ΑΕΚ

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η ΑΕΚ

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η ΑΕΚ

Αντιπροσωπεία της ΑΕΚ παρευρέθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, λαμβάνοντας την ευχή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Η σχέση της ΑΕΚ με την Κωνσταντινούπολη είναι πέρα από τον αθλητισμό. Ξεπερνάει τα όποια κλισέ και στεγανά. Η ΑΕΚ είναι ομάδα της Κωνσταντινούπολης. Δεδομένου λοιπόν ότι η αποστολή της ομάδας βρίσκεται στην Πόλη για τον σημερινό (21/12) αγώνα με τη Μπεσίκτας για το Basketball Champions League (19:00, Live Blog από το Sport24.gr) δεν γινόταν να χαθεί η ευκαιρία να δώσει αντιπροσωπεία του συλλόγου το παρών στο Πατριαρχείο.

Μπορεί οι παίκτες να μην ήταν δυνατόν να παρευρεθούν (αφού είχαν προπόνηση), ωστόσο η ΑΕΚ εκπροσωπήθηκε από αντιπροσωπεία στο Φανάρι, όπου και την υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος και έδωσε την ευχή του στην ομάδα. Αναλυτικά η ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε στο επίσημο σάιτ των "Κιτρινόμαυρων":

" Tην Ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, έλαβε η "Βασίλισσα" σήμερα το πρωί (21/12/16) στον Πατριαρχικό Θρόνο.

Αντιπροσωπεία της ΑΕΚ B.C. έδωσε το "παρών" στο Φανάρι, όπου σε άκρως συγκινησιακό κλίμα έτυχε θερμής υποδοχής από την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικὸ Πατριάρχη.

Εκ μέρους της διοίκησης της ΑΕΚ, ο Δημήτρης Χιώτος διαβίβασε προς τον Παναγιώτατο "μήνυμα" του μεγαλομετόχου Μαυροειδή (Μάκη) Αγγελόπουλου, ενώ Του παρέδωσε ως δώρο ασημένιο δίσκο με αφιέρωση. Ο Ντράγκαν Σάκοτα, ως προπονητής του τελευταίου πρωταθληματικού τίτλου της ΑΕΚ και επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος, παρέδωσε στον Πατριάρχη φανέλα της ομάδας με τον (συμβολικό) αριθμό 1 και το όνομα «Βαρθολομαίος» στο πίσω μέρος της.

Ο Παναγιώτατος είχε εγκάρδια συνομιλία με τον κορυφαίο σκηνοθέτη και δημιουργό του Ιστορικού, Πολιτιστικού και Αθλητικού Αρχείου της ΑΕΚ, Αναστάσιο (Τάσο) Μπουλμέτη, ο οποίος και «αποκάλυψε» την πρόθεση της διοίκησης για τη φιλόδοξη μεταφορά της Ιστορίας της "Βασίλισσας" στον Κινηματογράφο.

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε μάλιστα την επιθυμία να πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή της (και) στην Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα, ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία της «Ένωσης» για την επίσκεψη εν μέσω δύσκολων συνθηκών για την περιοχή.

Παρόντες από πλευράς ΑΕΚ στο Πατριαρχείο ήταν επίσης ο διευθυντής Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Γιώργος Νικολάου, ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου Ηρακλής Πατσόπουλος και ο υπεύθυνος Ασφαλείας Βαγγέλης Χριστακόπουλος.

Την ίδια ώρα η ομάδα είχε προπόνηση σε ώρα επιλογής της Μπεσίκτας γι’ αυτό και τα μέλη του αγωνιστικού Τμήματος δεν μπόρεσαν να δώσουν το 'παρών'".

Photo Credit: AEK BC

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ