ΑΕΚ

Τα δεδομένα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Τα δεδομένα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr παρουσιάζει όλα τα δεδομένα που ισχύουν για το νέο μπασκετικό γήπεδο της ΑΕΚ. Το Γαλάτσι, το ποδηλατοδρόμιο, οι δυσκολίες και η θέση της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Η είδηση έχει κυκλοφορήσει εδώ και μερικές ημέρες, με αποκορύφωμα το δημοσίευμα της “'Ωρας των Σπορ” : Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, θέλει να φτιάξει ένα νέο γήπεδο στην “Ενωση” και μάλιστα άμεσα. Το Sport24.gr αναλύει όλα τα δεδομένα της υπόθεσης.

Αν υπάρχει κάτι που πράγματι δεν αμφισβητείται είναι η επιθυμία του Μάκη Αγγελόπουλου να αφήσει έργο πίσω του. Για αυτόν τον λόγο εξάλλου προσπαθεί εδώ και μήνες να δημιουργήσει ένα τέτοιο πρότζεκτ που θα βοηθήσει την ΑΕΚ να μετακινηθεί από το ΟΑΚΑ και να πάει στο δικό της “σπίτι”. Και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύει, προσπαθώντας να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες εναλλακτικές λύσεις διαθέσιμες.

Είναι γεγονός ότι η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για το ποδηλατοδρόμιο. Αυτό ωστόσο το οποίο έχει ξεχάσει ο κόσμος είναι ότι αρχικά η ΑΕΚ επιθυμούσε να φτιάξει τη νέα της έδρα σε ένα άλλο Ολυμπιακό ακίνητο, στο κλειστό του Γαλατσίου , κάτι το οποίο έχει δηλώσει εδώ και χρόνια. Παρά τις προσπάθειές της ωστόσο, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατόν. Γιατί; Αρχικά εξαιτίας του μπερδεμενου Ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ακινήτου, αφού το διεκδικούσαν στις δικαστικές αίσθουσες τόσο ο Δήμος Γαλατσίου, όσο και το Δημόσιο και ακολούθως – με το ακίνητο πλέον να παραχωρείται στον Δήμο – λόγω της άρνησης του Δήμου του Γαλατσίου να παραχωρήσει τον χώρο στην ΑΕΚ προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή το πλάνο της. Και, κάπως έτσι, “έπεσε στο τραπέζι” η ιδέα για την δημιουργία του νέου γηπέδου στο Ποδηλατοδρόμιο, κάτι που θεωρητικά ήταν πιο εύκολο λόγω του γεγονότος ότι ανήκει στο κράτος και όχι σε Δήμο και έχει περάσει στα χέρια του Υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Η ΑΕΚ, το ραντεβού με τον Βασιλειάδη και οι δυσκολίες

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÑÉÆÅÍ ËÏÕÍÔÂÉ×ÓÌÐÏÕÑÃÊ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - RIESEN LUDWIGSBURG(Eurokinissi Sports / ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÑÉÆÅÍ ËÏÕÍÔÂÉ×ÓÌÐÏÕÑÃÊ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - RIESEN LUDWIGSBURG(Eurokinissi Sports / ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ) EUROKINISSI SPORTS


Στην ΑΕΚ εξέτασαν την περίπτωση του ποδηλατοδρόμιου και εκπόνησαν το πλάνο τους, με ένα από τα επιχειρήματα να είναι το γεγονός ότι πλέον ο χώρος είναι επιζήμιος για το κράτος λόγω οφειλών της Ομοσπονδίας της ποδηλασίας. Οφειλές τις οποίες, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, η Ομοσπονδία της ποδηλασίας αρνείται ότι υφίστανται.. Το συγκεκριμένο πλάνο οι “Κιτρινόμαυροι” επιθυμούν να το παρουσιάσουν άμεσα μέσω του Ισχυρού άνδρα της ομάδας, Μάκη Αγγελόπουλο, στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, με τον οποίο δεν έχει γίνει ακόμα ραντεβού, αλλά επίκειται μέσα στην εβδομάδα. Κάπου εδώ αξίζει να αναφερθεί βέβαια ότι τόσο από την “Ένωση” όσο και από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει διαψευστεί οτι υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού για ευνόητους λόγους.

Οι “Κιτρινόμαυροι” δεν θέλουν βέβαια να “ξεσπιτώσουν” την ποδηλασία, παρά επιθυμούν τη μετακόμισή της σε άλλο χώρο. Και εδώ είναι που ξεκινούν οι δυσκολίες, αφού σύμφωνα με τους Ιθύνοντες της Ομοσπονδίας της ποδηλασίας, κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι, για παραπάνω από έναν λόγους.

Από την Ομοσπονδία τονίζουν, καταρχήν, ότι το συγκεκριμένο ποδηλατοδρόμιο αποτελεί τη μοναδική πίστα στην Ελλάδα, αλλά και ότι δεν υπάρχει πουθενά η υποδομή ή κάποια εγκατάσταση για να μεταφερθεί. Εάν και εφόσον μάλιστα πράγματι η Πολιτεία αποφάσισει να προχωρήσει την υπόθεση της ΑΕΚ, τότε θα πρέπει να βρεθεί το μέρος και – το κυριότερο – τα χρήματα για να μεταφερθεί το ποδηλατοδρόμιο, με το κόστος μίας τέτοιας κίνησης να ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία και θα πρέπει να καλυφθούν από το κράτος.

Ένα άλλο θέμα που τονίζουν από την Ομοσπονδία της Ποδηλασίας, είναι ότι έτσι κι αλλιώς το ποδηλατοδρόμιο βρίσκεται σε κακή κατάσταση και θα χρειαστούν πολλά χρήματα για να μετατραπεί σε γήπεδο μπάσκετ, με τους δύο σημαντικότερους λόγους για αυτό να είναι οι εξής: 1. Η οροφή... μπάζει, έχοντας ξεκάθαρα θέματα στεγανότητας και 2. Το ποδηλατοδρόμιο δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε “κλειστό”, αφού έχει αρκετά ανοιχτά σημεία (από κατασκευής του), τα οποία και θα πρέπει να καλυφθούν προκειμένου να μετατραπεί σε γήπεδο μπάσκετ.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τα δύο τελευταία επιχειρήματα δεν φαίνεται να απασχολούν την ΑΕΚ. Κι αυτό γιατί η ανακατασκευή μία εγκατάστασης εξακολουθεί να είναι φθηνότερη λύση από την δημιουργία ενός καινούριου κλειστού γηπέδου από το μηδέν.

Πριστούρης: "Αδιανόητο να αλλάξει χρήση το ΟΑΚΑ"

Τα δεδομένα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Παναγιώτη Πριστούρη. Εκείνος μας επισήμανε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο αυτή τη στιγμή μοιάζει αδιανόητο.

" Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει κάτι. Μπορώ να σας αποκαλύψω ότι το μεσημέρι επικοινώνησα με το γραφείο του Υπουργού από το οποίο μου ξεκαθάρισαν ότι δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα. Η μεταφορά της εγκατάστασης είναι σχεδόν αδύνατη, ενώ δεν υπάρχει χώρος για να συμβεί αυτό. Ο κόσμος της ποδηλασίας είναι ανάστατος μετά από αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αφού μιλάμε για τη μοναδική πίστα στην Ελλάδα.

Είναι αδιανόητο να αλλάξει η χρήση της εγκατάστασης. Είναι ένα στολίδι του αθλήματος. Δεν πρόκειται μόνο για τη μοναδική πίστα της Ελλάδας, αλλά για μία από τις καλύτερες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη. Μην ξεχνάτε ότι το 2015 φιλοξενήθηκε εκεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η ποδηλασία πίστας έχει προσφέρει στη χώρα μας πολλές διακρίσεις και είναι αδιανόητο να ξεσπιτωθούν οι αθλητές" ήταν το αρχικό του σχόλιο.

Σχετικά με το θέμα των οφειλών της Ομοσπονδίας προς το ΟΑΚΑ σχετικά με τη χρήση του ποδηλατοδρομίου ο κ. Πριστούρης τόνισε:

" Είναι μία δικαστική διαμάχη η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη με την Ομοσπονδία να έχει κερδίσει ήδη δύο δίκες. Έχουμε να κάνουμε μα αμφισβητούμενες χρεώσεις από την πλευρά του ΟΑΚΑ. Πρόκειται για υπέρογκες χρεώσεις τις οποίες αμφισβητούμε και για αυτό έχουμε οδηγηθεί στα δικαστήρια και θεωρούμε ότι θα δικαιωθούμε".

Τέλος, μίλησε και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εγκατάσταση:

" Σίγουρα δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Υπάρχουν προβλήματα στεγανότητας της οροφής. Όποτε βρέχει τα νερά μπάζουν και σχηματίζουν καταρράκτες. Μπορεί κανείς εύκολα να διακρίνει ότι τα βιράζ είναι μαύρα. Σίγουρα χρειάζονται χρήματα για να επιδιορθωθεί".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ