ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ ο Άρμστεντ

Στην ΑΕΚ ο Άρμστεντ

Η ΑΕΚ "ψάχτηκε" για τον Ντι Τζέι Κούπερ κι εν τέλει κατέληξε στον 26χρονο πόιντ γκαρντ Μάλκολμ Άρμστεντ για την ενίσχυση της περιφερειακής γραμμής, ανακοινώνοντας την απόκτηση του! Δεν παίζει στη regular season του Eurocup.

Οι διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ της ΑΕΚ συνεχίζονται. Μετά την απόκτηση του Δημήτρη Μαυροειδή, η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα ενισχύθηκε με την προσθήκη του Μάλκολμ Άρμστεντ, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν στη ρώσικη Άβτοντορ και ανακοινώθηκε την Δευτέρα (16/11) από την "Ένωση".

Στο μεσοδιάστημα η ΑΕΚ "ψάχτηκε" για τον Ντι Τζέι Κούπερ ωστόσο δεν βρέθηκε τρόπος για να σπάσει το συμβόλαιό του με την Κράσνι Όκτιαμπρ. Έτσι κατέληξε στον Άρμστεντ, ο οποίος απασχόλησε και πέρσι τον Σάκοτα , ως παίκτης της Κρκα. Το νέο απόκτημα της "Ένωσης" είχε 13.7 πόντους, 5.4 ασίστ μ.ό. στην VTB United League και 13 πόντους, 4.5 ασίστ στο Eurocup.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Άρμστεντ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη συνέχεια της regular season του Eurocup και στις επόμενες αναμετρήσεις με Κράσνι (18/11), Γαλατάσαραϊ (25/11), Νίζνι (1/12), Χάποελ (9/12) και Νεπτούνας (16/12) αλλά θα τεθεί στη διάθεση του Σάκοτα εφόσον η ΑΕΚ προκριθεί στο LAST-32.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος Αμερικανός της "Ένωσης" στο φετινό Eurocup ως παίκτης της ρωσικής Άβτοντορ Σάρατοφ είχε αγωνιστεί κόντρα στον ΠΑΟΚ στην εντός έδρας νίκη με 90-68 όπου σημείωσε 13 πόντους. Μάλιστα ο Άρμστεντ θα αντικαταστήσει στο ρόστερ της ομάδας του Σάκοτα στη συνέχεια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ τον Καναδό Φιλ Σκραμπ.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ

"Η διοίκηση της ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Μάλκολμ Άρμστεντ (26 χρ., 1μ.83). Ο Αμερικανός άσσος συμφώνησε σήμερα (16/11) με τη "Βασίλισσα" και υπέγραψε συμβόλαιο έως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου".

Το βιογραφικό του

Ο Άρμστεντ ξεκίνησε τη καριέρα του από το Λύκειο Central Park Christian στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα. Στη συνέχεια πέρασε από τρία Κολέγια (Chipola College (2008–2009), Oregon (2009–2011) και Wichita State (2012–2013).

Ο πρώτος του επαγγελματικός σταθμός ήταν για δύο περιόδους η σλοβενική Κρκα Νόβο Μέστο, με την οποία κατέκτησε το Πρωτάθλημα Σλοβενίας το 2014, το Κύπελλο Σλοβενίας το 2014 και το 2015, και το Σούπερκαπ το 2014, όπου και αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης.

Επόμενος σταθμός του η Ρωσία και η Άβτοντορ Σαράτοφ. Στο εφετινό Πρωτάθλημα και σε επτά αναμετρήσεις κατέγραψε 13.7 πόντους, 5.4 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ στο Eurocup σε τέσσερις αγώνες είχε 13 πόντους και 4.5 ασίστ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ