνος του! Κι αυτό γιατί πλέον ο Ξανθόπουλος αναμένεται να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που θα αγωνιστεί στις κατά τεκμήριο 5 μεγαλύτερες ομάδες της χώρας! Ο λόγος για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι υπάρχει ένας αστερίσκος, στην υπόθεση, αφού με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε μόνο στα παιδοεφηβικά τμήματα της ομάδας, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι μόλις πατήσει παρκέ με την ΑΕΚ θα έχει καταφέρει να φορέσει την φανέλα των 3 μεγαλύτερων ομάδων του κέντρου και των 2 μεγαλύτερων ομάδων της Θεσσαλονίκης. Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζεται καν το διπλό πέρασμά του από τον Πανιώνιο, αλλά και από τον Πανελλήνιο, δύο ομάδες που επίσης έχουν την δική τους ιστορία.

Για την ιστορία, ο Ξανθόπουλος στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού μέχρι και το 2001. Τις σεζόν 2004/05, 2006/07 και 2012/13 αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό (κατακτώντας 3 πρωταθλήματα). Την σεζόν 2005/06 αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, ενώ την τελευταία διετίας (2015-2017) αγωνιζόταν με την φανέλα του Άρη. Και, πλέον, ετοιμάζεται να φορέσει και την φανέλα της ΑΕΚ, με την οποία υπέγραψε διετές συμβόλαιο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο παρελθόν έχουν υπάρξει πέντε παίκτες που έχουν καταφέρει να κάνουν το 4/5, να αγωνιστούν δηλαδή στις 4 από τις 5 μεγάλες ομάδες της χώρας . Αυτοί είναι οι Νάσος Γαλακτερός (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Άρης), Δήμος Ντικούδης (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης, ΠΑΟΚ), Γιάννης Γκαγκαλούδης (Άρης, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) και Αλέξης Κυρίτσης (Άρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός) και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ).

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι υπάρχει και ένας προπονητής που έχει καταφέρει το απόλυτο: Να καθίσει στον πάγκο τόσο των 3 μεγαλύτερων ομάδων του κέντρου (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ), όσο και των 3 μεγαλύτερων ομάδων της Θεσσαλονίκης (Άρης, ΠΑΟΚ, Ηρακλής). Ο λόγος φυσικά για τον Λευτέρη Σούμποτιτς! Αυτός όμως εμπίπτει σε άλλη κατηγορία.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ