ΑΕΚ

Σαρικόπουλος: "Στην Εθνική μέσω ΑΕΚ"

Σαρικόπουλος: "Στην Εθνική μέσω ΑΕΚ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος μίλησε στο Sport24.gr για την ΑΕΚ της νέας περιόδου που είναι ανανεωμένη προς το καλύτερο αλλά και για τους προσωπικούς του στόχους που θα εκπληρωθούν μέσα από την "Ένωση"

Διανύοντας τη δεύτερη σεζόν του φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ ο Ζήσης Σαρικόπουλος δείχνει έτοιμος να κάνει το... μεγάλο ξεπέταγμα που έψαχνε στην καριέρα του. Ο 25χρονος σέντερ μετά την περσινή σεζόν που τον έφερε στον προθάλαμο της Εθνικής είναι έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω και μέσα από την ΑΕΚ να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. Στην Media Day της "Ένωσης" ο Σαρικόπουλος μίλησε στο Sport24.gr και αναφέρθηκε στις αλλαγές που βλέπει στους "κιτρινόμαυρους" σε σχέση με πέρσι, στους προσωπικούς στόχους που έχει αλλά και στον... ανταγωνισμό που θα έχει στη θέση "5".

Αναλυτικά η συνέντευξη του Έλληνα σέντερ

Τι περιμένεις από τη φετινή σεζόν;

" Ο στόχος που έχω στο μυαλό μου είναι να πετύχουμε περισσότερα πράγματα από αυτά που καταφέραμε πέρσι. Την περσινή χρονιά θέλαμε να καθιερωθούμε στις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Το φινάλε της χρονιάς μας άφησε μία πικρία έτσι όπως αποκλειστήκαμε στα πλέι οφ. Φέτος είμαστε πιο δυνατοί και θέλουμε να τερματίσουμε σίγουρα στην τετράδα κι αυτό να συνδυαστεί με μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει όλα τα εχέγγυα για να πετύχει αυτούς τους στόχους".

Νιώθεις ότι φέτος έχεις μεγαλύτερο ανταγωνισμό στη θέση σου;

" Η ομάδα έπρεπε να είναι πιο μάχιμη και πιο πλήρης εξαιτίας των διπλών υποχρεώσεων που έχει. Θεωρώ ότι σε κάθε θέση είμαστε πιο πλήρης και έχουμε δύο ίσως και τρεις πολύ καλούς παίκτες. Είναι καλό και για εμένα να έχω ανταγωνισμό στην προπόνηση γιατί μέσα από εκεί μπορώ να γίνομαι καλύτερος. Όπως και να έχει η ομάδα χρειάζεται καλούς παίκτες και πληρότητα γιατί φέτος είναι διαφορετικές οι συνθήκες κι οι απαιτήσεις".

Πως αξιολογείς το φετινό ρόστερ της ΑΕΚ;

" Θεωρώ ότι είμαστε καλύτεροι και πιο πλήρεις από πέρσι. Θα υπάρχει μεγάλη ομοιογένεια, καθώς έμεινε ένας σημαντικός κορμός παικτών από πέρσι. Τα παιδιά που έχουν έρθει βρίσκονται μαζί μας από την αρχή κι όχι όπως πέρσι που αλλάζαμε συνέχεια παίκτες και καθυστέρησε να σταθεροποιηθεί το ρόστερ. Σε σχέση με πέρσι έχουμε καλύτερο αμυντικό προσανατολισμό και θα βγάλουμε περισσότερη ενέργεια".

Σαρικόπουλος: "Στην Εθνική μέσω ΑΕΚ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε προσωπικό επίπεδο ποιοι είναι οι στόχοι σου μετά την περσινή πολύ καλή σεζόν;

" Οι στόχοι μου είναι να καταφέρω να καθιερωθώ στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη. Θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο γίνεται την ΑΕΚ γιατί ξέρω τι μπορώ να κάνω και πόσο μπορώ να βοηθήσω την ομάδα σε ό,τι μου ζητηθεί. Είτε είναι σκοράρισμα, είτε ριμπάουντ, είτε άμυνα μπορώ και θέλω να προσφέρω σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού. Πάντα προσπαθώ να δω τι χρειάζεται η ομάδα από εμένα σε κάθε παιχνίδι με στόχο να τη βοηθήσω να παίρνει τις νίκες. Μέσα από την ΑΕΚ θέλω να βρεθώ και να καθιερωθώ στην Εθνική γιατί κι αυτό το κομμάτι βρίσκεται πάντα στο μυαλό μου. Από τη στιγμή που άνοιξε αυτή η πόρτα θέλω και φέτος να μπορέσω να παλέψω για μία θέση. Δεν κρύβω ότι να βρεθώ στην τελική δωδεκάδα της Εθνικής είναι το όνειρο μου".

Στον κόσμο έχεις να πεις κάτι;

" Θέλουμε να είναι ακόμα περισσότερο κοντά μας και να μας στηρίξει. Τον χρειαζόμαστε δίπλα μας. Πέρσι ήταν κοντά μας κι έδειξε ότι στηρίζει την ομάδα, όμως φέτος τον χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο κοντά μας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα. Αξίζει να βρίσκεται κοντά σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ