ΑΕΚ

Στη γωνία για Βουγιούκα η ΑΕΚ

Στη γωνία για Βουγιούκα η ΑΕΚ

Ο Ίαν Βουγιούκας είναι ο "εκλεκτός" της ΑΕΚ για την ενίσχυση της φροντ λάιν, με τους "κιτρινόμαυρους" να αναμένουν την αποδέσμευση του διεθνούς σέντερ από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν προκειμένου να κάνουν την κίνησή τους. "Ψήνεται" για γκαρντ ο Γιούρι Ζντοβτς.

Την ώρα που το νομικό τμήμα της ΚΑΕ ΑΕΚ λειτουργεί στο "κόκκινο" μετά το θανατηφόρο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ο Μάικλ Ντίξον , η "Ένωση" δεν παύει να δουλεύει τις μεταγραφικές τις υποθέσεις στο... παρασκήνιο. Με πρώτη και καλύτερη αυτή που αφορά στη θέση "5".

Ο Γιούρι Ζντοβτς εντόπισε το κενό που υπάρχει στη φροντ λάιν, ένα πρόβλημα που μάλιστα διογκώθηκε εσχάτως λόγω του τραυματισμού του Δημήτρη Μαυροειδή. Γι αυτό εισηγήθηκε την απόκτηση ενός ακόμη σέντερ, με τον Ίαν Βουγιούκα να αποτελεί τον "εκλεκτό" του "ξανθού σκυλιού". Η εμπειρία του από το κορυφαίο επίπεδο σε συνδυασμό με την ικανότητά του να παίξει αποτελεσματικά με πλάτη στο καλάθι είναι δύο στοιχεία που λογίζονται ως "συν" στη δική του περίπτωση.

Μάλιστα, οι "κιτρινόμαυροι" είναι πολύ πιθανό να δουν τα σχέδιά τους να γίνονται πολύ πιο απλά, αφού η Λοκομοτίβ Κουμπάν φέρεται διατεθειμένη να τον αφήσει ελεύθερο. Παρότι υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας το καλοκαίρι (έναντι 1.200.000 ευρώ), ο πρώην σέντερ των "αιωνίων" βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, "πληρώνοντας" κι αυτός -όπως κι ο Κένι Γκάμπριελ- την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με τον Σάσα Ομπράντοβιτς να διαδέχεται τον Φώτη Κατσικάρη.

Μία εξέλιξη που μπορεί να πάρει άμεσα "σάρκα και οστά" αφού οι πληροφορίες θέλουν τη ρωσική ομάδα να ξεκινά εντός των προσεχών ημερών τις διαδικασίες αποδέσμευσής του. Μόλις αυτό υλοποιηθεί, η ΑΕΚ θα κάνει τις κινήσεις της για τον παίκτη, θέλοντας να τον φέρει πίσω στην Ελλάδα και να τον ντύσει εν τέλει στα κιτρινόμαυρα, έστω με ενάμιση χρόνο καθυστέρηση (σ.σ.: βρέθηκε πολύ κοντά το καλοκαίρι του 2015).

Πέραν αυτού όμως, στην ΑΕΚ έχουν κατά νου επίσης τη μεταγραφική ενίσχυση στην περιφέρεια. Ανεξαρτήτως του τι μέλλει γενέσθαι με τον Μάικλ Ντίξον , τον οποίο άλλωστε στηρίζουν οι "κιτρινόμαυροι", ο Γιούρι Ζντοβτς δεν θα έλεγε "όχι" σε μία ποιοτική προσθήκη στις θέσεις "1" και "2", κυρίως με φόντο το Basketball Champions League. Αποδείχθηκε άλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν πως η περιφερειακή γραμμή της "Ένωσης" δεν έχει το απαιτούμενο βάθος για να αντέξει σε βάθος χρόνου πολλά συνεχόμενα παιχνίδια με υψηλό βαθμό δυσκολίας, ιδίως στην Ευρώπη.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ