ΑΕΚ

"Τελειώνει" από την ΑΕΚ ο Όρτον

"Τελειώνει" από την ΑΕΚ ο Όρτον
INTIME SPORTS

Ο Ντάνιελ Όρτον θα απολογηθεί τη Δευτέρα (28/9) ενώπιον της διοίκησης της ΚΑΕ ΑΕΚ, αλλά δύσκολα θα καταφέρει να αντιστρέψει το κλίμα. Τι έγινε στην Κρήτη, με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει το ποτήρι της "κιτρινόμαυρης" υπομονής.

Ήρθε μετά βαΐων και κλάδων στην ΑΕΚ, αλλά δεν θα προλάβει να φορέσει τη φανέλα της σε επίσημο παιχνίδι. Ο Ντάνιελ Όρτον επιβεβαίωσε όσα ακούγονταν για τον χαρακτήρα του πριν υπογράψει στην "Ένωση", με όσα έκανε τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο 24χρονος σέντερ είχε τη φήμη του... περίεργου, κάτι που φρόντισε να επιβεβαιώσει με τη συμπεριφορά του τόσο στην προετοιμασία της ομάδας όσο και στο "Πέτρος Οικονομάκης". Η αγωνιστική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά το γεγονός πως δεν κατάφερε να κρατήσει μακριά τα κακά του χαρακτήρα του, αρκεί για να τον φέρει μακριά από την ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι πως στη διάρκεια της προετοιμασία, ο Ντάνιελ Όρτον προβλημάτισε -με τη συμπεριφορά του- αρκετές φορές. Τις περισσότερες φορές όμως βρισκόταν σημείο επαφής, με τον Ντράγκαν Σάκοτα να κάνει λίγο παραπάνω υπομονή στην περίπτωσή του, σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες.

Η "αδικαιολόγητη" απουσία του όμως από προπόνηση πριν από δύο εβδομάδες, ήταν η αρχή του τέλους. Τα εισαγωγικά που συνοδεύουν την αδικαιολόγητη απουσία δεν είναι τυχαία. Κι αυτό γιατί ο Αμερικανός σέντερ εξήγησε, όταν κλήθηκε να αιτιολογήσει τον λόγο της αποχής του, πως όλα έγιναν επειδή δεν πληρώθηκε στην ώρα του. Όχι ότι υπήρξε πρόβλημα ρευστότητας στην ΑΕΚ (αλίμονο), απλά στην "Ένωση" καθυστέρησαν δυο - τρεις ημέρες να καταβάλουν τον μισθό στους παίκτες. Με τον Ντάνιελ Όρτον να μην παρουσιάζεται δεκτικός στη συγκεκριμένη καθυστέρηση.

Αφού πέρασε αυτό και όλα έδειχναν να ηρεμούν όμως, ήρθε το "ξέσπασμα" στα Χανιά. Κατά τη διάρκεια του "Πέτρος Οικονομάκης", κι ενώ τα είχε... ακούσει από τον Ντράγκαν Σάκοτα, ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με τον Άγγελο Κορωνιό. Σε σημείο να χτυπάει πόρτες και ντουλάπια στα αποδυτήρια του κλειστού των Χανίων. Γεγονότα που -αυτή τη φορά- δεν ήταν δυνατό να παραβλεφθούν. Εξ ου κι η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ ΑΕΚ το απόγευμα της Κυριακής (27/9).

Μ αυτά και μ αυτά και με δεδομένο το βεβαρημένο ιστορικό του τον τελευταίο μήνα, στην "Ένωση" άρχισαν ήδη να σκέφτονται τη ζωή χωρίς αυτόν. Κι αυτό γιατί μοιάζει πολύ δύσκολο να συνεχίσει στην ομάδα, μετά τα όσα έγιναν στην Κρήτη. Πρόδηλο είναι πως η ιεραρχία είναι μείζονος σημασίας στο εσωτερικό της ομάδας, με τον Ντράγκαν Σάκοτα να καθιστά σαφές πως δεν θα δεχθεί ανάλογες συμπεριφορές, ιδίως απέναντι στους συνεργάτες του.

Όλα πάντως θα ξεκαθαρίσουν τη Δευτέρα (28/9), οπότε κι ο πρώην NBAer θα απολογηθεί ενώπιον της διοίκησης της ΚΑΕ ΑΕΚ, με τον Μάκη Αγγελόπουλο να καλείται να πάρει αποφάσεις. Τη δεδομένη στιγμή πάντως μοιάζει δύσκολο να πάει κόντρα στα "θέλω" του "Σάλε", κυρίως για να μην διαταράξει την εσωτερική ηρεμία της ΑΕΚ.

Κι αν όλα αυτά επιβεβαιωθούν κι ο παίκτης αποχωρήσει από την ομάδα, τότε θα γίνει ο δεύτερος (!) τη φετινή χρονιά που λέει "αντίο" πριν καν φορέσει τη φανέλα της ομάδας σε επίσημο παιχνίδι. Θυμίζουμε πως με συνοπτικές διαδικασίες "τελείωσε" ο Νίκος Δίπλαρος, μετά τις δηλώσεις που έκανε στην "Εφημερίδα των Συντακτών" περί των στόχων που έχει στην καριέρα του (σ.σ. " σκαλοπάτι μου η ΑΕΚ για Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό", είχε δηλώσει).

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ