ΑΕΚ

Το κενό και το "κέρδος" από την απώλεια του Πάντερ

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Κέβιν Πάντερ βρήκε στην Βίρτους Μπολόνια ένα συμβόλαιο που δύσκολα θα του πρόσφερε η ΑΕΚ. Πίσω από την απώλειά του ωστόσο κρύβεται ένα μεγάλο κέρδος για την ΑΕΚ.

Ο Κέβιν Πάντερ ήρθε στην ΑΕΚ στα μέσα της σεζόν 2017/18 και άλλαξε όλη την εικόνα της ομάδας. Της έδωσε το κάτι παραπάνω. Η σεζόν 2018/19 όμως θα τον βρει στην Ιταλία και την Βίρτους Μπολόνια , παρά την εκατέρωθεν καλή θέληση για συνέχιση της συνεργασίας τους.

Στην “Ένωση” όφειλαν να είναι ρεαλιστές στην περίπτωση του Αμερικανού. Από την στιγμή που ο Πάντερ είχε αρνηθεί τον χειμώνα να συμπεριλάβει στην συμφωνία την προοπτική μονομερούς ανανέωσης του συμβολαίου του για την επόμενη σεζόν από την ΑΕΚ, η "Ένωση" θα χρειαζόταν να “παλέψει” με πολλές ομάδες για να τον πείσει και πιθανότατα να μπει σε μία διαδικασία πλειστηριασμού. Αυτό όμως δεν θα γινόταν ποτέ.

Η ΑΕΚ έδειξε τις προθέσεις της από την αρχή, αφού ο Πάντερ ήταν ο πρώτος παίκτης με τον οποίο μίλησε όταν ολοκληρώθηκε η σεζόν. Όσο περνούσαν οι μέρες όμως, γινόταν σαφές ότι το κασέ του ταλαντούχου γκαρντ έφτανε σε επίπεδα που η ΑΕΚ δεν μπορούσε και δεν ήθελε να φτάσει. Συμφωνώντας με την Βίρτους Μπολόνια με ένα ποσό κοντά στα 300.000 ευρώ, ο Πάντερ σχεδόν διπλασίασε τις αποδοχές του σε σχέση με πέρυσι. Εξαργύρωσε έτσι ιδανικά μία σπουδαία σεζόν και πήγε σε ένα πρωτάθλημα, το ιταλικό, που ευνοεί παίκτες με το δικό του στυλ παιχνιδιού.

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÌÏÕÑÈÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÌÏÕÑÈÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πάντερ πρόσφερε πολλά στην ΑΕΚ και πήρε πολλά από την ΑΕΚ . Η απώλειά του είναι μεγάλη, αφού combo γκαρντ με την δική του ικανότητα στο σκοράρισμα και διάθεση στην άμυνα, που παράλληλα δέχονται να έρθουν από τον πάγκο δεν βρίσκονται εύκολα. Ταυτόχρονα όμως, ο Αμερικανός γκαρντ ανέδειξε την ΑΕΚ με έναν τρόπο που δεν είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος.

Ο Πάντερ αποτελεί αυτή τη στιγμή την καλύτερη διαφήμιση για τους “κιτρινόμαυρους” στην αγορά των ξένων παικτών. Πλέον γίνεται γνωστό ότι αν έρθει ένας παίκτης στην ΑΕΚ και κάνει μία καλή σεζόν μπορεί στην συνέχεια να βρει ένα συμβόλαιο με καλύτερες αποδοχές, είτε στην “Ένωση”, είτε κάπου αλλού. Η λογική λέει ότι τον δρόμο του Πάντερ θα ακολουθήσουν οι Μάνι Χάρις, Βινς Χάντερ και Μάικ Γκριν, αλλά και ο Ντιλρόι Τζέιμς. Αυτό το γεγονός είναι πιο σημαντικό από ότι φαντάζεται ο κόσμος.

Οι μάνατζερ των παικτών γνωρίζουν πλέον ότι ένας παίκτης που έρχεται στην ΑΕΚ μπορεί να δημιουργήσει υπεραξία. Αυτό σημαίνει διαφορετική προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις και διαλλακτικότητα. Μπορεί η οικονομική ασφάλεια που παρέχει ο Μάκης Αγγελόπουλος και η κατάκτηση των δύο τίτλων την σεζόν 2017/18 να επανέφεραν για τα καλά στον ευρωπαϊκό χάρτη την ΑΕΚ, αλλά είναι γεγονότα όπως αυτό του Πάντερ που δείχνουν ότι η ομάδα αλλάζει σε όλα τα επίπεδα.

Ο Κέβιν Πάντερ μοιάζει με παίκτη κομμένο και ραμμένο στην φιλοσοφία του Λούκα Μπάνκι. Η ΑΕΚ όμως δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να μεμψιμοιρεί. Πρέπει απλώς να βρει τον.. επόμενο Πάντερ. Τον επόμενο νεαρό, πεινασμένο για διακρίσεις παίκτη που θα έρθει και θα ανέβει επίπεδο με την φανέλα της “Ένωσης”. Αν συμβεί αυτό, τότε η ΑΕΚ θα έχει κάνει ακόμα ένα βήμα μπροστά προς την σωστή κατεύθυνση.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ